Gürbüz'e doping şoku

Eski başpehlivanlardan Recep Gürbüz’ün oğlu olan 25 yaşındaki güreşçi oğlu Ali Gürbüz doping yaptığı için hem aldığı ödüllerin geri alınması hem de 2 yıl ceza verilmesi bekleniyor

Giriş Tarihi 12 Ağustos 2013, 00:00 Güncelleme 12 Ağustos 2013, 13:16
Gürbüz’e doping şoku

İÇİNDEKİLER

Türkiye'deki doping olayları dur durak bilmiyor. Eski başpehlivanlardan Recep Gürbüz'ün oğlu Ali Gürbüz de yasaklı madde kullanan sporcular kervanına katıldı. Son üç yıl üst üste başpehlivanlığı kazanarak altın kemere ebediyen sahip olmayı başaran Gürbüz'ün TMOK Dopingle Mücadele Komisyonu'nun yaptığı kontrollerde dopingli madde kullandığı anlaşıldı ve kısa zaman içersinde resmi açıklamanın yapılacağı bildirildi. Bu durumun güreş çevrelerinde büyük üzüntüye neden olduğu ve Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın özellikle Kırkıpınar'a katılan çok sayıda pehlivanda doping görülmesinden dolayı büyük rahatsızlık duyduğu da öğrenildi.

Vatan'ın haberine göre; 25 yaşındaki sporcunun geçtiğimiz ay gerçekleşen güreşler sonunda sahip olduğu altın kemer dahil kazandığı bütün ödüllerin geri alınması ve kendisine de 2 yıl ceza gelmesi bekleniyor.

SAYI ARTABİLİR
Hatırlanacağı üzere daha önce de Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başaltında ilk ikiye giren ve bayramdan sonra başpehlivanlık kategorisinde yarışması beklenen Abdullah Kaçmazoğlu ile Sinan Kaya'nın testleri pozitif çıkmıştı. Aynı şekilde büyük orta birincisi Cemali Küçükgüçlü, küçük orta büyük boyda güreşen Kazım San, küçük orta küçük boy birincisi Kürşat Korkmaz'la, küçük orta büyük boyda güreşen Mustafa Seçim'in de doping yaptığı anlaşılmıştı.

Ayrıca yine bu sene tarihi güreşlere katılan başka sporcularda da dopingli madde çıkabileceği iddia ediliyor.