İstanbul'a 100 Bin'lik stat

Haydarpaşa'da yapılacak yeni stat sökülebilir özellikte olacak... Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "Bütün enerjimizi 2020 Olimpiyatları'na yönelttik. Başka bir hedefimiz yok" diye konuştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mart 2012 Güncelleme 02 Mart 2012, 02:02
İstanbul’a 100 Bin’lik stat

İÇİNDEKİLER

2020 Olimpiyat adaylığı toplantısı için basın karşısına geçen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, çarpıcı açıklamalarda bulundu. "İstanbul meydan okumaya adaydır" diyen Bakan Kılıç, yeni tesisler hakkında bilgi verdi.

GEÇMİŞTEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK
Bakan Kılıç "Geçmişte yaptığımız adaylık başvurularından öğrendilerimizin üstüne koyduk" diye söze başlarken, "Şu dönemde ekonomik ve siyasi istikrar sayesinde önemli bir avantajımız var. İstanbul olursa, halkı müslüman ve yönetim şekli demokrasi olan bir ülke ilk kez olimpiyat düzenlemiş olacak" dedi. "Başbakanın garanti vermesi çok büyük bir kazanım" diyen Kılıç, "İstanbul bütün vaatlerini yerine getirebilecek bir şehir. İstanbul'da mevcut 11 tesis olimpiyatlarda kulanılacak. İstanbul'a olimpiyat için 25 yeni tesis kazandıracağız. Haydarpaşa'da olimpiyatların açılış seremonisini yapacağız. Haydarpaşa'da 100 bin kişilik sökülebilir bir stat yapacağız" ifadesini kullandı.

OLİMPİYAT KOMİTESİ AKTİF OLMALI
Bakan Suat Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "Bütün enerjimizi 2020 olimpiyat adaylığına yönelttik, başka bir hedefimiz yok. Milli olimpiyat komitesi daha aktif olmalı, spor devlet elinden çıkmalı. Spor Türkiye'de kamu finansmanıyla sürdürülüyor, yeni kaynaklar oluşturulmalı."

DEMİRÖREN'E DESTEK VERDİ
Yeni TFF başkanlığını seçimini de değerlendiren Bakan Suat Kılıç, "Türkiye Futbol Federasyonu, Türk futbolunun yönetiminde tek başına bırakılmamalı, desteklenmeli" ifadesini kullandı.

2020 İÇİN EN GÜÇLÜ TÜRKİYE'DİR!
"Türkiye olimyipatların en kuvvetli adayıdır" diyen Bakan Kılıç, "Bu kent tarihindeki tüm dönemlerin ötesinde ve zirvesinde olmak üzere olimpiyatlara her zaman olduğundan daha kuvvetli bir iradeyle taliptir" ifadesini kullandı.

GARANTİYİ ALDIK...
25 yeni tesis yapmayı planladıklarını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm projeler için garanti verdiğini söyleyen Kılıç, "Bu bizim işimizi çok kolaylaştırdı" diye konuştu...

UEFA İLE BİR KOPUKLUK YOK
Bakan Kılıç, TFF ile UEFA arasında bilgi köprüsünün olduğunu söyledi. Kılıç, "UEFA'nın sessizliği kopukluk göstergesi değil. Yeni dönemde UEFA ile TFF arasındaki görüşmelerin daha da sıklaştırılması gerekiyor. Türkiye'de futbola yönelik bilginin soğutulmaması lazım" ifadesini kullandı.

ABDULLAH AVCI ÇOK CESUR BiR HOCA!
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, katıldığı programda A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Abdullah Avcı ile ilgili olarak kendisine sorulan bir soruyu da yanıtladı. Abdullah Avcı için övgü dolu sözler sarfeden Bakan Kılıç "Abdullah Avcı'yı ilk sınavında bu kadar cesur olduğu için tebrik ediyorum. Hocanın adaletinin tartışılmaması lazım. En adil kadroyu çıkardı denilmesi lazım. Abdullah hocanınn önünü açmak lazım" dedi.