TFF tarihi bir karar verecek

Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Türkiye'nin her yönüyle Avrupalı olduğunu belirterek, "Sadece tam üyeliği eksik. Ülkemizin futbolda tam Avrupa Birliği üyesi haline getirmeyi düşünüyoruz." dedi.

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2013, 00:00 Güncelleme 02 Temmuz 2013, 18:37
TFF tarihi bir karar verecek

İÇİNDEKİLER

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının ardından basın Lutfi Arıboğan, TFF'nin 6+0+4 yabancı kontenjanı kararıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Arıboğan, yabancı futbolcu kontenjanı konusunda kulüplerin hem fikir olduğunu dile getirerek, "Kulüplerimizin bütçe disiplini için, bütçe sarfiyatını önlemek için, bütçenin verimli kullanılması için, rekabetçi ortamda genç yıldızların yetişmesi konusunda federasyonumuzun kararını gözden geçirmesini düşünüyoruz. Bu konuda da onların en büyük desteği de Avrupa Birliği üyesi ülke oyuncuların Türkiye'de Türk vatandaşı gibi sayılması. Doğrusu her yönüyle Avrupalı olan, sadece tam üyeliği eksik ülkemizi, futbolda tam Avrupa Birliği üyesi haline getirmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

YARIN TARİHİ BİR KARAR VERECEKLER
Türk futbolunun geleceği için federasyondan anlayış beklediklerini kaydeden Arıboğan, "Kendileri bunun ışığını bize gösterdi. Son haftalardaki görüşmelerde açıkçası bu işareti verdiler. Tahmin ediyorum yarın tarihi bir karar verecekler." diye konuştu.

Lutfi Arıboğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle futbolda global bir ülke olmaya mı devam edeceğiz yoksa yerel mi kalacağız bu noktada bu karar çok kritik. Futbol Federasyonu yönetiminden Türk futbolunun geleceği için kararlarını gözden geçirmelerini ve gerekli esnekliği göstermelerini bekliyorum."

TÜRKİYE GELİŞMELERİ, SON YILLARDA OLUŞTURULAN REKABETÇİ ORTAMDA GÖSTERDİ
Lutfi Arıboğan, Futbol Federasyonu'ndan gelecek olası bir olumsuz karar hakkında yorum yapmak istemediğini kaydederek, "Bu çok ciddi bir olumsuzluk. Futbol Federasyonu'nun futbolun hizmetinde olduğu için böyle bir şey düşüneceklerini zannetmiyorum. Gerekli esnekliği göstereceklerdir. Konu kulüplerimizin bütçeleri, bütçelerin yanlış sarf edilmemesi. Korumacı yöntemlerle hiçbir sektörün gelişmediğini Türkiye geçmişte yaşadı. Türkiye her sektörde gelişimini son yıllarda yaşadığımız rekabetçi ortamda gösterdi, futbolda da öyle olmalı." diye konuştu.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı için Fikret Orman'ın isminin konuşulması ve Galatasaray Kulübü'nün de bunu desteklemesiyle ilgili bir soruya da Arıboğan, "Nerede konuşuluyor bilmiyorum; ama kulüpler içinde isim konuşulmuyor." cevabını verdi.

SÜREÇ BİZİ OLUMSUZ ETKİLEDİ
Arıboğan, bir soru üzerine yabancı oyuncu konusunda yaşanan sıkıntının, kendileri açısından transfer sürecini etkilediğini söyledi.

Türk futbolunu en üst düzeyde Şampiyonlar Ligi'ni hedefleyerek temsil ettiklerini aktaran Arıboğan, "Bu nedenle bu geçiş dönemi bizi olumsuz etkiledi." dedi.

Arıboğan, Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Brezilyalı futbolcu Felipe Melo'nun transferi hakında da "Melo'yla ilgili yakın zamanda olumlu bir gelişme olur. Biraz sürüncemede kaldı; ama olumlu olacaktır. Sonuçta Galatasaraylılar mutlu olacaklar." diye konuştu.