Utanmıyor musunuz?

Fotomaç Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zeki Uzundurukan, Ziraat Türkiye Kupası'ndan ezilerek ayrılan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'a 'Bu utanç size yeter' diyerek sert bir dille eleştirdi...

Giriş Tarihi 06 Aralık 2013, 00:00 Güncelleme 06 Aralık 2013, 16:52
Utanmıyor musunuz?

İÇİNDEKİLER

İşte Zeki Uzundurukan'ın o yazısı;

Ziraat Türkiye Kupası'nda Dört Büyükler'in PTT Birinci Lig takımları karşısında nasıl aciz duruma düştüklerini izledik.

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, kupaya dramatik bir şekilde veda etti. Bu ne ciddiyetsizliktir; bu ne vurdumduymazlıktır? Bu ne ruhsuzluktur? Ziraat Türkiye Kupası, Avrupa Kupaları'na gitmenin en kestirme yolu. Kupayı kazanan takım, Süper Kupa finalinde de oynama hakkını elde ediyor. Yani sezonu 2 kupa ile kapatma şansınız vardı. Tıpkı 2009-2010 sezonunda Trabzonspor'un yaşadığı 2 kupa şampiyonluğu gibi. Şimdi soruyorum bu elenen takımın teknik direktörlerine, yöneticilerine, taraftarlarına: "Bu kupaya nasıl önem vermezsiniz?"

Tutturmuşsunuz bir rotasyon! Yok efendim takımlarımız yoruluyor. Yok yahu! Beşiktaş ve Fenerbahçe, haftada kaç maç yapıyor? Bu neyin yorulması Ersun Efendi? Bu neyin yorulması Bilic Efendi?
Yahu koca takımlarsınız. Bir felsefeniz olsun. Ziraat Türkiye Kupası'nda 'Ben Türk oyuncularla mücedele edeceğim" deyin. Anlarım. Bilmece gibi
takımlar sahaya sürüp, sonradan Emenike'yi oyuna alıp maçı kurtarmaya çalışmayın. Kendinizle çelişiyorsunuz. Komik oluyorsunuz!
Bu ülke Zeman'ı Pendik Faciası ile hatırlıyor 14 Aralık 1999'dan beri. Ersun Yanal'ı da artık 5 Aralık 2013 Fethiye Faciası ile hatırlayacak. Takımların büyüklükleri camialarıyla (taraftarlarıyla), başarıları da kazandıkları kupalarla ölçülür. Kupanın sonunda da bir şampiyonluk var. Hatta devamında da Süper Kupa Şampiyonluğu da gelebilir. Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ın ve Trabzonspor'un PTT Birinci Lig takımlarına elenmeleri 'Rezalet'ten başka bir şey değil. Üç takım da ezilerek elendi bir alt lig takımlarına. Galatasaray da penaltılarla ucuz kurtuldu... Bu mu sizin büyüklüğünüz? Siz misiniz yıldız futbolcular? Bu utanç size yeter... Bugün Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tur kuraları çekildi. Fenerbahçeli, Beşiktaşlı, Trabzonsporlu taraftarların nasıl boyunlarının bükük olduğunu gördünüz mi siz? Hiç mi yüreğiniz sızlamadı?
Bir sözüm ve Futbol Federasyonu'na... Kupanın statüsünü acilen revize etmek şart. Yoksa 'Türkiye'nin Kupası, Türkiye'yi kucaklama' sloganından çok uzak kalacak.

Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden takımlar direkt grup aşamasından kupaya dahil olsunlar. Gruplarda 4'er değil, 6'şar takım olsun. 4. turdan itibaren çift maçlı eleminasyon sistemine geçilsin. Seri başı sistemi de revize edilmeli. Örneğin geçen sezon kupada final oynayan Trabzonspor, PTT 1. Lig'in en güçlü takımlarından Balıkesirspor ile eşleşirken; Eskişehirspor, 3. Lig ekibi Belediye Vanspor ile eşleşiyor...
Bu kupa Türkiye'nin Kupası. Hiçbir takımın bu kupayı 'ciddiye almamak' gibi saçma ve komik bir düşüncesi olamaz. Yoksa böyle maçlarda ezilip 'Sözde Büyük' olmaktan öteye gidemezsiniz!
Karıncalar ile fillerin savaşından, sizin bu amatörce zihniyetiniz yüzünden hep karıncalar galip ayrılır!

Zeki UZUNDURUKAN