Millilerden kötü prova

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Manisa'da 501. maçında Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya geldi.

Giriş Tarihi 06 Şubat 2013, 00:00 Güncelleme 06 Şubat 2013, 22:23
Millilerden kötü prova

İÇİNDEKİLER

A Milli Futbol Takımımız, Manisa 19 Mayıs Stadı'nda Çek Cumhuriyeti ile oynadığı özel maçta sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Konuk ekibe galibiyeti getiren goller karşılaşmanın 3. dakikasında Krejci ve 28. dakikasında Lafata'dan geldi.

KALEMİZDEKİ İLK POZİSYON GOL OLDU: 0-1!
Konuk ekip Çek Cumhuriyeti maçın hemen başında Türkiye karşısında öne geçti. 3. dakikada Darida'nın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Krejci düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1.

NURİ VURDU LASTUVKA ÇIKARDI
6. dakika gelişen Türkiye'nin atağında Arda Turan'ın ortasında Nuri kafayla vurdu, kaleci Lastuvka son anda dokunarak topu kornere gönderdi.

LAFATA DOKUNAMADI
7. dakika konuk ekipten Krejci'nin ortasında Lafata dokunamayınca Çek Cumhuriyeti ikinci gol fırsatını değerlendiremedi.

SERCAN ÇOK SERT VURDU
14. dakikada gelişen Türkiye'nin atağında Sercan'ın yerden sert şutu kaleci Lastuvka'nın ellerinde kaldı.

DARİDA'NIN ŞUTUNU ONUR ÇIKARDI
15. dakikada Çek Cumhuriyeti'nden Darida'nın şutunu, kaleci Onur kurtararak rakibin farkı ikiye çıkarmasına engel oldu.

LAFATA FARKI 2'YE ÇIKARDI:0-2!
28. dakikada Çek Cumhuriyeti farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Darida'nın ceza sahası dışından sert şutunda, ayağıyla son anda dokunan Lafata topu filelere gönderdi: 0 - 2.

SELÇUK'UN FRİKİĞİ DİREĞE TAKILDI!
31. dakikada kazanılan sert atışta Selçuk'un gönderdiği topa keleci Lastuvka parmaklarıyla müdahale edince, top üst direğe çarparak kornere gitti.

SELÇUK'UN VURUŞU AZ FARKLA AUTA ÇIKTI
39. dakikada Arda'nın pasında ceza sahası dışından Selçuk topla buluştu, sert şutunda meşin yuvarlak direğin yanından az farkla dışarı çıktı.

Geri kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçın ilk 45 dakikasını Çek Cumhuriyeti, Türkiye önünde 2-0 önde bitirdi.


MAÇA YOĞUN İLGİ
Manisa 19 Mayıs Stadı'nın ilk milli maç heyecanı yaşadığı müsabakaya Egeliler yoğun ilgi gösterirken, karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile yan yana izledi.

-ABDULLAH AVCI'NIN TERCİHLERİ-
Teknik direktör Abdullah Avcı, en son Danimarka ile oynanan özel maçın ilk 11'inde 3 değişiklik yaparken, o müsabakada ilk 11'de yer alan Semih Kaya, Caner Erkin ve Burak Yılmaz'ın yerine Ömer Toprak, Selçuk İnan ile Sercan Sararer sahada yer aldı.

Necip Uysal'ın sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldığı (A) Milli Takım'da ilk kez kadroya davet edilen Ahmet İlhan Özek, yedek kulübesindeki 11 isimden biri oldu.

(A) Milli Takım'da en son 15 Ağustos 2012 tarihinde Avusturya-Türkiye maçında ilk 11'de sahaya çıkan Selçuk İnan, Çek Cumhuriyeti karşısında da maça ilk 11'de başladı.

Selçuk İnan, aday kadroda yer aldığı Hollanda, Estonya ve Danimarka karşılaşmalarında ise yedek kulübesinde yer almıştı.

-SİVOK İLK 11'DE-

Beşiktaş'ın tecrübeli savunma oyuncusu Çek oyuncu Sivok, Türkiye karşısında takımında ilk 11'de yer aldı.
Çek Cumhuriyeti'nde sakatlığı nedeniyle daha önce aday kadrodan çıkartılan kaleci Petr Cech'in yerine Lastuvka forma giydi.

-OKAN BURUK KULÜBEDE-
Ümit Milli Takımı'nın başında bugün Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Norveç'e karşı sahaya çıkan Abdullah Avcı'nın yardımcılarından Okan Buruk, bu karşılaşmadan sonra Manisa'ya geldi.

Müsabakadan önce mehteran takımının bir gösteri sunduğu karşılaşmada tüm tribünler doldu.

Tribünlerde Manisaspor Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan ''Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Yıldırım Demirören'e teşekkür ederiz'' yazılı pankartın yanı sıra ''Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç, şehzadeler şehrine hoşgeldiniz'' yazılı afişler yer aldı.

Müsabakadan önce bugün vefat eden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski başkanlarından ve Türk Milli Takımı'nın eski teknik direktörlerinden Doğan Andaç için saygı duruşunda bulunuldu.