Abdullah Avcı: Sonuna kadar varız

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 2014 Dünya Kupası'na katılmak için şanslarının sürdüğünü ve bunu sonuna kadar devam ettireceklerini söyledi.

Giriş Tarihi 08 Ocak 2013, 00:00 Güncelleme 08 Ocak 2013, 19:30
Abdullah Avcı: Sonuna kadar varız

İÇİNDEKİLER

Kayserispor ile Kasımpaşa arasındaki hazırlık maçını izleyen Avcı, burada medya mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı. Milli Takım teknik heyeti olarak Antalya bölgesinde kamp yapan bütün takımların çalışmalarını izlemeye çalıştıklarını ifade eden genç teknik adam, "Çalışmaları takip ediyoruz. Hocalarla konuşuyoruz. Onlarla oyuncular hakkında fikir alışverişi yapıyoruz. Fırsat buldukça da hazırlık maçlarını bile izlemeye çalışıyoruz. Birkaç gün daha çalışmaları takip edeceğiz." diye konuştu.

6 Şubat'ta Manisa'da Çek Cumhuriyeti ile özel bir karşılaşma oynacaklarını ifade eden Abdullah Avcı, sonrasında Milli Takım'ın 2014 Dünya Kupası'nda Andorra ve Macaristan ile oynayacağı karşılaşmaların önemine dikkat çekti. Milli Takım teknik direktörü, bu iki maçın önemini şöyle anlattı: "22 Mart'ta Andorra ile karşılaşacağız. 26 Mart'ta Macaristan ile karşılaşacağız. Göreve geleli 13 ay oldu. 12 müsabaka oynadık. Belli bir oyuncu havuzu oluşturduk. Bu kadroya birkaç genç oyuncu daha girebilir. Öyle blok halinde giriş çıkışlar olmayacaktır. Mart ayında oynayacağız bu iki müsabakayı, kazanıp eylül ayında Romanya ile final maçı oynayacağız. O maçı alıp play-off'tan Dünya Kupası'na katılabiliriz."

Futbol kamuoyunda 'Türkiye Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na gidemeyecek' şeklindeki söylemlere katılmadığına vurgu yapan Abdullah Avcı, "Biz bunun öyle olacağını düşünmüyoruz. Bugün itibari ile planlamamızı yapıyoruz. Mart ayındaki bu iki maçı kazandığımız zaman eylül ayında yine Andorra ile karşılaşacağız. Romanya ile oynanacak maç öncesinde şöyle bir tablo oluşabilir: Romanya'nın puanı 10, Türkiye'nin puanı 9 olabilir. Belki biz Romanya maçını kazanırsak belki son maça bile kalmayacaktır. Böyle bir algıya gerek yok. Şansımız var. Sonuna kadar bu şansımızı zorlayacağız." dedi.

Selçuk İnan'ı A Milli Takım'a alıp ilk onbirde oynatmadığı konusunda yapılan eleştiriler için de A Milli Takım hocası, "Selçuk Türk futbolunun önemli oyuncularından birisidir. Bu bir tercih meselesiydi, biz onun için buradayız. Bu eleştiriler tabii ki olacaktır. Önemli olan eleştirilerin üslubuna uygun olması. Biz her oyuncuyu değerlendiriyoruz." karşılığını verdi.

Öte yandan Beşiktaş'a transfer olan eski oyuncularından Gökhan Süzen'in başarılı olacağına inandığını dile getiren Avcı, "Gökhan Süzen, benim Galatasaray alt yapısından oyuncumdur. Kendisini çok iyi tanıyorum. Devamlı isteyen, arzulayan, başarılı olmak isteyen bir oyuncudur. Kendisi ile uzun yıllar çalıştım. Zaten Hiddink döneminde de milli takıma çağrılmıştı. Sol tarafta oynuyor, Türk futbolunun sorunlu bölgesinde oynayacak. Milli Takım'a aday oyunculardan birisidir. Başarılı olmaması için hiçbir neden yok. Herkesin destek olması gerekiyor."

Sezonun ilk yarısının A Milli Takım için olumlu geçmediğini ifade eden Avcı, "Milli Takım açısından sezonun ilk yarısı istediğimiz gibi geçmedi. Ligin oyun kalitesi devamlı tartışıldı. Milli Takım'a gelen oyuncular sürekli kendi takımlarında süre almaları gerekiyor. Ancak ilk yarıda futboldan daha çok başka şeyler de konuşuldu. İkinci yarı sadece futbolun konuşulduğu bir lig diliyorum." temennisini dile getirdi.