Ashley Cole Galatasaray'a

Chelsea'nin başına geçecek olan Mourinho, Ashley Cole'u kadroda düşünmüyor. Bu bilgi üzerine Aysal'ın danışmanı Bülent Tulun bu transfer için pazartesi günü Londra'ya gidecek. Drogba da Chelsea'deki kankasını ikna etme görevini üstlendi

Giriş Tarihi 16 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 16 Mayıs 2013, 12:37
Ashley Cole Galatasaray’a

İÇİNDEKİLER

Chelsea, Avrupa'nın ikinci büyük kupasını müzesine götürdü. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih'i penaltılarla deviren İngiliz ekibi, UEFA Avrupa Ligi finalinde de son dakikada güldü. Mavi-beyazlılar, yarı finalde Fenerbahçe'yi eleyen Benfica'yı son dakika golüyle 2-1 devirerek UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon oldu. 60. dakikada Fernando Torres ile Chelsea 1-0 öne geçerken, 68'de penaltıdan Cardozo skora dengeyi getirdi. İlk yarıda Chelsea adına çok etkili bir şut çıkartan Frank Lampard, 87. dakikada yine sahneye çıktı. Ceza sahası dışından muhteşem bir şut çıkartan takım kaptanına üst direk izin vermedi. Maç uzatmaya gidecek denirken 90+3'te Mata'nın kornerine iyi yükselen Branislav İvanovic, Chelsea'ye kupayı getirdi.

BENFİCA'YA BİR DARBE DAHA
F.Bahçe'yi eleyerek finale uzanan Benfica için adeta olmazsa olmaz hedefti Avrupa Ligi şampiyonluğu. Hafta sonu alınan 2-1'lik Porto yenilgisi sonrasında şampiyonluk şansını büyük ölçüde rakibine devreden Benfica dün bir şok daha yaşadı.

HAZARD VE TERRY OYNAMADI
Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra tüm gücüyle UEFA Avrupa Ligi'ne yönelen İngiliz ekibinde, son oynadığı lig maçında sakatlanan Belçikalı Hazard ve Teryy, Benfica karşısında forma giyemedi. Benfica'da ise Uruguaylı Maxi Pereira, cezası nedeniyle kadroya alınmadı.

4. KEZ EV SAHiBi
UEFA Avrupa Ligi Kupası'nı 19 Nisan'dan bu yana farklı platformlarda futbolseverle buluşturan Amsterdam kenti, şimdiye kadar UEFA tarafından 4 kez bu düzeyde bir finale ev sahipliği yapmakla görevlendirildi.Amsterdam'da 1962'de Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, 1977'de Avrupa Kupa Galipleri Kupası ve 1998 yılında Şampiyonlar Ligi Finali oynanmıştı.

KLUiVERT TAŞIDI
Maçtan önce UFEA Avrupa Ligi Kupası'nı stadın ortasına kadar taşıyan Patrick Kluivert'e taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu. Kluivert'ın kupayı içeri götürmesinden sonra statta görsel bir sunum gerçekleştirildi. Onlarca genç, ellerinde taşıdıkları lale motifleriyle farklı sunumlar gerçekleştirdi. Bu arada polis, taraftarlar arasında olay çıkmaması için yoğun önlemler aldı.

(FOTOMAÇ)