Derbide kazanan Fenerbahçe!

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbi maç 2-1 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

Giriş Tarihi 12 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 12 Mayıs 2013, 22:33
Derbide kazanan Fenerbahçe!

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'in 33. hafta derbi maçında Fenerbahçe, şampiyon Galatasaray karşısında 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanarak lig ikinciliğini garantiledi.

Sarı - lacivertli ekibe 3 puanı getiren golleri 33 ve 36. dakikalarda Webo kaydetti. Galatasaray'ın tek golünü ise Gökhan Gönül'ün neden olduğu penaltıda Burak Yılmaz attı.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Fenerbahçe'den kaleci Volkan Demirel ile Galatasaray'dan Sabri Sarıoğlu birbirleriyle kavga ettikleri için kırmızı kartla oyun dışında kaldılar. Fenerbahçe, 3 oyuncu değişikliği hakkını kullandığı için kaleye Mehmet Topal geçti.

Bu sonuçla şampiyonluğunu geçen sene hafta ilan eden Galatasaray 68 puanda kalırken, 2. sıradaki Fenerbahçe puanını 61'e yükseltti ve ligi ikinci sırada bitirmeyi garantiledi.

İLK TEHLİKE FENERBAHÇE'DEN GELDİ!

11. dakikada Emre Belözoğlu, Melo'dan kaptığı topla sağ taraftaki Sow'u gördü. Golcü futbolcunun vuruşu az farkla yandan auta çıktı.

BURAK PENALTIDAN ATTI: 0-1!
24. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Bu dakikada Selçuk'un cezasahasına yaptığı ortada Drogba'nın göğsüyle indirdiği topa Gökhan Gönül eliyle müdahale edince maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltı atışını Burak Yılmaz, gole çevirdi: 0 - 1.

WEBO MAÇA DENGE GETİRDİ: 1-1!
33. dakikada Fenerbahçe derbide beraberliği yakaladı. Bu dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan cezasahasına yaptığı ortada Webo'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak yan direğe çarparak ağlarla buluştu: 1 - 1.

KADIKÖY'DE WEBO'NUN GECESİ: 2-1!
36. dakikada Fenerbahçe derbide öne geçti. Bu dakikada Emre'nin ara pasına hareketlenen Webo, savunmada Eboue'nin topla arasına girmesine rağmen meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2 - 1.

GALATASARAYLILARDAN FAUL İTİRAZI!
Gol sonrasında Galatasaraylı oyuncular Webo'nun Eboue'yi arkadan ittiği ve gol öncesinde faul yaptığı gerekçesiyle uzun süre hakeme itiraz ettiler. Ancak hakem Cüneyt Çakır, itirazlara itibar etmedi ve golü verdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadelenin ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

EBOUE'NİN VURUŞU VOLKAN'DA KALDI!
53. dakikada sol taraftan Selçuk'un orasında ceza sahası sağ çaprazında Eboue'nin gelişine vuruşu kaleci Volkan'da kaldı.

WEBO VURDU MUSLERA ÇIKARDI!
54. dakikada Eboue'nin uzaklaştırmak istediği top Hamit'e çarpıp ceza sahası içerisinde sol çaprazda bulunan Webo'nun önüne düştü. Webo'nun çaprazdan çektiği şut Muslera'nın müdahalesi ile kornere çıktı.

DROGBA'NIN KAFA VURUŞU KALEYİ BULMADI!
61. dakikada Selçuk'un sağ kanattan ortasında ön direkte Drogba'nın kafa vuruşu auta çıktı.

BURAK MUTLAK GOLÜ KAÇIRDI!
83. dakikada sağ kanattan Selçuk'un yaptığı ortayı ceza sahası içerisinde sol çaprazda bulunan Drogba kafayla altıpas üzerindeki Burak'a indirdi. Burak'ın kayarak çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.

MUSLERA SON ANDA ÇIKARDI!
86. dakikada Sow'un ceza sahası dışından sert vuruşunda top direkten döndü. Dönen topu tamamlayan Kuyt'un şutunu kaleci Muslera son anda kornere çeldi.

BURAK KARŞI KARŞIYA KAÇIRDI!
88. dakikada Amrabat'ın pasıyla sol çaprazda topla buluşan Burak, Bekir'den sıyrılıp ceza sahası içerisine girdi. Burak'ın yerden plase vuruşunu kaleci Volkan kornere çelmedi.

VOLKAN VE SABRİ'YE KIRMIZI ÇIKTI!
90+3. dakikada Volkan ile Sabri arasında çıkan gerginlik sonucunda hakem Cüney Çakır iki oyuncuyu da oyun dışına gönderdi.

GALATASARAY KADIKÖY'DE ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI!
Spor Toto Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlamayı garantileyen Galatasaray, Kadıköy'de derbi maçta Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olmasına rağmen saha ortasında şampiyonluğunu kutladı.

Maçın bitiş düdüğünün ardından saha içinde toplanan sarı-kırmızılı futbolcular, geçen hafta garantiledikleri şamipyonluğu birkez daha kutlamış oldular.

Futbolcular, daha sonra soyunma odasına giderken taraftarlardan büyük tepki aldı. Birçok futbolcu, kafasına yabancı madde isabet etmesin diye soyunma odasına koşarak girdi.

FENERBAHÇE'DE GALİBİYET SEVİNCİ!
Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, derbi maçta Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından derbi galibiyetini sahada kutladı.

Maçın bitişi ile birlikte tribünleri selamlayan futbolcular, saha içinde taraftarları ile derbi galibiyetin sevincini uzun süre yaşadı.

Sarı - lacivertli taraftarlar maçın ardından stat dışında da büyük sevinç yaşadılar.

SARACOĞLU'NDA DERBİ COŞKUSU!
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile yaptığı derbide, 2012-2013 sezonunda Kadıköy'deki son resmi maçına çıktı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, ligin bitimine iki maç kala şampiyonluğu garantileyen Galatasaray'ı konuk eden sarı-lacivertlileri derbi de taraftarı yalnız bırakmadı.

Karşılaşmanın başlamasına saatler kala Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın çevresinde toplanmaya başlayan taraftarlar, büyük bir heyecanla maçı bekledi.
Stat dışında tezahüratlar yapıp meşaleler yakan taraftarlar, stat kapılarının açılmasının ardından stada girerek, heyecanlarını tribünlere taşıdı.

Maç öncesi seremoni yapıldığında maraton üst tribünde, üzerinde 'Fenerbahçe Cumhuriyeti' yazılı, Türk Telekom kale arkası tribünde de büyük boyutta Fenerbahçe bayrakları açıldı.

Karşılaşma öncesi Reyhanlı'daki bombalı saldırılarda yaşamını yitirenler ile vefat eden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı için saygı duruşu yapıldı.

EGEMEN KORKMAZ KADRODA YOK
Fenerbahçe'nin derbi için yaptığı son antrenmanda sakatlanan savunma oyuncusu Egemen Korkmaz, 18 kişilik kadroda yer almadı.

Sarı-lacivertli takımın dün akşam yaptığı antrenmanın ilk bölümümde sol kasığında sertleşme oluştuğu için çalışmayı bırakan Egemen, Galatasaray'a karşı forma giyemedi. Egemen'in yokluğunda savunmada Yobo'nun yanında Bekir İrtegün görev aldı.

MEİRELES, 4 MAÇ SONRA KADRODA
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde Benfica ile Kadıköy'de yaptığı maçta sakatlandıktan sonra 4 resmi karşılaşmada forma giyemeyen Meireles, derbide takımına döndü.

Portekizli futbolcu, ligde Kayserispor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası'nda Eskişehirspor ve UEFA Avrupa Ligi'nde de Benfica ile yapılan rövanş mücadelesinde forma giyememişti.

ZİEGLER'İN YERİNE HASAN ALİ KALDIRIM
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, savunmada Ziegler'in yerine Hasan Ali Kaldırım'ı tercih etti.

Ziegler'in yanı sıra sarı kart cezalısı Cristian, sakatlıkları bulunan Serdar Kesimal ile Selçuk Şahin, Krasic, Sezer Öztürk, Recep Niyaz ve Beykan Şimşek derbinin kadrosuna giremedi.

FENERBAHÇELİ KUYT 500'ÜNCÜ LİG MAÇINA ÇIKTI
Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, Galatasaray derbisiyle kariyerindeki 500'üncü lig maçına çıktı.

Sarı-lacivertli formayla Spor Toto Süper Lig'de 31'inci maçına çıkan Hollandalı oyuncu, derbide kariyerindeki 500'üncü lig maçını oynadı.

SAHA İÇİNDE ÖNLEM
Derbi maç için saha içinde geniş güvenlik önlemlerinin uygulandığı görüldü.
Tribünlerin hemen önünde taraftara dönük olarak özel güvenlik elemanları oturtuldu, hemen arkalarında ise yine taraftarlara dönük olarak çevik kuvvet personeli sahayı çevreledi.

Karşılaşma için stadın dışında da geniş güvenlik tedbirleri uygulandı. Stadın bulunduğu Recep Peker Caddesi'nin, Kızıltoprak'tan geliş yönü, güvenlik nedeniyle saat 14.00'ten itibaren trafiğe kapatıldı.

Maraton tribünü önünden Bağdat Caddesi'ne gidiş yönünde, Recep Peker Caddesi'ne bağlantıyı sağlayan Kördere Sokak'ta da aynı saatte trafik akışı durduruldu.

FENERBAHÇE 62'NCİ, GALATASARAY 46'NCI RESMİ MAÇINDA
Fenerbahçe derbi mücadelesiyle bu sezon 62'nci, Galatasaray ise 46'ncı resmi maça çıktı. Sarı-lacivertli ekip, Avrupa'da ve Türkiye Kupası'nda Galatasaray'dan 8'er maç fazla oynadı.

Fenerbahçeli taraftarlar karşılaşma öncesi Galatasaray'a yönelik küfürlü tezahüratlar yaptılar.

296 MEDYA MENSUBU
Karşılaşmada toplam 296 medya mensubu görev yaptı. Basın tribününde 8'i yabancı olmak üzere 180 basın mensubu, saha içinde 78 foto muhabiri yer aldı. Ayrıca maça 30 kameraman da akredite oldu.

Fenerbahçe Futbol Takımı'nı Kadıköy'e gelişinde Samandıra'daki tesislerinden az sayıda taraftarı uğurladı. Takım otobüsü tesislerden çıkarken, ana giriş kapısı önünde az sayıda taraftar yer aldı.

Türkiye şampiyonu olan Fenerbahçe 16 Yaş Altı Takımı, maç öncesinde kupalarıyla saha içinde tur attı.

BAŞKAN YILDIRIM'A TEPKİ
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın olağan mali genel kurul toplantısında eleştirilerde bulunduğu taraftar grubu, maç öncesi tezahüratlarla Yıldırım'a tepki gösterdi.

Türk Telekom tribünü üst bölümde yer alan bu grup, Yıldırım'ın "Tribünlerde uyuşturucu var" ifadelerine yönelik olarak, "Yönetim uyuma esrarkeşler burada" tezahüratını yaptı.

Bu taraftar grubu, farklı söylemlerle de tezahüratlarını sürdürmesi üzerine diğer tribünlerden tepki gördü.