Tehlike çanları çalıyor

Beşiktaş sözleşmeleri sezon sonunda bitecek olan Fernandes ve Almeida'ya imza attıramazsa işler karışacak. Bu takdirde 2 oyuncu kontratının sona ermesine 6 ay kalacağı için istediği kulüple görüşebilecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Kasım 2013 Güncelleme 19 Kasım 2013, 01:10
Tehlike çanları çalıyor

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ta Fernandes ve Almeida'nın durumları tam anlamıyla yılan hikayesine döndü. Yönetim 2 futbolcuya yeni sözleşme yaptırmak için büyük uğraş verirken her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Portekizli oyuncular için bugüne kadar yapılan tüm girişimlerden bir sonuç alınamazken Beşiktaş'ı büyük bir tehlike bekliyor. FIFA'nın Oyuncuların Transfer Düzenlemesi Yönetmeliği'nin 18. maddesinin 3. bendine göre sözleşmenin bitimine 6 ay kala oyuncular istediği kulüple temasa geçebiliyor. Bu maddeye göre Beşiktaş 31 Aralık 2013 akşamına kadar Fernandes ve Almeida'ya imza attıramazsa iki oyuncu başka kulüplerle görüşme hakkı kazanacak. Böyle bir maddenin olması nedeniyle Siyah-Beyazlı yönetim elini çabuk tutmak zorunda. Özellikle geçen sezon gösterdiği performans ile göze giren ve camianın takımda tutulması yönünde büyük bir baskı yaptığı Fernandes için görüşmeler tüm hızıyla sürüyor. Almeida konusunda ise Fikret Orman, Bilic ve Ahmet Nur Çebi farklı düşüncelere sahip. Orman'ın Almeida'yı iyi bir teklif sunulması durumunda satmaya sıcak baktığı biliniyor. Ancak Teknik Direktör Bilic'in Portekizli oyuncunun kalmasından yana görüş bildirdiği gelen bilgiler arasında.

ORMAN'IN SÖZLERİ KAFALARI KARIŞTIRDI
Fikret Orman, Fernandes'in durumunu gözleyeceklerini belirtirken, "O Beşiktaş'ın kontratlı oyuncusu. Eğer isteyeceği rakam Beşiktaş'ın çıkarlarına uygun gelirse takımda kalır. Bu seneki performansı geleceği için çok önemli" dedi. Orman'ın bu açıklaması Fernandes'le çok yakında sözleşme yapılmayacağı şeklinde yorumlandı.

BILIC GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR
Teknik Direktör Bilic ise gelişmeleri yakından takip etmekle yetiniyor. Hırvat hoca, "Fernandes ve Almeida ile görüşmeler yaptım. Yönetim de sürekli onlarla bir araya geliyor. Durumun çözüme kavuşması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu durumdan dolayı performanslarında bir düşüş olmadı. Sözleşmelerinin uzatılması konusunda ellerinden geleni yaptıklarına inanıyorum" dedi.