Aykut Kocaman: Maratonu kupayla taçlandırdık

Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, 64 maçlık maratonu kupayla taçlandırdıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Giriş Tarihi 22 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 23 Mayıs 2013, 00:01
Aykut Kocaman: Maratonu kupayla taçlandırdık

İÇİNDEKİLER

Finalin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Aykut Kocaman, "Bu zorlu sezonu kupayla taçlandırmak gerekiyordu. İlk yarıdaki büyük hatalarımızla ligi yitirmiştik. Sonra kovalamaya çalıştık; ancak fark fazla olduğu için başarılı olamadık. Avrupa'da ise bir adım daha atabilirdik. Elimizde kalan Türkiye Kupası vardı. En az bizim kadar isteyen büyük bir rakiple oynama zorluğu vardı. Bu 64 maçlık maratonu kupayla taçlandırdık. Bunu gerçekleşitrdiğimiz için çok mutluyuz. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Büyük bir iş başardılar." ifadelerini kullandı.

Maçla ilgili değerlendirmede de bulunan Kocaman, "Trabzonspor oyuna iyi başladı. Biz rakibimizin iyi oynadığı dakikalarda gol bulduk. Bu golden sonra pozisyonlar bulduk; fakat değerlendiremedik. İkinci yarıya da Trabzonspor, Fenerbahçe adına önemli kazanımlardan bir tanesi. Kupasız geçmedik. Galatasaray'la karşılaşmak Fenerbahçe için çok güzel olacak. Webo'nun golü kaçırmasıyla ilgili de yüreğimi cız ettirdi." şeklinde konuştu.

KUYT: YOĞUN TRAFİĞİN ARDINDAN KUPAYI KAZANMAYI HAK ETMİŞTİK
Fenerbahçe'nin başarılı futbolcusu Dirk Kuyt ise yoğun maç trafiğinde kupayı hak ettiklerini söyledi. Kuyt, "Sezonu harika bir şekilde bitirdik. Takımımızın ligin ikinci yarıda çok iyi mücadele ettiğini söylemek istiyorum. Hem Türkiye Ligi, hem Avrupa hem de Türkiye Kupası'nda tüm bu yoğun trafiğin ardından kupa kazanmayı hak etmiştik. Bu kupanın bundan sonraki bir çok kupanın habercisi olacağını söylemek istiyorum." diye konuştu.

Alper Potuk transferini de değerlendiren Kuyt, "Türkiye ligindeki en genç en yetenekli oyunculardan bir tanesi. Burada Türkiye ligi maçlarını takip ediyorum. Alper için bunları söylemek istiyorum. Takımımıza çok büyük katkısı olacak. Bu tip oyuncularla birlikte daha iyisini yapacağız." dedi.

Sow ise "Tüm sezon boyunca çalışmamızın karşılığıydı kupa. Çok kolay değildi. 64 maç oynadık. Bu hem mantel hem de fiziki olarak zorlu bir süreçti. Ve en sonunda kupayı kazandık. Bu kupa hem hocamız hem başkanımız hem de taraftarımzı için güzel bir hediye oldu." diye konuştu.

Alper'le ilgili olarak da Sow şunları söyledi: "Takımımıza yeni bir oyuncu katıldı. Sezon başında aramıza katılan diğer oyuncular gibi elinden geleni yapacağına inanıyorum."