Bursa'da kazanan çıkmadı!

Süper Lig'in 33. haftasındaki Bursaspor - Eskişehirpspor mücadelesi 0-0 berabere sona erdi

Giriş Tarihi 13 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 13 Mayıs 2013, 22:21
Bursa’da kazanan çıkmadı!

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Bursaspor ile Eskişehirspor karşılaştı. UEFA Avrupa Ligi'ne kalmayı garantileyen Bursaspor ile ligde hedefi kalmayan Eskişehirspor'u karşı karşıya getiren mücadele 0-0'lık beraberlikle sonuçlandı.

Bursaspor aldığı beraberlikle 54 puanla 4. sıradaki yerini korurken, Eskişehirspor ise 43 puanla 10. sıraya yükseldi.

YAZICI'SIZ İLK MAÇ
Ligin 33. haftasında Bursaspor ile Eskişehirspor arasında oynanan karşılaşmada, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı anıldı. Maça yoğun ilgi gösteren Bursasporlu taraftarlar, üzerinde İbrahim Yazıcı'nın resminin bulunduğu siyah tişörtlerle tribünlerdeki yerini aldı. Taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla da İbrahim Yazıcı'yı andı. Maç öncesi yeşil-beyazlı taraftarların yanı sıra hakemler ve Eskişehirsporlu oyuncular da siyah tişörtlerle sahaya çıktı. Bursaspor takımı, maçta da siyah forma ile mücadele etti. Teknik heyet de siyah tişörtlerle saha kenarındaki yerini aldı.

KAPTAN VEDA ETTİ
Bursasporlu taraftarlar, maçın ardından takımlarını tribünlere çağırıp alkışladı. Futbolcular da tribünlere kadar giderek onları selamladı.
Yeşil-beyazlı futbolcular, müsabaka sonrası saha ortasında "Her Şey İçin Teşekkürler Büyük Kaptan" yazılı pankart açarak, aktif futbol yaşantısını sonlandıracağı için Atatürk Stadı'nda son maçına çıkan Kaptan Ömer Erdoğan'ı omuzlarına aldı. Gözyaşlarına hakim olamayan Erdoğan, daha sonra bu statta takımı son kez tribünlere götürdü. Futbolcular, taraftarlarla tezahürat da yaptı.


MAÇTAN DAKİKALAR
10. dakikada Belluschi'nin ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla üstten auta çıktı.

11. dakikada Kamara'nın sağdan ceza sahası içine yaptığı ortada Tello yakın mesafeden topun gelişine sert vurdu. Kaleye giden topu kaleci Harun son anda kornere tokatladı.

23. dakikada Tello'nun sağ kanattan kullandığı korner atışında ceza alanı içine gelen topa Servet Çetin kafayı vurdu. Top üstten auta çıktı.

43. dakikada Bursaspor'da Şener'in sağ kanattan arka direğe yaptığı ortada, boş pozisyondaki Sestak topu kafayı vurdu. Meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

İlerleyen dakikalarda gol olmayınca ilk yarı golsüz beraberlikle sona erdi.

53. dakikada, Batalla'nın pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Sestak, topa yerden vurdu. Açıyı iyi kapatan Kayacan, ayaklarıyla topu saha dışına gönderdi. Köşe atışını kullanan Batalla, meşin yuvarlağı kale alanı içine doğru yolladı. İbrahim'in kafa vuruşunda bu kez pozisyon aut ile sonuçlandı.

68. dakikada, Eskişehirspor atağında, Tello'nın pasıyla sağ kanattan hareketlenen Veysel, topu kale alanında müsait pozisyondaki Necati'nin önüne doğru gönderdi. Geriden gelen İbrahim, Necati'den önce dokunduğu topu saha dışına çıkardı.

84. dakikada, sol kanattan hareketlenen Vederson, topu arka direğe doğru ortaladı. Sestak'ın kafa vuruşunda top, Eskişehirspor kale direğine çarparak auta çıktı.

Karşılaşma golsüz tamamlandı.