Ebediyen Ali Gürbüz

Kırkpınar'da finalde İsmail Balaban'ı 16. dakikada tuş yapan Ali Gürbüz 3. kez üst üste şampiyon oldu ve 1 kilo 400 gram ağırlığındaki altın kemerin ebedi sahibi oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Temmuz 2013 Güncelleme 08 Temmuz 2013, 00:00
Ebediyen Ali Gürbüz

İÇİNDEKİLER

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin finalinde İsmail Balaban'ı yenen Ali Gürbüz, üst üste 3. kez şampiyonluğa ulaşarak altın kemerin sahibi oldu.

Gürbüz,
son altın kemerin sahibi Ahmet Taşçı'dan 16 yıl sonra, 1 kilo 400 gram ağırlığındaki altın kemerin ebedi sahibi oldu. Son iki yılın başpehlivanı ve altın kemerin ebedi sahibi olmak için Er Meydanı'na çıkan Ali Gürbüz ve geçen yılın başaltı üçüncüsü, bu yıl ilk kez başpehlivanlıkta güreşen İsmail Balaban peşrevle seyirciyi selamladı.

Peşrevin ardından Hüsnü Patron'un hakem olduğu güreşe başlayan Antalyalı pehlivanlar ilk dakikalarda birbirlerini tarttılar. İsmail Balaban'ın "paça kazık" oyunu yapmak için verdiği uğraşlara Ali Gürbüz müsaade etmedi. Sıkça "iç kazık" oyununa başvuran Ali Gürbüz, rakibini bu yolla yormaya çalıştı. Karşılaşmanın 16. dakikasında rakibini tuş eden Ali Gürbüz, Türkiye Finans Katılım Bankası'nın desteğiyle gerçekleştirilen 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı olmayı başardı. Karşılaşma sonunda Gürbüz'ün sevinci görülmeye değerdi.

GÜRBÜZ: MEZARINDA RAHAT UYU BABA
Ali Gürbüz, final maçının hemen ardından yaptığı açıklamada, hedefine ulaştığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Babasının, ömrü vefa etmediği için alamadığı altın kemerin ebedi sahibi olduğunu kaydeden Gürbüz, "Babam 1988 yılında başpehlivan olmuştu ama alamadığı altın kemeri ben Antalya'ya götürüyorum. Mezarında rahat uyu baba, emanetini getiriyorum" dedi.

BAKANLAR DA FİNALİ TAKİP ETTİ
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin final maçını izlediler...