Hayaldi gerçek oldu

İnönü Stadı için günlerdir konuşulan 'Yıkılacak, yıkılmayacak' söylentileri dün sona erdi. Başkan Fikret Orman'ın kullandığı iş makinesiyle Yeni Açık'ın yıkımına başlandı. Böylece bir hayal de gerçek oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Haziran 2013 Güncelleme 03 Haziran 2013, 02:08
Hayaldi gerçek oldu

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ın mutlu günü... İnönü Stadı'nın için günlerdir konuşulan, 'Yıkılacak, yıkılmayacak' söylentileri Siyah-Beyazlılar'da büyük bir paniğe yol açmıştı. Ancak yeni stada kavuşma yolunda dün ilk adım atıldı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman düzenlenen bir törenle kullandığı iş makinesiyle Yeni Açık'ın yıkımına başladı. Başkan Fikret Orman İnönü Stadı'nın önünde yaptığı konuşmada gerekli tüm izinlerin alındığını belirterek tarihi yapıya ilk kazmayı da kendisi vurdu. Sembolik olarak geçtiği iş makinesinin üzerinde ilk darbeyi vuran Başkan Fikret Orman bu sırada yıkımı seyreden taraftarlardan da büyük bir alkış aldı. İlk planlamalara göre 16 ayda bitmesi belirtilen stadyum modern bir yapıya kavuşturulacak. Ayrıca yeni stadın kapasitesinin 32 binden 45 bine çıkartılması hedefleniyor.

BAŞKAN ORMAN ÖNCE BARBEKÜ PARTİSİ VERDİ
Fikret Orman yıkıma başlamadan önce öğle saatlerinde yönetim kurulu üyeleri ve dernek temsilcileriyle birlikte Ümraniye'de bir barbekü partisi verdi. Partiye Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ile Divan Kurulu üyeleri de katıldı. Burada dernek temsilcileriyle görüşen Orman onların sorunlarını dinledi. Orman kongre öncesi dernek temsilcilerine yeni dönemde yapacakları hakkında da bilgi verdi.

TARİHİMİZDE YENİ BİR SAYFA AÇACAĞIZ' DEDİ
Barbekü partisinden sonra İnönü Stadı'na gelen Orman törenle yıkım işlemlerine başladı. Beşiktaş Başkanı burada yaptığı konuşmada, "Tarihimizde yeni bir sayfa açıyoruz. Yeni stadımıza kavuştuktan sonra her şey çok daha güzel olacak. Beşiktaş'ın yeni stadında çok büyük başarılara imza atacağını düşünüyorum. Hedeflerimiz bir bir gerçekleşecek" ifadesini kullandı.

İNÖNÜ'YE İLK KAZMAYI KENDİ VURDU
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman iş makinesinin üzerine sembolik olarak geçti. Burada stada ilk darbeyi vuran Fikret Orman'ın çok neşeli olduğu görüldü. Daha önce kazmanın 19.03'te vurulacağının açıklanmasına rağmen yıkımın 17.56'da başlaması gözden kaçmadı. Bu arada İnönü Stadı'ndaki yıkımı izlemeye gelen bir grup Siyah-Beyazlı taraftar iş makinesini kullanan Fikret Orman'a sevgi gösterisinde bulundu.

YENİ STAT 45 BİN KİŞİ OLACAK
Beşiktaş'ın yapacağı yeni stadın 45.000 kişilik kapasitede olacağı öğrenildi. Yeni stadın Türkiye'deki benzerlerinden çok farkı olacağı ve Avrupa'nın en modern statlardan biri olacağı öğrenildi. Beşiktaş'ın yapacağı yeni stadın 45 bin kişilik kapasitede olacağı öğrenildi. Yeni stadın Türkiye'deki benzerlerinden çok farkı olacağı ve Avrupa'nın en modern statlardan biri olacağı öğrenildi.

ERDOĞAN'DAN İNÖNÜ MÜJDESİ
Beşiktaş'a büyük müjde... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün İnönü Stadı için yaptığı açıklama sevindirdi. Önceki gün Bakan Suat Kılıç, "Resmi evrak olmadan devletin malını yıkıp, yarın ne olacağı belirsiz bir atmosfere bu olayı sürükleyemeyiz" demişti. Ancak Erdoğan, İnönü'nün yıkılması konusunda bir pürüzün kalmadığını ifade ederek, "İnönü Stadyumu bizim önümüze yine geldi. Biraz geriye çekilmek kaydıyla İnönü yeniden yapılacak" diye konuştu.