Kadıköy'de sürpriz yok Sow var!

Süper Final öncesi mutlak kazanmak zorunda olan Fenerbahçe, küme düşmemek için puana ihtiyacı olan MP Antalyaspor'u ağırladı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Kadıköy'de sürpriz yok Sow var!
Spor Toto Super Lig 2011 - 2012 Sezonu 34. hafta karşılaşmasında sezonun son karşılaşmasında Şükrü Saraçoğlu stadında Fenerbahçe ve Medical Park Antalyaspor karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe sahasında konuk ettiği Antalyaspor'u karşılaşmanın 2. yarısında bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. Sarı-lacivertli ekibe galibiyeti getiren goller 62.dakikada Moussa Sow'dan ve 71. dakikada Henri Bienvenu'den geldi...

Fenerbahçe Saracoğlu'nda ağırladığı Antalyaspor'u 2-0'lık skorla mağlup ederek normal sezonu 68 puanda Galatasaray'ın ardından 2. sırada kapattı.

Antalyaspor Sarı Lacivertli ekibe 2-0 mağlup olmasına rağmen Samsunspor'un sahasında Sivasspor'a, 2-1 mağlup olmasıyla ligde kalmayı başaran taraf oldu.

Mücadelenin ilk yarısında Antalyaspor maçı kendi sahasında kabul eden ekip görüntüsü sergilerken, ev sahibi ekip Alex'in yokluğunda karşı kaleye gitmekte zorlanan ve gol yollarında çok etkisiz bir takım görüntüsündeydi.

Zorlu mücadelenin ilk yarısında her iki takım da istediği futbolu sahaya yansıtmayınca karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlik sonlandı.

Karşılaşmanın 2. yarısına Sow ve Emre'yi oyuna alarak başlayan Fenerbahçe oyunun kontrolünü eline aldı.

Karşılaşmada dakikalar 62'yi gösterdiğinde Moussa Sow attığı golle takımını 1-0 öne geçirirken, 72. dakikada sahne alan Henri Bienvenu maçın skorunu 2-0 olarak tayin etti.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe normal sezonu 68 puanla kapattı. Antalyaspor ise sezonu 39 puanla tamamladı ve ligde kaldı.

MAÇ DÜŞÜK TEMPODA BAŞLADI
Saracoğlu'nda oynanan karşılaşmanın başlama düdüğünden itibaren topa daha fazla hakim olan taraf Fenerbahçe'ydi. Bir puanın MP Antalyaspor'a yeteceği maçta konuk ekip oyunun temposunu artırmazken ilk beş dakikada oyunu kendi yarı sahasında kabul etti.

ANTALYASPOR'UN İLK TEHLİKESİ SEDAT'TAN
MP Antalyaspor, karşılaşmada yavaş yavaş hücumda çoğalmaya başladığı dakikalarda ilk tehlikeli şutu Sedat'la buldu. 14. dakikada ceza sahasının sol uzak kısmında topla buluşan Sedat kaleyi görür görmez sert bir şut çekti fakat top direğin az farkla üstünden auta çıktı.

KONUK EKİP RİSKE GİRMEDİ
Antalyaspor maçın ilk 15 dakikasında güvenliği kesinlikle elden bırakmadı. Bir puanın ligde kalmak için yeteceği karşılaşmada ağırlıklı olarak defans yapan Antalyaspor, riske girmeyerek kontrollü ataklarla rakip kaleye yaklaştı.

YİNE SEDAT YİNE TEHLİKE
19. dakikada Antalyaspor'da yine Sedat bu kez yaklaşık 30 metreden çektiği sert şutla Fenerbahçe kalesinde büyük tehlike yarattı. Sedat'ın sert şutu Volkan'ın üzerine gelince Fenerbahçe file bekçisi topu kornere çelerek tehlikeyi savuşturdu.

TEMPO DEĞİŞMEDİ
Karşılaşmanın ilk yarım saati geride kalırken Fenerbahçe, Stoch'un farklı auta çıkan şutu dışında MP Antalyaspor kalesinde ciddi bir tehlike yaratamadı. Antalyaspor ise Sedat'ın iki şutuyla kaleyi yoklarken geri kalan dakikalarda temkinli futbolunu sürdürdü.

ANTALYASPOR ATAKLARINI SIKLAŞTIRDI
Samsunspor2un 1-0 öne geçtiği haberinin ardından Mehmet Özdilek'in talimatlarıyla daha atak oynmamaya başlayan Antalyaspor Sivasspor'un skoru 1-1'e getirmesine rağmen hücumda çoğalmaktan vazgeçmedi. Fenerbahçe ataklarını pres yaparak savuşturan Antalyaspor ilk yarının bitimine kısa süre kala hızlı ataklar ve ortalarla Fenerbahçe kalesinde tehlikeler yaratmaya çalıştı.

Düşük tempolu geçen ilk yarının uzatma dakikalarında da gol olmadı ve karşılaşmada ilk devre 0-0 berabere sonuçlandı.

FENERBAHÇE İKİNCİ YARIDA DAHA İSTEKLİ
Karşılaşmanın ikinci yarısında sarı lacivertli ekip daha istekli bir görüntü çizdi. Topa hakim olma üstünlüğünü kaybetmek istemeyen Fenerbahçe'de Baroni, 49. dakikada ceza sahası dışından çektiği sert şutla yine tehlike yaratan isimdi. Baroni'nin şutu Antalyaspor kalecisi Ömer Çatkıç'ın kontrolünde direğin az farkla yanından auta çıktı.

BARONİ'DEN ÜST ÜSTE ŞUTLAR
53. dakikada kazanılan serbest vuruşta yerden güzel bir pas alan Cristian Baroni ceza sahasının birkaç metre dışından sert bir şut çekti ancak Ali Tandoğan kale sahası önünde kafayla müdahale ederek topu kornere gönderdi.

TOP ÇİZGİDEN ÇIKTI
54. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Sol kanattan Caner'in yaptığı orta direk kaleye yöneldi. Ömer'in müdahale edemediği top üst direkten döndü ve Bienvenu kafa vuruşuyla topu tekrar kaleye gönderdi ama Ali Turan topu çizgi üzerinden kafayla uzaklaştırdı.

BU KEZ ANTALYASPOR
Ali Zitouni, Sedat'ın pasında sol kanattan süratle Fenerbahçe ceza sahasına girdi. Sağ ayağının dışıyla Zitouni'nin çektiği şutu Volkan son anda çeldi ve Yobo topu kale sahasından uzaklaştırdı.

FENER GOLÜ BULDU
Sarı lacivertliler üç puan için ataklarını sıklaştırmaya başladı. 62. dakikada ceza sahasında topla buluşan Mehmet Topuz sol ayakla topun gelişine yavaş bir şut çıkardı. Auta yönelen topa kale sahasının sağ tarafında bulunan Sow ayağını uzattı ve yakın mesafeden topu ağlara gönderdi: 1-0

ANTALYASPOR BERABERLİĞİ ARIYOR
Maçın 70. dakikasında ceza sahasında topla buluşan Sinan göğsüyle yumuşattığı topu sert ve güzel bir şutla kaleye gönderdi fakat Volkan üzerine gelen topu son anda kurtarmayı başardı.

FARK 2'YE ÇIKTI
Baskılarını artıran Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu'nun son anda verdiği topla buluşan Bienvenu ceza sahasının sol bölümünde içeriye girer girmez sol ayağıyla sert bir şut çıkardı. Top hafif müdahalesine rağmen Ömer Çatkıç'la direk arasından ağlarla bulşuştu: 2-0

ANTALYASPOR DEĞERLENDİREMEDİ
79. dakikada sağ kanattan yapılan ortada kale sahası önünde kimsenin marke etmediği Ali Zitouni bomboş pozisyonda topa kafa uzattı ancak müdahale edemedi ve boş kaleye topu yollayamayarak çok önemli bir fırsatı kaçırmış oldu.

KONUK EKİP RAHATLADI
Samsunspor-Sivasspor karşılaşmasında Sivasspor'un 2-1 öne geçtiği haberini alan Antalyasporlu oyuncular bu haberin ardından psikolojik olarak iyice rahatladılar. Kümede kalma ihtimalleri neredeyse kesinleşen Antalyaspor'da oyuncular 2-0 geride olmalarına rağmen haberin verdiği rahatlıkla sahada daha etkili bir futbol oynamaya başladı.

Geri kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.




Günün Manşetleri

Tüm Manşetler