F.Bahçe'den Alex açıklaması

Fenerbahçe'nin Brezilyalı eski futbolcu Alex de Souza'nın FIFA'nın internet sitesine verdiği röportajla ilgili Fenerbahçe Kulübü'nden açıklama geldi.

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2013, 00:00 Güncelleme 26 Temmuz 2013, 17:23
F.Bahçe’den Alex açıklaması

İÇİNDEKİLER

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, Alex'in röportajının Türk medyasında yanlış ifadelerle yansıdığı savunuldu. Alex'in takımdan nasıl ayrıldığının özetlendiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Eski teknik direktörümüz Sayın Aykut Kocaman geçtiğimiz sezonun ilk yarısında oynanan Kasımpaşa karşılaşmasının ardından, Alex de Souza ile bir görüşme yapmış ve kadro dışı bırakıldığını kendisine tebliğ etmiştir. Alex de Souza da bunun üzerine başkanımız Sayın Aziz Yıldırım ile de görüşmek istediğini belirtmiş ve kendisinden bir randevu almıştır. Kulüp binasında gerçekleşen bu görüşmede başkanımız Alex'e ne yapmak istediğini sormuş, ayrılmak istediği yanıtını alınca da Alex'i kulübümüzün hukukçularına yönlendirmiştir. Dolayısıyla başkanımız, Aykut Kocaman ve Alex de Souza arasında medyaya yansıdığı şekilde üçlü bir görüşme gerçekleşmemiştir. Kaldı ki; bu durum o dönemki açıklamalar ve basına yansıyan haberlerle de sabittir."

FIFA'nın resmi internet sitesinde yer alan röportajın Türk medyasına yanlış tercüme edilerek sunulduğu iddia edilen açıklamada şöyle denildi:

"FIFA'nın internet sitesinde açık bir şekilde yer alan bu röportajın, yanlış ve hatalı bir şekilde tercüme edilerek Türk kamuoyuna yansıtılmasını,
maksatlı ve kötü niyetli olarak değerlendiriyoruz. Türk basınını oluşturan tüm meslek kuruluşlarını, örneklerini çokça gördüğümüz bu tarz spekülasyona açık maddi hatalara karşı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz."