"Rakibi sindiremiyoruz"

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'den Milli Takım'a eleştiri...

Giriş Tarihi 27 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 27 Mart 2013, 14:49
Rakibi sindiremiyoruz

İÇİNDEKİLER

Milli Takımımız'da dün akşam anlaşılmaz bir gerginlik vardı. Özellikle maç 1-1 olduktan sonra ne yaptığımızı bilemez bir hale geldik. Sanki geride 25-30 dakika yokmuş da turnuva bitmiş gibi bir davranış içine girdiler. Bu kadar Avrupa'da forma giyen, Avrupa tecrübesi olan oyuncularımız var ama ortaya çıkan skor bu. Beni en çok hayal kırıklığına uğratan da bu oldu.Burak olmasaydı pozisyona giremeyecekmişiz gibi bir görüntü vardı. Biraz Alper zorladı. Selçuk-Nuri-Alper aynı anda iyi olmadı. Bölüm bölüm iyi oynadılar. Gökhan da malesef beklentilerin altında kaldı. Gökhan'ın milli takım performansı kulüp performansı kadar iyi değil. Kendi kulübündeki özgüvenden yoksun.
Macaristan takımı vasat bir Avrupa takımı. Zaman zaman etkili çıktılar. Öyle yıldız bir isimleri de yok. Böyle bir takım bizden iki maçta 4 puan almayı başarıyorsa bazı şeyleri gerçekten düşünmemiz gerek.

DEMORALİZE OLDUK
İlk yarının tamamında rakibin istediği gibi oynadık. Oysa tempoyu bizim ayarlamamız gerek. Maçın ilk 30 dakikası biz pas yapıp Burak'a uzun top atmalıydık ama denediklerimiz olmadı. İkinci yarı yine aynı şekilde oldu ve biz iyi oynamadığımız dönemde gol attık. Dünyada bir tek biz varızdır herhalde böyle top mutlaka bize bir yerimize değer ve golü yeriz. Semih'in o pozisyonda bir adım geride durması gerekirdi. Sektikten sonra bir adım geride olsa Semih ayağının üzerinden taca vurur. Taçtan gol yedik. Rakip antrenör geriye düşünce diğer uzun oyuncusunu soktu oyuna tam puana oynadı. Böylece rakip taçtan attığı topla golü attı.
Şu an Süper Lig'de kafaya oynayan ve Avrupa'da mücadele eden iki takımımızın teknik direktörü Fatih Terim ile Aykut Kocaman bu maçı izlediyse bu Macarlar'dan kimseyi almazdı takımına.
Bizim kalecimiz çok iyi. Problemimiz sert değiliz. Rakibi sindirmiyoruz. İçeride oynuyoruz ama faul yapmıyoruz. Arzuluyuz ama sonuç alamıyoruz. Bu sonuçla da demorolize olduk.