Süper Kupa Galatasaray'ın!

Her buluşmaları ayrı bir şölen, aynı bir heyecana sahne olan Galatasaray ve Fenerbahçe bu kez Kayseri'de kozlarını paylaştı.

Giriş Tarihi 12 Ağustos 2013, 00:00 Güncelleme 12 Ağustos 2013, 02:30
Süper Kupa Galatasaray’ın!

İÇİNDEKİLER

TFF Süper Kupa mücadelesinde Galatasaray ile Fenerbahçe Kayseri Kadir Has Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

120 dakikalık uzatma bölümlerine taşına karşılaşma sarı-kırmızılı ekibi 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Didier Drogba karşılaşmanın 99. dakikasında kaydettiği golle Galatasaray'ın Süper Kupa'yı müzesine götürmesini sağladı.

Bu arada Fenerbahçe Bruno Alves'in karşılaşmanın 63. dakikasında kırmızı kart görmesi nedeniyle mücadelenin geri kalan kısmını 10 kişi sürdürmek zorunda kaldı.



SOW'UN VURUŞU MUSLERA'DA KALDI!
4. dakikada Webo'nun pasında ceza yayında topla buluşan Sow'un sert vuruşunda meşin yuvarlak Muslera'da kaldı.

WEBO'NUN KAFA VURUŞU ÇERÇEVEYİ BULAMADI!
13. dakikada Emre'nin sağ kanttan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde topa iyi yükselen Webo'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

DROGBA MUTLAK GOLÜ KAÇIRDI!
19. dakikada Amrabat'ın sol kanattan vuruşunda kaleciden dönen topu Sneijder karşıladı. Sneijder'in vuruşunda defanstan dönen topu altıpas içinde Drogba kaleye gönderdi ama meşin yuvarlak kaleci Mert'te kaldı.



SOW VURAMADI!
24. dakikada sol kanttan Hasan'ın vuruşunda defanstan dönen top Sow'un önünde kaldı. Müsait pozisyonda Sow topu kontrol edemeyince vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

SNEIJDER VURDU MERT YUMRUKLADI
39. dakikada Sneijder'in sert şutunu kaleci yumruklayarak uzaklaştırdı.

AMRABAT KARŞI KARŞIYA ATAMADI
40. dakikada Drogba'nın sol kanttan ortasında ceza sahsı içinde topu önünde bulan Amrabat'ın vuruşunda top kaleci Mert'te kaldı.

WEBO ŞANSINI UZAKLARDAN DENEDİ
45. dakikada Webo'nun ceza yayından sert vuruşunda top kaleci Muslera'da kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.



SNEIJDER 30 METREDEN VURDU
53. dakikada Sneijder'in, yaklaşık 30 metreden kaleye gönderdiği şutta, kaleci Mert topu son anda kornere çeldi.

HAMİT MÜSAİT POZİSYONU GOLE ÇEVİREMEDİ
67. dakikada Hamit Altıntop'un ceza alanı dışından sert vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

DROGBA'NIN VURUŞU MERT'TE KALDI
70. dakikada sol kanattan Amrabat'ın ceza sahasına ortasında, topa iyi yükselen Drogba'nın vuruşunda top kaleci Mert'in kucağında kaldı.

SOW'UN ŞUTU MUSLERA'DA KALDI!
71. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında, Kuyt topu ceza yayı üzerindeki Sow'a aktardı. Bu oyuncunun şutunda Muslera meşin yuvarlağı kontrol etti.

SELÇUK İNAN ÇOK UZAKTAN VURDU!
78. dakikada Drogba'nın sol kanattan ortasında, arka direkte boş kalan Selçuk İnan'ın plasesinde top az farkla yandan auta gitti.

Karşılaşmanın normal süresi golsüz eşitlikle tamamlandı ve uzatma dakikalarına geçildi.



DROGBA'NIN FRİKİĞİ MERT'TE KALDI
97. dakikada Galatasaray'da kazanılan serbest vuruşu Drogba kullandı. Bu futbolcunun şutunda, kaleci Mert iki hamlede meşin yuvarlağa sahip olarak gole izin vermedi.

DROGBA'NIN KAFA VURUŞU AĞLARLA BULUŞTU: 1-0!
99. dakikada Galatasaray, Drogba'nın golüyle eşitliği bozdu. Sol kanattan Hakan Balta'nın yaptığı ortada, Drogba topu kafayla filelere göndererek takımını öne geçirdi: 1-0

MUSLERA MUTLAK GOLÜ ÇIKARDI
105. dakikasında ceza alanına yapılan ortada, Kuyt'un voleyle kaleye gönderdiği topu Muslera son anda kornere tokatladı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, maçtan 1-0 galip ayrılan Galatasaray, TFF Süper Kupa'nın sahibi oldu.

CİMBOM 3. KEZ KAZANDI
TFF Süper Kupa'nın bu yılki sahibi Galatasaray oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2006 yılından bu yana düzenlenen ve eski Cumhurbaşkanlığı Kupası formatında oynanan, bir önceki sezonun Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası sahibini karşı karşıya getiren dev organizasyonda, sarı-kırmızılı ekip üst üste ikinci, toplamda üçüncü kez mutlu sona ulaştı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynanan sezonun ilk derbisinde, geçen sezonun Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe'yi uzatma bölümünde, 99. dakikada Didier Drogba'nın golüyle mağlup eden geçen sezonun Süper Lig şampiyonu "Cim Bom" gülen taraf oldu. Galatasaray, 7. kez düzenlenen organizasyonda 4. kez yer aldı ve 3. kez bu kupayı kazanarak, bu kupayı en çok müzesine götüren takım unvanını aldı.

Fenerbahçe ise 4. kez mücadele ettiği, kupayı geçen sezon olduğu gibi Galatasaray'a kaptırdı.

"CİM BOM" RÖVANŞI VERMEDİ
Galatasaray ile Fenerbahçe, TFF Süper Kupa'da geçen yılın rövanşında bu kez Kayseri'de karşılaştı ve gülen taraf yine sarı-kırmızılı ekip oldu.

İki takım geçen yıl 12 Ağustos'ta Erzurum'da karşılaşmış ve 3-2'lik sonuçla kupayı müzesine götüren taraf Galatasaray olmuştu. Sarı-kırmızılıların gollerini Umut Bulut (2) ve Selçuk İnan (penaltıdan), Fenerbahçe'nin gollerini ise Alex ve Kuyt atmıştı.

TFF Süper Kupa Galatasaray'ın. Normal süresi 0-0 sona eren finalde Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Didier Drogba'nın 99. dakikada attığı golle 1-0 mağlup ederek üst üste ikinci kez Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

KUPAYI DEMİRÖREN VERDİ
Süper Kupa'da üst üste ikinci zaferi yaşayan Galatasaray'a kupasını Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç birlikte takım kaptanları Sabri ve Selçuk'a verdiler.

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, geçen sezondan kalan cezası nedeniyle Kayseri'deki dev maçta sahaya maç bittikten 15 dakika sonra çıktı. Terim, oyuncularını tek tek kutladıktan sonra kupa töreni için protokol tribüne çıktı.

Normal süresi 0-0 sona eren finalde Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Didier Drogba'nın 99. dakikada attığı golle 1-0 mağlup ederek Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

İki takım geçen yıl 12 Ağustos'ta Erzurum'da karşılaşmış ve 3-2'lik sonuçla kupayı müzesine götüren taraf Galatasaray olmuştu.

TFF SÜPER KUPA MAÇLARI
TFF Süper Kupa'nın düzenlendiği 7 yılda kupayı kazanan takımlar şöyle:


Tarih Yer Maç Sonuç
--------------------------------------------------------------------------------

30.07.2006 Frankfurt Galatasaray-Beşiktaş 0 - 1

05.08.2007 Köln Fenerbahçe-Beşiktaş 2 - 1

17.08.2008 Duisburg Galatasaray-Kayserispor 2 - 1

02.08.2009 İstanbul Beşiktaş-Fenerbahçe 0 - 2

07.08.2010 İstanbul Bursaspor-Trabzonspor 0 - 3

12.08.2012 Erzurum Galatasaray-Fenerbahçe 3 - 2

11.08.2013 Kayseri Galatasaray-Fenerbahçe 1 - 0


SELÇUK YULA İÇİN SAYGI DURUŞU!
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda Süper Kupa heyecanı hakem Bülent Yıldırım'ın düdüğü ile başladı. Selçuk Yula için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla seremoni tamamlandı.

Bu sırada yeşil zemin üzerinde Galatasaray, Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyon'nun dev bayrakları açıldı. Maçta kale arkasında iki yardımcı hakem daha görev yaptı.

-5 BİN GÜVENLİK PERSONELİ GÖREV ALDI
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanana Süper Kupa maçı için 3 bin 800'ü polis olmak üzere 5 bin güvenlik personeli görev aldı. Öğle saatlerinde stada gelen güvenlik görevlileri, toplantılar yapıldıktan sonra stattaki görev yerlerini aldı. Polis, stat dışında geniş önlemler alarak özellikle takımların giriş ve çıkış yapacağı bölümlerde araç bulundurmadı. Taraftarın girmesine de müsaade etmedi. Takımlar otellerden polis eşliğinde statta intikal ettirildi.

-HER İKİ TAKIM TARAFTARI DA STADI DOLDURDU
Maçın başlamasına 4 saat kala taraftarın tribünlere girişine izin verildi. Tribün giriş kapısında görev yapan özel güvenlik ve polis maytap, meşale, bozuk para ve benzeri eşyaların içeri alınmasına izin vermedi. Yaklaşık 15 bin kadar Fenerbahçe taraftarı ile 15 bin kadar da Galatasaray taraftarı tribünlerdeki yerlerini alarak takımlarını maç boyunca destekledi.

-TÜRKİYE KAYSERİ'YE AKIN ETTİ
Fenerbahçe Galatasaray derbini için adeta Türkiye Kayseri'ye akın etti. Kayseri'nin çevre illerinden çok sayıda taraftar geldi. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Gaziantep, Diyarbakır gibi şehirlerden de sabah saatlerinde şehre ulaşan taraftarlar, polisin gösterdiği bölgelerde ihtiyaçlarını gidererek alışveriş yaptı. Maç saatine doğru ise stadyuma gelerek tribündeki yerlerini aldı.

-2 BAKAN MAÇI İZLEDİ
Süper Kupa derbisini iki bakan birlikte izledi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız maçı protokol için oluşturulan locadan izledi.

-KUPAYI EFSANE KAPTANLAR GETİRDİ
Süper Kupa'yı yeşil sahaya Fenerbahçe ile Galatasaray'ın eski takım kaptanları getirdi. Efsane takım kaptanları Oğuz Çetiner ve Cüneyt Tanman kupayı birlikte tutarak seremoni yapılacak alandaki yerine getirdi. Her iki takım kaptanına da plaket verildi.