Onlar gelmeden biz liderdik

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Schalke ile oynayacakları Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçı öncesinde bir basın toplantısı düzenledi.

Giriş Tarihi 11 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 11 Mart 2013, 20:19
Onlar gelmeden biz liderdik

İÇİNDEKİLER

Schalke 04 karşısında zor bir maça çıkacaklarını ifade eden Terim, son transferlerin ardından özellikle yönetimin kendilerinden başarı beklediğini belirtti. Tecrübeli teknik adam aldığı 3 maçlık ceza konusunda ise "Burada soyunma odasına da gireceğiz, takımı motive edeceğiz. Son cinayetten sonra giremiyoruz ya." açıklamasını yaptı.

UMARIM BOŞ KALEYE DİREKLERE DEĞİL İÇERİ VURURUZ
"Her geçen gün daha iyiye giden bir Schalke ile oynayacağız. İstanbul'daki sonuç rakip için bir avantaj. İyi bir takımla oynayacağımızın bilincindeyiz ancak bizde Avrupa kupalarında tecrübeli bir takımız. Bu tip hallerden kendimize avanraj sağlayarak çıkmayı becerdik. Futbolcularıma güveniyorum. Kazanma arzusunu sahaya yansıtacaklarına inanıyorum. Umuyorum boş kaleye direklere değil bu kez içeri doğru vururuz. Direk istatistik yapmaktansa gol deyip geçmek daha kolay herhalde."

LİG VE AVRUPA PERFORMANSI
Terim, ligde puan kaybedilen haftalardan sonra Avrupa'daki iyi performansıyla ilgili soruya ,"Tabi ligde iyi gitmiyoruz iki haftadır. Tam tersi Schalke de iyi gidiyor ancak iki kulvarın çok farklı olduğu bir gerçek. Bu gerçekten hareket edecek olursak burada oyuncularımız mücadelelerini üst seviyede yapmak zorunluluğunu biliyorlar. Oyüzde ligdeki performans ile buradaki çok farklı olacaktır." yanıtını verdi.

"SON CİNAYETTEN SONRA..."
Tecrübeli çalıştırıcı, takımdaki eksiklerle ilgili ise "Engin'in İstanbul'da bıraktık, bel ağrısı ile ilgili problemi vardı. Dany'nin durumunu son idmanda göreceğiz. Sadece bir şeyi hatırlatmakta fayda görüyorum. İlk 16'ya girdikten sonra hedefler büyüdü, yönetimimiz de tabi başarı istiyor. Kim ne derse desin Schalke Avrupa'nın en iyi takımlarından biri. "Drogba ve Sneijder gelince biz bu turu geçeriz" yorumu vardı. Şunu unutmamak gerekir onlar gelmeden biz liderdik. Tabi ki iki değerli arkadaşımız iyi iş yapacaklar. Sonuç ne olursa olsun ben takımımla gurur duyacağım, önemli işler yapacağız. Burada soyunma odasına da gireceğiz, takımı motive edeceğiz. Son cinayetten sonra giremiyoruz ya."

ARENA'DAKİ İLK MAÇ
"Bir teknik adam olarak son günlerde Schalke'nin formda olduğunu düşünüyorum. Bizim de Türkiye ligindeki performanstan daha önde oynayacağımızı düşünüyoruz. Oyunun kopma anlarında çok net pozisyonları kullanamamıştık. Hamit'in pozisyonundna sonra 2-0 olsa çok şey değişebilirdi. Bakalım yarın iki takım bu arenada nasıl oynacaklar? Bu maçın atmosferi çok farklı olacak. Oyun 90 dakika tabi ama elenirsek üzülürüm, çok üzülürüm."

BURAK YILMAZ'IN SÖZLERİ...
"Bizim için buraya gelmek önemli bir olay. Yarın soyunma odasında konuştuğumuz hedeflerle ilgili önemli bir gün. Galatasaray bu güne kadar Avrupa'da farklı maçlar oynamış bir geleneğin adı bence. Biz de bu geleneği sürdürmek istiyoruz. İnşallah yarın da herşey istediğimiz gibi gider ve burada tur atlayarak çıkarız.