Milli Takım'da Terim dönemi

A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Fatih Terim oldu. Terim, sezon sonuna kadar hem Galatasaray'ı hem de Milli Takım'ı çalıştıracak

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2013, 00:00 Güncelleme 22 Ağustos 2013, 22:48
Milli Takım’da Terim dönemi

İÇİNDEKİLER

Ve A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu, Abdullah Avcı'nın istifa etmesinin ardından Milli Takım'ın teknik direktörlüğü için Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile anlaşmaya vardı. Terim, 2013-14 sezonu sonuna kadar Milli Takım'ın başında olacak. Fatih Terim, bu süre zarfında Galatasaray'daki görevine de devam edecek. Fatih Terim, Milli Takım'ın 2014 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda oynayacağı Andorra, Romanya, Estonya ve Hollanda maçlarında ay-yıldızlı takımın başında olacak.

TERİM'İN DEDİĞİ OLDU
Federasyon, teknik direktör Fatih Terim'e 4 yıllık sözleşme önermiş fakat Terim, ancak sezon sonuna kadar Milli Takım'ı çalıştırabileceğini açıklamıştı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Fatih Terim arasında yapılan görüşmelerin ardından G.Saray Başkanı Ünal Aysal'ın da bilgisi dahilinde Terim ile sezon sonuna kadar anlaşmaya varıldı.

...VE FATİH TERİM İMZALADI
Yeniden A Milli Takım'ın başına geçen Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, TFF Genel Merkezi'nde 1 yıllık sözleşmeye imza attı

Törende konuşan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, "Aldığımız neticeler sonucu Abdullah Avcı ile yollarımızı ayırdık. Türk futbolunda sorunlar çok. Bu sorunları çözecek tecrübeli, birçok şey kazanmasına rağmen hala başarıya aç bir hoca düşündük ve Fatih Terim ile görüşme gerçekleştirdik. Yine Galaasaray'dan izin alarak bugün imzayı atıyoruz. Ünal Aysal ve Galatasaray camiasına teşekkür ediyorum. Hocamıza da bu görevi kabul ettiği için teşekkür ediyorum. Hocamız teknik direktörlük görevi bizden para talep etmiyor. Ama biz yönetim kurulu olarak her şeyin bir bedeli olması gerektiğini düşünüyoruz. Fakat hocamız inatla para istemiyor" dedi.

FATİH TERİM ŞUNLARI SÖYLEDİ:
"Bana olan sevgilerinden, güvenlerinden dolayı sonsuz teşekkürler. Ülke, bayrak, Milli Takım olunca hizmet kaçınılmaz oluyor. Şekle birçok şey söylenebilir ama özü bu. 15 gün sonra da maç var. Onun kampında birçok şeyi paylaşırız. Ülke insanı Türk futbolu etrafından birleşir. Buranın yabancısı değilim. Konu ay-yıldız olunca, kulübümün de anlayışıyla bu görev kaçınılmaz. Tek başımıza hiçbir şey yapamayız. Hep beraber olacağız. Hepimizin özlediği yerlere kavuşacağız. Bunun için de mayısa kadar süratlice görev bölümleri yapacağız. Çalışmak bizde sorun değil. Teşhisleri koyup tedavilerine başlama niyetindeyiz. Özlediğimiz yerlere gelmek için çalışacağız. Hepimize hayırlı olsun"