İşte tarihi kongrede oylama sonucu

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri İlhan Ekşioğu ile Şekip Mosturoğlu için yapılan "kötü şöhret sahibi" olup olmadıkları yönündeki oylamada, 3 yöneticinin de bu şekilde bir şöhrete sahip olmadıkları oybirliğiyle kabul edildi.

Giriş Tarihi 02 Kasım 2013, 00:00 Güncelleme 02 Kasım 2013, 15:46
İşte tarihi kongrede oylama sonucu

İÇİNDEKİLER

Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen seçimli genel kurul toplantısının 10. maddesinde 'Kötü şöhret' oylaması da yapıldı. Oylama ile ilgili yapılan açıklamada;

"İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2013/369 esas sayılı dosyası tahtında Recep Özcan tarafından açılan davada mahkeme 24.06.2013 tarihli ara kararı ile başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri İlhan Yüksel Ekşioğlu ve Mehmet Şekip Mosturoğlu'nun 'Kötü Şöhret Sahibi' olup olmadıkları yönünde araştırılması gereken bir hukuki delil ve belirsizlik oluştuğundan bahisle, araştırma süresince bu kişilerin kulüp üyelikleri sebebiyle bulundukları görevlerinden uzaklaştırılmalarına karar verilmiş, bilahare aynı mahkeme bu kararın Fenerbahçe Spor Kulübü Tüzüğünün 6 ve 16. maddeleri kapsamında değerlendirilmek, üzere en kısa sürede olağanüstü genel kurula gidilmesi kaydıyla kaldırılmış olup, anılan mahkeme kararlarına uygun şekilde adı geçen üyelerin üyelik durumlarının görüşülmesi ve değerlendirilmesi." şeklinde oluşturuldu.

Yapılan oylama sonucunda üç ismin kötü şöhret sahibi olmadıkları oy birliği ile kabul edildi. Bu arada Aziz Yıldırım'ın oylaması sırasında ise kısa süreli gerginlik yaşandı. Bunun üzerine Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük "Diğer başkan adayları da olumlu oy kullandı." dedi.

MOSTUROĞLU: ŞAMPİYONLUKLARIMIZ LEKESİZ VE TEMİZDİR
Oylama öncesinde kürsüye gelerek kısa bir konuşma yapan Asbaşkanlardan Şekip Mosturoğlu, "Burada 3 Temmuz'da yaşadıklarımız oylanacak. 3 Temmuz kararlarını Fenerbahçe ailesi vicdanen kabul görmediğini düşünüyorum. Biz ilk günden beri suçsuz olduğumuzu vicdanen rahat olduğumuzu ifade ettik. Böyle bir gündem maddesi ile burada olduğum için üzgünüm. 2010-2011 şampiyonu Fenerbahçe'dir. Bu gerçek asla değişmez. Tüm şampiyonluklar alın teriyle kazanılmıştır. Şampiyonlukların hepsi lekesiz ve temizdir." diye konuştu.

Yöneticilerden İlhan Ekşioğlu ise yaptığı açıklamada, "Yaşanan sürece dair çok fazla şey kalmadı. Söylenmesi gereken her şey söylendi. Birazdan hakkımda ve başkanım hakkında bir oylama yapılacak. İlhan Ekşioğlu'nun kötü şöhret sahibi olup olmadığı olacak." diyerek, şunları söyledi:

"3 Temmuz 2011 tarihinden itibaren gerek emniyet gerek mahkeme kararları dahil benim ve ailem için en önemli oylama bu oylama olacak. Bu oylama 3 Temmuz tarihinden itibaren bize yapılan linç kampanyasına en büyük yanıt olacak. Bu oylamayı olmayan silahlar paralar uydurma kaçma hikayeleriyle kirletilmeye çalışılan bizlere çocuklarımıza en önemlisi Fenerbahçe'mize karşı yürütülen bu kampanyanın ilk ve tek oylaması olduğu için çok önemsiyorum.

Unutmayın ki burada oylanan Fenerbahçe'nin manevi şahsiyetidir. Ben ve arkadaşlarım değildir. Ve sizlerin bize bu süreci yaşatanların ve bunlara çanak tutan ve yardım eden sözde Fenerbahçelileri asla affetmeyeceğinizi ve asla unutmayacağınızı biliyorum. Bu seçimde kazanın Fenerbahçe ve en önemlisi cumhuriyetimizin olması dileğiyle hepinizi selamlıyorum."





Tarihi kongre başladı