Christoph Daum: Galibiyeti hak ettik!

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Spor Toto Süper Lig'de 1-0 kazandıkları Kardemir Karabükspor maçıyla ilgili "Haklı bir galibiyet aldığımızı düşünüyoruz" dedi.

Giriş Tarihi 08 Mart 2014, 00:00 Güncelleme 08 Mart 2014, 19:50
Christoph Daum: Galibiyeti hak ettik!

İÇİNDEKİLER

Alman çalıştırıcı, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, öncelikle kendilerine destek veren kadın ve çocuk taraftarlara teşekkür ederken, 8 Mayıs Dünya Kadınlar Günü nedeniyle tüm kadınların gününü de kutladı.

Bugünkü karşılaşmaya baskılı başladıklarını ve bunu herkesin gördüğünü anlatan Daum, "Kadroya baktığınızda ofansif yönünü ön plana çıkaran bir kadro sahaya sürüldü. Takımımız maçın ilk saniyesinden itibaren ofansif yönünü göstermek istedi. İlk dakikalarda Sestak o golü atmış olsaydı, ortaya çok farklı bir oyun çıkardı" diye konuştu.

Daum, Kardemir Karabükspor'un bu karşılaşmada iyi kapandığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"İyi kapanan takımlara karşı tabiri caizse cevizi kırmak zordur. Onu kırana kadar çok mücadele ettik. İlk devrenin sonlarına doğru sanırım 44. dakikada Enaramo'nun pozisyonu bizim daha dikkatli olmamız gerektiğini gösterdi. İkinci devrede baskı kurmaya çalıştık. Böyle defansif kurgusunu iyi oturtmuş bir takıma karşı baskı kurmaya çalıştığınızda ister istemez rakip kontratağa çıkmaya çalışır ve pozisyona da girer. Genel olarak top bizde daha fazla kaldı ve biz daha fazla baskı kurduk. O yüzden haklı bir galibiyet aldığımızı düşünüyoruz."

Yeşil-beyazlılarda bu sezon ilk kez kaleyi koruyan Harun Tekin, maça iyi başladıklarını, bir çok gol pozisyonuna girmelerine karşın bunları değerlendiremediklerini, kazandıkları için mutlu olduklarını bildirdi.

Genç kaleci, "Kadroda yer bulman sürpriz oldu mu?" sorusuna "Benim 2 gün öncesinden haberim oldu ama sürprizdi. Uzun zaman oynamamıştım. Çok çalıştım ve bir gün şansın geleceğine inanıyordum. Nihayetinde şans geldi ve iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Çok özlemişim" yanıtını verdi.

Yeşil-beyazlı takımın Faslı savunma oyuncusu Basser de zor bir karşılaşma olacağını bildiklerini ancak galip geldikleri için mutlu olduklarını kaydetti.

KARDEMİR KARABÜKSPOR CEPHESİ

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise oyunun genelinde hızlı hücum etmeye çalışan bir Karabükspor olduğunu, sahada yapmak istediklerinin hepsini gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Bursaspor'u top oynamaya sevk ettiklerini anlatan Kafkas,"Bunda başarılı olduk ama oyunun sonlarında maalesef bir penaltı pozisyonuyla mağlup olduk. Bursaspor'u tebrik ediyorum. Bundan sonraki karşılaşmalarda da başarılar diliyorum" dedi.

Kafkas, "Penaltı pozisyonuyla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusuna ise, "Daha fevri davranışlar içinde oluyorum. Ben artık teslim oldum. Kendimi teslim ettim. Söylenecek, yapacak birşey yok. Söylediğiniz zaman suçlu oluyorsunuz. Ne bana, ne başkasına haksızlık olsun istemem. Umarım hakem kendi kendini değerlendirir" yanıtını verdi.

Kardemir Karabükspor'un ara transfer döneminde Bursaspor'dan transfer ettiği orta saha oyuncusu Musa Çağıran da karşılaşmaya iyi başladıklarını belirterek, "Bursaspor da iyi başladı. Devrenin sonuna doğru Eneramo'nun pozisyonunda golü yapsaydık farklı olabilirdi. İkinci yarı benim de pozisyonum var, atamadığım için çok üzgünüm" diye konuştu.

Musa Çağıran, penaltı pozisyonuyla ilgili olarak da "Enes Ünal kendisi 'saha içinde ayağım kaydı, penaltı yok' diyor. Kimse bunu göremiyor mu? Bu kadar basit penaltı çalınmaz. Bundan sonra önümüzdeki Galatasaray maçına bakacağız" ifadelerini kullandı.

Kardemir Karabüksporlu Jones Lopes de sahadan mağlubiyetle ayrıldıkları için üzgün olduğunu ifade etti.