Fenerbahçe'den Fransız İhtilali

UEFA Avrupa Ligi C Grubu maçında Marsilya deplasmanına çıkan Fenerbahçe mücadeleden Bekir'in attığı enfes rövaşata golüyle 1-0 galip ayrılarak puanını 13'e çıkardı ve gruptan çıkmayı garantiledi

Giriş Tarihi 22 Kasım 2012, 00:00 Güncelleme 23 Kasım 2012, 00:10
Fenerbahçe’den Fransız İhtilali

İÇİNDEKİLER

Karşılaşma iki ekibin de orta sahada oyunun kontrolünü eline geçirme mücadelesiyle başladı. Fenerbahçe yerden seri paslarla rakip kaleye ilerlemeye ve defansın arkasına paslar atarak Sow'u pozisyona sokmaya uğraşırkenMarsilya özellikle sağ kanadı kullanarak hücum gerçekleştirdi.

4. dakikada gelişen Marsilya atağında Raspentino sağ çaprazdan kaleye şut denedi ama top kaleci Volkan'da kaldı.

12. dakikada savunmanın arkasına atılan güzel pasta Sow kaçtı, Mendez zekice bir faulle Sow'u düşürdü. Pozisyon sonrası hakem sarı kartını çıkardı. Serbest vuruşta topun başına geçen Cristian kaleye şut denedi, Mandanda topu çift yumrukla uzaklaştırdı.

21. dakikada Sow sağ kanattan ceza sahası içine yerden oynadı, Kuyt topla buluştu kaleye şutunu vurdu ama top auta çıktı.

Ev sahibi Marsilya 28. dakikada gole çok yaklaştı. Amalfitano ceza yayı üzerinden içeriye arapasını verdi, J. Ayew hareketlendi bekletmeden şutunu vurdu ama top az farkla üstten auta çıktı.

31. dakikada Abdallah ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top kaleci Volkan'da kaldı.

40. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Caner sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içine ortasını yaptı, Gökhan Gönül ön direkte kafayla arkaya aşırttı Bekir altıpas önünde kontrol ettiği topu rövaşata ile köşeden ağlara yolladı: 1-0

43. dakikada gelişen Marsilya atağında Amalfitano ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama top auta çıktı.

İlk devre Fenerabhçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya Marsilya baskılı başladı. 49. dakikada J. Ayew sağ çaprazdan kaleye sert vurdu ve kaleci Volkan son anda topu kornere çeldi.

56. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Cristian orta alanda Caner ile duvar paslaşması yapmak istedi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

Beraberlik için bastıran Marsilya'da 60. dakikada Raspentino ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ve kaleci Volkan topu üstten kornere çeldi.

Maçta 75 dakika geride kalırken Marsilya oyunun kontrolünü eline geçirdi. Fenerbahçe atak gerçekleştirmekte zorlanırken sağdan ve soldan ortalarla Fenerbahçe ceza sahasında tehlikeler yaratan Marsilya aradığı beraberlik golünü bulamadı.

83. dakikada Volkan topu yumrukladı, Barton ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ve top üstten az farkla auta çıktı.

Maçın son bölümlerinde Marsilya tüm hatlarıyla Fenerbahçe kalesine yüklenirken sarı lacivertliler savunmaya çekildi.

90+2. dakikada ceza sahasına kesilen ortaya penaltı noktası üstünde Andre Ayew kafayı vurdu, Volkan üzerine gelen topu tek hamlede kontrol etti.

90+3. dakikada ceza sahası dışından Fanni'nin çektiği şut üst direğe çarparak auta gitti.

Maçta başka gol olmadı ve Fenerbahçe, Marsilya'yı deplasmanda 1-0 mağlup etti.

Beraberliğin bile yeteceği karşılaşmadan 3 puan çıkaran ve 13 puana ulaşan lider Fenerbahçe bu sonuçla gruptan çıkmayı garantilemiş oldu.

MAÇTAN NOTLAR
Kocaman, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Eskişehirspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları maçın 11 kişilik kadrosuna Olympique Marsilya karşısında da görev verdi.
Fenerbahçe'de kaleyi Volkan Demirel korurken, savunma Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Hasan Ali Kaldırım'dan, orta alan Meireles, Mehmet Topal, Kuyt, Cristian ve Caner Erkin'den oluştu. Forvette de Sow görev aldı.
Fenerbahçe'de performansındaki düşüş nedeniyle son maçlarda kadroya giremeyen Krasic, Olympique Marsilya mücadelesinde yedekler arasında yer buldu. Sarı lacivertli takımda Marsilya'ya getirilen 20 kişilik kadrodan, kalecilerden Serkan Kırıntılı ve Recep Niyaz 18 kişilik kadronun dışında kaldı.

TARAFTARI YALNIZ BIRAKMADI
Sarı lacivertli ekibi UEFA Avrupa Ligi'ndeki önemli deplasman sınavında taraftarları yalnız bırakmadı.
İstanbul'dan 20 Kasım Salı gününden itibaren Marsilya'ya gelenlerin yanı sıra Avrupa'nın çok sayıda ülkesinden gelen taraftarlar da sarı lacivertlileri Olympique Marsilya karşısında destekledi.
Gün içinde şehrin önemli noktalarında bir araya gelen taraftarlar, tezahüratlar yaparak heyecanla maç saatini bekledi.
Velodrome Stadı'nın üzerinin kapatılması için yapılan inşaat çalışmaları nedeniyle Fenerbahçe taraftarlarının bulunduğu Ganay tribününe başka taraftar alınmadı. Sarı lacivertliler bu tribünün alt bölümünde yer alırken, üst kısıma seyirci alınmadı.
Fenerbahçe tribününün karşısındaki büyük tribünün alt ve üst bölümlerinde de sarı lacivertli taraftarlar olduğu gözlendi.
Olympique Marsilyalı taraftarlar, statta kendileri için ayrılan yerleri dolduramazken, tribünlerde büyük boşluklar olduğu görüldü.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
UEFA'nın ''yüksek riskli'' kategorisine aldığı maç için şehirde çeşitli noktalarda güvenlik tedbirleri alındı.
Fenerbahçeli taraftarlar stada, belirlenen güzergahtan ulaştırıldı. Stada girişlerde iki takım taraftarlarının karşılaşmaları önlendi.

İKİ TAKIM YÖNETİCİLERİ BİR ARAYA GELDİ
Olympique Marsilya kulübünün yöneticileri, Fenerbahçe Kulübü yönetim kurulu üyelerini ve UEFA delegelerini yemekte ağırladı.
Yemeğe Fenerbahçe Kulübü adına kulüp asbaşkanı İsfendiyar Zülfikari ve yönetim kurulu üyesi Serdar Erkan ile dış ilişkiler sorumlusu Ece Uysaler katıldı.