UEFA'dan 2 kulübe şike cezası yolda!

Sivasspor ve Eskişehirspor'a UEFA şoku. 3 Temmuz'daki şike davasında bazı yöneticileri ve futbolcuları hakkında şike yapmak ve teşvik vermek suçundan hüküm bulunan iki ekibin Avrupa kupalarından ihraç edilmesi gündemde.

Giriş Tarihi 21 Mayıs 2014, 00:00 Güncelleme 22 Mayıs 2014, 02:03
UEFA’dan 2 kulübe şike cezası yolda!

İÇİNDEKİLER

UEFA'nın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre şike konusundaki 'sıfır tolerans' ilkesi çerçevesinde Sivasspor ve Eskişehirspor'u önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi'ne alınamayabileceği dile getirildi.

Hakkında disiplin soruşturması başlatılan iki kulübün Avrupa kupalarında katılıp katılmayacağı Disiplin Komitesi'nin kararı sonrasında belli olacak.

UEFA'nın resmi sitesinde yayınlanan bildiride Sivasspor ve Eskişehirspor'un 2 ve 3 Haziran tarihlerinde İsviçre'nin Nyon kentinde duruşmalarının olacağını açıkladı.

İşte UEFA'nın sitesinde yer alan o açıklama:



Sivasspor bu sezon Spor Toto Süper Lig'i 5. sırada bitirirken UEFA Avrupa Ligi'ne de 3. ön eleme turundan girmeye hak kazandı.

Eskişehirspor ise Türkiye Kupası'nda finalde karşılaştığı Galatasaray'ın direkt Şampiyonlar Ligi'ne gitmeye hak kazanması sebebiyle UEFA Avrupa Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılmaya hak kazanan bir diğer ekip oldu.