Son sözü Burak söyledi

Tevfik Sırrı Gür Stadı'ndaki özel maçta Belarus'u ağırlayan Türkiye, rakibini Umut ve Burak'ın golleriyle 2-1 mağlup etti

Giriş Tarihi 19 Kasım 2013, 00:00 Güncelleme 19 Kasım 2013, 22:11
Son sözü Burak söyledi

İÇİNDEKİLER

A Milli Futbol Takımımız, hazırlık maçında Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda Belarus ile karşı karşıya geldi. Fatih Terim yönetimindeki ay yıldızlılar, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Geçtiğimiz Cuma günü hazırlık maçında Kuzey İrlanda'yı 1-0'la geçen Milliler. Belarus'u da mağlup ederek 2'de 2 yaptı.

UMUT ÖNE GEÇİRDİ
Maç fırtına gibi başlayan ay yıldızlılarımız, 4. dakikada Umut Bulut ile golü buldu. Sol kanattan gelişen atakta Arda Turan'ın verdiği pasla ceza sahasına giren Caner Erkin'in yerden gönderdiği pasta topla buluşan Umut Bulut, düzgün bir vuruşla Türkiye'yi 1-0 öne geçirdi.

RADZİONAU YANIT VERDİ
Konuk ekip Belarus, 10. dakikada Millerimiz'in öne geçtiği goldeki organizasyona benzer bir pozisyonda beraberliği yakaladı. Sağdan seri çalımlarla ceza sahasına giren Hleb'in verdiği pasta Radzionau topu ağlarla buluşturarak maçta eşitliği sağladı: 1-1

DİREKLERİ GEÇEMEDİK
Beraberliğinin ardından tekrar öne geçmek için bastıran Milli Takımımız direkleri geçemedi. Ay yıldızlılarda, 15. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Oğuzhan Özyakup'un ceza sahasının sağında vurduğu sert şut ve 44. dakikada orta sahada topu önüne mükemmel bir şekilde alan Arda Turan'ın, ceza yayının hemen önünden yaptığı harika aşırtma vuruş direğe takıldı. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere sona erdi.

HUTAR'DAN İZİN VERMEDİ
Millilerimiz ikinci yarıya Olcay Şahan, Aytaç Kara ve Gökhan Töre'yi oyuna alarak başladı.51. dakikada yine gelişen bir atağımızda Arda'nın ceza sahası önünden vurduğu sert şutu kaleci Hutar çelmeyi başardı.

BİLAL UZAKLARDAN DENEDİ
İkinci golü bulmak için çabalayan ay yıldızlı ekibimiz, 53. dakikada yine kaleci Hutar'a takıldı. Bilal Kısa'nın yaklaşık 25 metreden yaptığı sert vuruşta Hutar yatarak topu kontrol etti.

GALİBİYETİ BURAK GETİRDİ
Türkiye aradığı galibiyet golünü 88. dakikada buldu. Ada Turan'ın sağ kanattan yaptığı ortaya defansa rağmen yükselen Burak Yılmaz güzel bir kafa vuruşu yaptı. Kaleciden dönen toğu takip eden Burak, Meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve maçın skorunu belirledi: 2-1