El ele ikinci tura

Dünya Kupası F Grubu maçında Arjantin, Nijerya'yı 3-2 mağlup etti. Messi ve Ahmed Musa'nın 2'şer gol attığı karşılaşmada Arjantin'e galibiyeti sağ bek oyuncusu Marcos Rojo getirdi. Arjanti'in lider tamamladığı grupta Emenikeli Nijerya, karşılaşmayı 3-2 kaybetmesine rağmen adını bir üst tura yazdırdı

Giriş Tarihi 25 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 25 Haziran 2014, 21:14
El ele ikinci tura

İÇİNDEKİLER

Karşılaşma rüzgar gibi başladı ve futbolseverler henüz 4. dakikada 2 gol birden izledi. Maçın 3. dakikasında gol perdesini Lionel Messi açtı, Nijerya bu gole 4. dakikada Ahmed Musa ile cevap verdi.

İlk yarının son saniyelerinde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Messi, çok uzaklardan yaptığı muhteşem vuruşla kaleci Enyema'yı birkez daha mağlup etti. Messi bu golle turnuvadaki 3. golünü atmış oldu.

Tıpkı ilk yarıda olduğu gibi Nijerya bu gole de hemen cevap verdi. 47. dakikada sahneye çıkan Ahmed Musa skora eşitliği getirdi. Fakat Nijerya'nın beraberlik sevinci 3 dakika sürdü.

Maçın 50. dakikasında kullanılan köşe vuruşunda arka direğe yönelen ortaya altı pas üzerinde diziyle hamle yapan Marcos Rojo, takımını 3-2 öne geçirdi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Arjantin Nijerya'yı 3-2 yenere 9 puanla bir üst tura yükseldi.

Bosna Hersek - İran maçının skorunu bekleyen Nijerya ise, bu karşılaşmada İran'ın mağlup olmasıyla 4 puanla bir üst tura yükselmiş oldu.