U20'de ilk finalist Fransa

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Yarı Finali'nde Gana'yı 2-1 yenen Fransa, finale yükselen ilk takım oldu.

Giriş Tarihi 10 Temmuz 2013, 00:00 Güncelleme 10 Temmuz 2013, 20:23
U20’de ilk finalist Fransa

İÇİNDEKİLER

Karşılaşmanın ilk yarısında Fransa daha etkili göründü. Her iki kanadı da iyi kullanan Fransa, yakaladığı 3-4 poziyondan ise yararlanamadı. Gana ise ilk 45 dakikada savunma ağırlıklı bir oyun tercih etti. Rakibini kendi yarı alanında kabul eden, hızlı oyuncuları Acheampong ve Assifuah ile rakip kaleye gitmeye çalıştı.

Fransa aradığı golü 43. dakikada buldu. Orta alandan aldığı pasla hareketlenen Thauvin, şık çalımlarla ceza sahasına girdi ve Kaleci Antwi'yi de geçerek, topu boş kaleye gönderdi: 1-0.

Gana, 47. dakikada skoru eşitledi. Assifuah, ceza sahasının hemen dışında buluştuğu topu bekletmeden şık bir vuruşla kaleye gönderdi. Yan direğe çarpan top Gana'nın beraberlik golü olarak Fransa filelerine gitti: 1-1.

Gana skorda beraberliği sağladıktan sonra uzun süre oyuna hakim oldu. Savunmaya çekilen Fransa, 74. dakikada bir kez daha öne geçti. Sol kanattan hareketlenen ilk golün sahibi Thauvin, ceza sahası dışından şık bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-1

Karşılaşmanın 80. dakikasında Fransa 10 kişi kaldı. Rakibine oyun kuralları dışında harekette bulunan Umtiti, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Karşılaşmayı 2-1 kazanan Fransa, adını finale yazdırdı.

NOTLAR

Gana Milli Takımı oyuncularının maçın başında, ilk yarının bitiminde, ikinci yarının başlangıcında bir araya toplanıp, dua okuması taraftarlarca allkışlandı.

Bazı Fransız oyuncular finale çıkmanın sevincini yaşarken, bazıları da yanına gittikleri Ganalı futbolcuları teselli etti.