Sakaryaspor Bölükbaşı'na emanet

Sakaryaspor'da görevinden ayrılan teknik direktör Yılmaz Vural'ın yerine Murat Bölükbaşı getirildi.

Giriş Tarihi 17 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 17 Mayıs 2012, 16:32
Sakaryaspor Bölükbaşı’na emanet

İÇİNDEKİLER

Sakaryaspor Yönetimi, Vural'ın sözleşmesinin 31 Mayıs'ta sona erecek olması dolayısıyla Bölükbaşı ile prensipte anlaştı. Resmi olarak 1 Haziran'da sözleşme imzalayacağını ancak çalışmalara bugünden itibaren başladığını ifade eden Bölükbaşı, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Sakaryaspor'u ayakta tutmak ve güzel günlere getirmek için çaba harcayacaklarını söyledi.

Genç ve genelde Sakaryaspor'un öz evlatlarından oluşan bir takıma sahip olduklarını kaydeden Bölükbaşı, "Bank Asya tecrübesini de yaşadılar. Önümüzdeki yıl "Made in Sakarya" diyebileceğimiz genç kadromuzla mücadelemize ve hedeflerimize gideceğiz." dedi.

Sakaryaspor'un ve kamuoyunun hayali beklentiler içinde olmaması gerektiğine dikkati çeken Bölükbaşı, Sakaryaspor'u kendi özüne döndürerek, genç çocuklarını takıma kazandırarak önce ligde tutunma daha sonra da kendi evlatlarıyla hedefi vurma çabası içinde olacaklarını dile getirdi.

Sakaryaspor'un bundan sonraki felsefesinin değişeceğini anlatan Bölükbaşı, "Sakaryaspor'un durumu belli. Kadromuz genç bir kadro olacak. Bunları Türk futboluna kazandırmak için mücadele edeceğiz. Bu arada Sakaryaspor'u da layık olduğu yere getirmek için felsefesi değişecek. Bir anda bir üst lige çıkmak ciddi paralar demek. Bu kulübün üzerine 10 milyon liralık daha borç eklemek demek. Yönetim kurulunun aldığı karar ve hedefler doğrultusunda biz bu borçları her hün düşürmeye çalışacağız. Kendi gençlerimizi futbol piyasasına sunarak buradan da ciddi hedefler ve gelirler elde etmeye çalışacağız." diye konuştu.

Uzun vadede hedefin kulübü borçsuz hale getirmek olduğunu belirten Bölükbaşı, "Bunun örnekleri var. Gençlerbirliği kulübü yaşadı bunu. Kendi genç oyuncularıyla 3. ligden ikinci lige, buradan bir üst lige ve Süper lige çıkmış, örnekler var. Bundan sonra Sakaryaspor'un felsefesi de bu olmak durumunda. Çünkü hiç kimse getirip cebinden 30 milyon verip Sakaryaspor'u alacak durumda değil. Gerçekçi olmak gerekiyor. Bu hedefler doğrultusunda doğru kararlar alarak, doğru hedeflere yönelerek biz bunu yapmaya çalışacağız. Yönetimimizde bizi bu doğrultuda yönlendiriyor." diye konuştu.