Tabutta röveşata atıyorlar

Galatasaray'ın yönetim içindeki muhalif ismi Adnan Öztürk yine gündem belirleyecek açıklamalara imza attı.

Giriş Tarihi 03 Aralık 2012, 00:00 Güncelleme 03 Aralık 2012, 09:36
Tabutta röveşata atıyorlar

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'ın gözünü budaktan sakınmayan, yönetim içindeki muhalif ismi Adnan Öztürk yine gündem belirleyecek açıklamalara imza attı. Türk sporunun geldiği noktayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Öztürk, "Futbol Federasyonu'nun 2011-12 bütçesi 240 milyon lira. Bunun 82 milyon lirası genel yönetim giderlerine gidiyor. Buna karşın amatör futbola ayrılan net bütçe 13 milyon lira. Türkiye bu şartlar altında kendi yıldızlarını yaratamaz. Avrupa'da 1 dolar kazanmayacak futbolcular Türkiye'de 10 dolara oynuyor. Türkiye'de futbol pahalı bir tiyatro haline geldi" ifadesini kullandı.

KİŞİ BAŞINA BİR MEZAR YERİ DÜŞÜYOR
Tempo'nun sorularını yanıtlayan Öztürk, "Yaşam kültüründe spora yer vermeyen bir ülkeden uluslararası başarı beklemek hayalperestlik olur" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul'da kişi başına düşen serbest alan 1 metre 57 santim! Benzetmesi kötü ama bu bir mezar yüzeyi kadar... Çocuklarımız tabutta röveşata yapmaya çalışıyor. Okulların yüzde 30'unda beden eğitimi öğretmeni bile yok. Bu duruma devletin el atması gerekiyor." Türkiye'de 100 metre depar atmadan maçı tamamlayan yıldızlar olduğunu da kaydeden Öztürk, "Bu yıldızlar maç sonunda göklere çıkarıyor. Bir milli maçtan sonra maçın adamı seçilen futbolcunun depar sayısı sıfırdı!" dedi.

İHTİYAÇ OLURSA ADAY OLACAĞIM
İkinci başkan Öztürk, başkanlık hayali ile ilgili de şunları söyledi: Galatasaray'ın örf ve adetlerine uygun şekilde davranarak gereğini yaparım.
Hayatımda hiç kalleşlik yapmadım. Hainlik yapmadım. Yapmasını da bilmem. Kimsenin arkasından iş çevirmem. Dedikodudan medet ummadım. Yapmasını da bilmem. İhtiyaç olursa tüm hazırlıklarımı yapar, yazılı yazısız tüm kurallara uyar, adaylığımı koyarım. Bunun için de kimseden icazet almam.