Cimbom'a süper güç

Rus basını, sarı-kırmızılı yönetimin, Hulk'un menajeriyle Moskova'da görüştüğünü duyurdu. Zenit’in hocası Spaletti görevde kalırsa Brezilyalı forvet ayrılacak

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 23 Mayıs 2013, 13:17
Cimbom’a süper güç

İÇİNDEKİLER

Başkan Ünal Aysal yönetiminde hedeflerini büyüten ve gelecek sezon Avrupa'yı sallamaya hazırlanan Galatasaray'ın Zenit'ten Hulk'un peşinde olduğu ifade edildi. İddia Rusya'dan geldi. Sovyetski Sports gazetesine konuşan futbol yorumcusu Alexander Bubnov, teknik direktör Spaletti'nin görevden ayrılacağını ve Hulk ile Witsel'in takımın liderliğini eline alacağını ifade etti. Bubnov, "Spaletti'nin kalması halinde ise Hulk takımdan kesin olarak ayrılacak. Türkler bu oyuncu ile yakından ilgileniyor. İstanbul'a gitmesi hiç de şaşırtıcı olmaz" dedi.

SADECE TÜRKLER ALABİLİR
Ayrıca eski milli futbolcu ve teknik adam olan Alexander Bubnov, Galatasaray'ın Hulk'un menajeriyle birkaç defa Moskova'da görüşmeler yaptığını, Türklerin, Zenit için isteyeceği rakamı ödeyebilecek tek Avrupa takımı olduğunu da sözlerine ekledi. Gerçek adı Givanildo Vieira de Souza olan ve 'Hulk' diye anılan Brezilyalı yıldız, yüksek ücreti nedeniyle Zenit'te istenmeyen adam ilan edilmişti. Başkan Ünal Aysal'ın sağ açıkta da oynayan futbolcuyu alarak, olmazsa kiralayarak dünya çapında ses getirmenin planlarını yaptığı ifade edildi.

LAKABI NEREDEN GELİYOR?

25 Temmuz 1986 doğumlu futbolcu Givanildo Vieira de Souza, lakabını çizgi film karakteri Hulk'tan alıyor. Givanildo, hem hızı, güçlü şutları nedeniyle çizgi kahramanın güçlülüğüne hem de karakteri televizyonda canlandıran aktör Lou Ferrigno'ya benzerliği nedeniyle Hulk olarak anılıyor. Bir dönem Japonya'da forma giyen ve ardından Porto'ya gelen Hulk, Portekiz'de 3 lig şampiyonluğu, 2 Portekiz Kupası, 3 Portekiz Süper Kupası, bir de Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşadı. 2007'de Japonya'da, 2011'de ise Portekiz'de gol kralı oldu.

Fotomaç