Cimbom AB kapısında

Federasyonun yabancı sınırlamasına tüm kulüplerden tepki gelmeye başladı. Aysal'dan sonra İlhan Cavcav da TFF'yi ağır bir dille eleştirirken Sarı-Kırmızılı futbolcular da atağa geçti!.. Aslan, AB pasaportlu isimleri yerli oyuncu statüsünde oynatmak için Avrupa Birliği Adalet Divanına gidiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Haziran 2013 Güncelleme 20 Haziran 2013, 01:50
Cimbom AB kapısında

İÇİNDEKİLER

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 2013-2014 sezonunda takımların kadrolarında en fazla 10 yabancı oyuncu bulundurabileceğini ve sahada 6 yabancının olacağı duyurmasının ardından kulüpler isyan bayrağını açtı... Başka Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın ağır eleştirilerinin ardından dün de G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav ağır konuştu. Cavcav, "TFF'nin keyfi uygulamaları devam ederse nasıl getirdiysek göndermesini de biliriz" derken Galatasaraylı futbolcular da ilginç bir yönteme başvurma kararı aldı. Chedjou transferi ile birlikte 12 yabancı futbolcu sayısına ulaşan Galatasaray'ın AB pasaportlu futbolcuları Avrupa Adalet Divanı'na başvurarak Türkiye'de, diğer uluslararası Avrupa liglerinde olduğu gibi AB statüsünde oynamak adına dava açacakları öğrenildi. G.Saray'da Amrabat, Muslera, Dany, Drogba, Eboue, Dany, Riera ve Sneijder'in Avrupa Birliği pasaportu bulunuyor. Bu konuyla ilgili olarak Galatasaray CEO'u Lutfi Arıboğan'ın, "AB pasaportlu oyuncular, yerli statüsünde oynamalı" diyerek büyük yankı uyandırmıştı.

AYSAL: "GEREKİRSE AİHM'YE GİDECEĞİZ"
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal dün yaptığı yeni bir açıklamayla TFF'yi topa tutu. Aysal, "TFF'nin yabancı sınırlaması ile ilgili tutumu, Türk futbolunun ileri gitmesini engellemek adına atılmış bir adımdır. Türk futbolu böyle yönetilmeyi haketmiyor! Yabancı kararı için AİHM'e kadar gideceğiz" diyerek TFF"ye gözdağı verdi.

TEKRAR TFF BAŞKANI'YLA GÖRÜŞECEKLER!
TFF'nin yabancı futbolcu sayısını gelecek sezon 6+4 yapması (6 futbolcu 18'de, 4 oyuncu tribünde) büyük kriz yarattı. Süper Lig'deki birçok takım TFF'nin bu kararını beğenmezken, Kulüpler Birliği Başkanı Halil Ünal, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'den randevu talep etti. Kulüplerin kararın değiştirilmesi gerektiğini bir kez daha Yıldırım'a iletecekleri öğrenildi.

FUTBOLU KÜLÜPLER YÖNETMİYOR!
TFF, 6+0+4 formülüne gösterilen tepkilerin yanı sıra Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin şike soruşturmasına yönelik suçlamalarına dün gece cevap verdi. Türkiye Futbol Federasyonu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yabancı futbolcu sayısını 10'la sınırlama kararı, 13 Haziran 2012'de üstelik Kulüpler Birliği'nin onay verilmesiyle alınmıştır. Türk futbolunda, 'Bunu yaparsan kalırsın, bunu yapmazsan gidersin' dönemi artık sona ermiştir. Yeni bir kaos ortamına izin verilmeyecektir. Unutulmamalıdır ki; Türk futbolunu külüpler değil, Türkiye Futbol Federasyonu yönetir"

İLHAN CAVCAV: DEMİRÖREN GİDER!
G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav, TFF'nin yabancı sınırlamasıyla ilgili aldığı kararı eleştirdi. Cavcav, "TFF'nin keyfi uygulamaları devam ederse nasıl getirdiysek göndermesini de biliriz. Yabancı konusuna bir tek F.Bahçe itiraz etmedi, manidardır. Ünal Aysal ile Halil Ünal TFF'den randevu isteyecek. Randevuda yabancı konusu görüşülecek. İsteklerimiz kabul edilmezse genel kurul hazırlığına başlıyoruz" diye konuştu.