'Irkçılığa çok sert ceza'

UEFA, "ırkçılığın" olduğu maçlarda suçlu bulunan futbolcuya minimum 10 maç ceza verilmesini kararlaştırdı. Karar resmen yürürlüğe girdi.

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 23 Mayıs 2013, 17:46
’Irkçılığa çok sert ceza’

İÇİNDEKİLER

Londra'da bir araya gelen UEFA'nın yönetim kurulu üyeleri futboldaki şiddet ve ırkçılığı önleme amacıyla futbolcu ve taraftarla verilecek yeni cezaları değerlendirdi. Basında yer alan haberlere göre bundan böyle karşılaşma esnasında rakip oyunculara ırkçı davranışta bulunan oyuncular en az 10 maçta forma giyemeyecek.

Ayrıca, karşılaşmanın resmi görevlilerine (gözlemci, temsilci, hakemler vs.) hakaret eden futbolcular en az 3 maç ceza alacak. Resmi görevlilere fiziki müdahalede bulunan ya da saldıran futbolcular olursa en az 15 maçta sahaya çıkamayacak.

Öte yandan, karşılaşma esnasında taraftarların hakaret ve küfür içerikli tezahürat yapması durumunda tribünlerin belirli kısımları kapatılacak. Bir sonraki maçta bu tezahüratların devam etmesi durumunda takımlar seyircisiz maç oynama ve 50 bin Euro para cezası alacak.

Dopingle mücadele için de bir karar alan UEFA delegeleri, yakın gelecekte piyolojik pasaport uygulamasına geçilmesi kararını verdiler.