Demirören Terim'i resmen istedi

Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın istifasının ardından TFF Başkanı Yıldırım Demirören Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ı arayarak Fatih Terim'le görüşmelere başlamak istediklerini belirtti

Giriş Tarihi 20 Ağustos 2013, 00:00 Güncelleme 20 Ağustos 2013, 21:17
Demirören Terim’i resmen istedi

İÇİNDEKİLER

Abdullah Avcı'nın A Milli Takım'daki görevinden istifa etmesinin ardından, Milli Takım koltuğuna bir çok isim aday gösterilirken şüphesiz bu isimler arasında en dikkat çekeni Fatih Terim olmuştu. Galatasaray'da üst üste şampiyonluklar yaşayan tecrübeli hoca için bir yandan sarı-kırmızılılar'ı, bir yandan da ay-yıldızlıları çalıştırması gündeme gelirken bu konuda ilk adım çok geçmeden atıldı.

DEMİRÖREN AYSAL'I ARADI
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Avcı'nın istifasının ardından vakit kaybetmeden G.Saray'ın kapısını çaldı. Başkan Ünal Aysal ile telefonda görüşen TFF Başkanı, ''Fatih Terim ile görüşmek istiyoruz. Terim İlk olarak grup elemelerindeki son 4 maçta Milli Takım'ın başına geçsin, tempoya alışabileceğini düşünürse hocayla sözleşme imzalayalım" teklifini Aysal'a iletti. Ünal Aysal'ın ise Demirören'e, Milli Takım'ın Terim'e ihtiyaç duyması durumunda hayır demenin yakışmayacağını belirterek Terim ile görüşebileceklerini belirttiği öğrenildi.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ
Galatasaray Kulübü resmi internet sitesinden yayınladığı açıklama ile Fatih Terim-Milli Takım görüşmelerine açıklık getirdi. Açıklama şu şekilde:

Bugün saat 19:25'te, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Yıldırım Demirören bizzat Başkanımız Sayın Ünal Aysal'ı telefonla arayarak Abdullah Avcı'nın A Milli Takım Teknik Direktörlük görevinden bugün (öğleden sonra) itibarıyla resmen ayrıldığını, bu çok önemli milli görev için Galatasaray'dan anlayış ve Fatih Terim ile görüşmek için izin istediğini bildirmiştir.

Başkanımız bu görüşme için istenen onayı vermiş olup, Galatasaray'ın karar ve şartlarını Sayın Fatih Terim ve TFF arasında işbirliği konusunda bir mutabakat hasıl olması halinde ayrıca kendilerine iletileceğini bildirmiştir.

Gelişmelerden kamuoyu ayrıca haberdar edilecektir.