Arda Turan: İnönü'de işimiz çok zor

Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcumuz Arda Turan, Beşiktaş ile perşembe günü İnönü Stadı'nda oynayacakları UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanş maçının kendileri açısından çok zor geçeceğini söyledi.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Arda Turan: İnönü'de işimiz çok zor
Atletico Madrid'in antrenmanlarını yaptığı Ciudad Deportiva de Majadahonda tesislerinde Cihan'ın sorularını cevaplayan yıldız oyuncu, Beşiktaş'ın daha önceden çok tarih yazdığını o yüzden dikkat etmeleri gerektiğini kaydetti.

Milli futbolcu, "Şimdi avantajlı bir skorumuz var. Ama futbol ciddiyet ister. İstanbul gibi bir deplasmana gidiyorsunuz o yüzden işimiz hiç kolay değil. Hatta çok zor. Elimizden geldiği kadar en iyi şekilde mücadele edip turu geçmek istiyoruz. Ama maça 0-0 gibi başlamalıyız. Beşiktaş kendi sahasında daha önce böyle başarılar kazandı. Yine yapabilirler o yüzden dikkat etmeliyiz." dedi.

-"SİMEONE, PERFORMANSIMDAN ÇOK MEMNUN"-

Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone ile problem yaşadığı yönünde çıkan haberlere değinen Arda, aralarında herhangi bir sorunun bulanmadığını kaydetti. Yıldız oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İspanya'da böyle haberler çıkmıyor, ama Türkiye'de çıkıyor. Ben burada çok mutluyum, çok huzurluyum herşey yolunda gidiyor. Elimizden geldiği kadar iyi sonuçlar almaya çalışıyoruz. O yüzden bizim için bir sıkıntı yok çok. Zaten hocayla konuştuğum zaman hiç bir sıkıntım yok, çok memnunum senden diyor. Zaten bir şey olsaydı hoca bana söylerdi. Bazı insanlar art niyetli olabilir. Herkesi kendimiz gibi görmemeliyiz. Bunlar bu işin doğasında var. Artık alıştık gülüp geçiyoruz. Önemli olan bizim sahada verdiğimiz performans. İşler iyi gittiği sürece benim için bir problem yok."

Sakatlığıyla ilgili bilgi veren Arda Turan, "Bazen ufak bir ağrı yapabiliyor. Ama eski sakatlığımla alakası yok. Sadece kasığımda bir zorlanma var. Şimdi daha iyiyim. Umarım İnönü'de oynayabilirim." açıklamasını yaptı.

-"İNŞALLAH BURAK KARİYERİ İÇİN EN HAYIRLI KARARI VERİR"-

Atletico Madrid'e transfer olacağı yönünde söylentiler çıkan Trabzonsporlu Burak Yılmaz'ın çok üst düzey bir futbolcu olduğunu vurgulayan Arda, "30 tane gol attı, büyük bir başarıya imza attı. Şimdi ben bir şey desem Trabzonlular üzülecek. Veya burdan bir şey desem yanlış anlaşılacak. İnşallah Burak kariyeri için en hayırlı kararı verir. Trabzon'da kalmak hayırlıysa o olsun Avrupa'ya gitmek hayırlısıysa o olsun. Burak'ın kendi vereceği karardır artık. Çünkü o da çok şeyler gördü büyük takımların birçoğunda oynadı, tecrübe sahibi oldu. O yüzden en iyisi olur diye düşünüyorum İnşallah." dedi.

Real Madrid'de forma giyen Türk futbolculardan Nuri Şahin ve Hamit Altıntop'la sık sık bir araya gelip konuştuklarını belirten milli futbolcu, Mesut Özil'le çok fazla denk gelemediklerini aktardı. Arda Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler için burası gurbet de sayılır. Tatlı bir gurbet ama yine de bir gurbet. Birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. En iyi şekilde hepimiz başarılı olalım istiyoruz. Tabi onlar Real Madrid'de oynuyorlar. İşleri kolay değil ama gerçekten de Türkiye'yi iyi temsil ettiklerini düşünüyorum."

-"2014 DÜNYA KUPASI'NA GİDECEĞİZ"-

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'ya övgüler yağdıran Arda Turan, "Bir kere Abdullah Avcı'yla bizim ilişkilerimiz çok farklı, insani ilişkilerimiz de çok farklı. Ben ona hem saha içinde hem saha dışında elimden geldiği kadar yardım etmek istiyorum. Abdullah hocanın bu ülkeye uzun yıllar hizmet etmesini istiyorum. Sadece 2-3 senelik değil 10-15 senelik milli takım kariyeri olabilir. Abdullah hocada bu yetenek, bu karizma ve bu taktik bu görüş var. İlk hazırlık maçını kaybettik ama böyle şeyler olabilir. Daha yeni hazırlanıyoruz. Maçlardan geldik. Yorgunluk, uzun saatler yolculuk yaptık. Bunların hepsi bir etken. Hollanda maçına kadar daha bir çok hazırlık maçı oynayacağız. Daha çok zamanımız var. Herşeyin daha iyi olacağını düşünüyorum." dedi.

"Türkiye'nin 2014 Dünya Kupasına gidebilecek mi ?" şeklindeki soruya ise Milli oyuncu, "Tabi ki her zaman inanmak lazım. Niye gitmeyelim bizim kimseden eksiğimiz yok. Sadece biraz taktik bilgisi ve biraz sabırlı olursak bunu başarabiliriz." cevabını verdi.

Yıldırım Demirören'in Türkiye Futbol Federasyon Başkanlığı'na seçilmesini değerlendiren Arda Turan, "Sayın Demirören daha önce Beşiktaş'a çok büyük hizmetlerde bulundu. Şimdi de Federasyon için bu görevde. Hayırlı olsun diyorum. İnşallah en güzel şekilde Türk futboluna hizmet edecektir." dedi

ŞİKE SORUŞTURMASI

Şike soruşturması hakkında Arda Turan, "Bir fikrim yok olayların iç yüzünü bilmiyorum. İçerdekiler dışardakiler hepsi tanıdığımız sevdiğimiz insanlar herkes için hayırlısı olsun, Allah kimseyi zora dara düşürmesin." dileğinde bulundu.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler