Meireles'i otobüse bile almam

Galatasaray’ın başkan yardımcısı Adnan Öztürk, ‘’Yeni yılda da tahriklere kapılmadan, sahanın içerisinde kalmaya gayret edeceğiz’’ dedi.

Giriş Tarihi 03 Ocak 2013, 00:00 Güncelleme 03 Ocak 2013, 09:29
Meireles’i otobüse bile almam

İÇİNDEKİLER

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Öztürk, Meireles'in yaptığı hareket için ''Başkan olsam, benim kulübümde böyle davranan bir futbolcu takım otobüsüne bile binemez. Taksiyle evine gider. Bu karardan sonra sınırlar aşıldı. Futbolda marka değeri nakaratlarla olmaz'' diye konuştu.

TAHRİKE KAPILMADAN SAHANIN İÇERİSİNDE KALMAYA GAYRET EDİYORUZ
Futbolda tartışmalardan uzak, futbolun güzelliklerinin konuşulduğu bir yıl olsun istiyoruz; ama maalesef bunlar hep temenni düzeyinde kalıyor. Biz mümkün olduğunca hiçbir polemiğe girmeden tahrike kapılmadan, yeşil sahanın içinde kalacak şekilde davranmaya devam edeceğiz.

KÂR VE SATIŞ ORANLARI AÇISINDAN ŞİMDİKİ TABLO MUTLU EDİCİ
Sakarya otobanı üzerinde çok şık bir mağaza açtık. Galatasaray Store Mağazaları'nın sayısı 38 oldu. Camiada başarı gelince sevinç getiriyor. Bu da satışlara yansıyor. Şu ana kadar oraya idare eden arkadaşlarımız da başarılı çalışmalar yürütüyorlar. Bir şeyi ne kadar satıp kâr ettiğiniz önemli. Kâr ve satış oranları açısından şu ana kadar ortaya çıkan tablodan memnunuz.

ŞAMPİYON OLACAĞIMIZA İNANIYORUM
Genel itibariyle futbol takımı ve diğer branşlarda hedefler tutturuldu. Ama önemli olan sezon sonunda hedeflere ulaşmaktır. Ben ulaşacağımıza, şampiyon olacağımıza inanıyorum.

TAHKİM KURULU KARARLARIYLA SINIRLAR AŞILDI, MARKA DEĞERİ NAKARATLARLA OLMAZ
Tahkim Kurulu'nun kararıyla ilgili bugüne kadar konuşmadım. Sonunda gazetede röportajım çıktı. Bu röportajı verirken bir baba olarak, Türk toplumunun bir üyesi olarak verdim. Artık bazı şeylerin çizgisini iyi çekmek lazım. Bu son hareket A takımı B takımı meselesi değil. İlkelerin, prensipleri ve ahlâkın yok olduğu yerlerde çöküş kaçınılmazdır. Bu artık bir takım meselesi, spor meselesi olmaktan çıkmıştır. Birileri internet sitelerinden futbolun marka değeri nakaratını tekrarlaya dursunlar. Marka değeri nakaratlarla olmaz. Hareketle olur. Bazı yerlerde nerede durulması gerektiğini bilmek lazım. Artık sınırlar aşılmıştır. Durma noktası geçilmiştir.

BENİM KULÜBÜMDE ÖYLE DAVRANAN BİR OYUNCU OLSA OTOBÜSE BİLE BİNEMEZ
Benim kulübümde Meireles'in yaptığına benzer hareket yapan bir futbolcu olsa, otobüse bile binemez. Kulübün semtinden geçemez. Evine taksiyle gider. Belki farkında değiller, bu hareketi yapanlar; ama bu hareketi en az 10-12 milyon kişi izliyor. Bunların yarısı da çocuk. İlkeler, prensipler, özellikle de ahlâk çökerse, sistem ortadan kalkar. Artık bu seviyeye geldik. Mümkün olduğunca susmaya çalışıyoruz; ama işte görüldüğü gibi kırmızı çizgiler aşılıyor. Bundan sonrası içi iyimser değilim.

DOĞRU BİLDİĞİMİ SÖYLERİM, ELEŞTİRİLER BENİ BUNALTMAZ
Sinir de sevgi kadar değerli. Hatta sinir daha fazla enerji alıyor. Kaale almayacağım kadar laflar edilince sinirlenmiyorum. Bunaldığım olmuyor. Biz bildiğimiz gibi yaşıyor, bildiğimiz gibi konuşuyoruz. Fikirlerimiz bellidir. Biz neyi doğru biliyorsak onu söyleriz. Eleştiriler olabilir, ne bunalıyorum ne de sıkılıyorum. Biz bildiğimiz gerçeği sağa sola çekmeden söyleriz. Hiçbir problemimiz olmaz.

AVRUPA'NIN EN İYİ 10 KULÜBÜ ARASINA GİRME YOLUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK
Avrupa'nın en iyi kulübü arasına girme hedefi doğrultusunda önemli adımlar atıldı. Atılmaya devam ediyor. Daha bu başlangıçtır, ama bunun en önemli adımı sportif başarıdan geçiyor. Hedefleri yakalamak gerekiyor. Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkmak bile başarıdır. Bunu hep birlikte göreceğiz.

KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZİ AŞMASINLAR
Galatasaray ve Fenerbahçe 100 yıllık camialar. Bunlar da bizim gibi çok yönetici geldi geçti hiçbir zaman birinin ötekinin boyunun ölçüsünü almak hiç kimsenin haddine değildir. Bu tartışmalarında ne Türk sporuna ne de sahada oynanan futbola en ufak bir etkisi yoktur. Bu yönde beyanlar toplumu germekten başka bir işe yaramıyor. Kırmızı çizgileri hatırlatmakta fayda var.