Şenes Erzik aday olmayacak!

Şenes Erzik, TFF başkanlığı için aday olmayacak!

Giriş Tarihi 17 Şubat 2012, 00:00 Güncelleme 17 Şubat 2012, 19:57
Şenes Erzik aday olmayacak!

İÇİNDEKİLER

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı için aday olması beklenen UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'ten gelen haber Türk futbolunda deprem etkisi yarattı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 27 Şubat'ta Ankara'da yapacağı Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu öncesi sıcak gelişmeler yaşanıyor. Dün Ankara'da yapılan seri görüşmeler sonunda baskılara dayanamayarak, aday olacağına yönelik mesajlar veren UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, bu yöndeki kararından vazgeçti.

Ankara'da dün Spor Bakanı Suat Kılıç'la görüşen Şenes Erzik, FIFA ve UEFA'daki konumu gereği görüşmesi gereken insanlar olduğunu olumlu cevaplar almasın durumunda da başkan adaylığına sıcak baktığını ve bunun için de 1-2 gün içinde kesin kararını vereceğini söyleyen Erzik, FIFA ve UEFA'nın karşı çıkması üzerine olumsuz cevap verdi.

Spor Toto Süper Lig, Bank Asya 1. Lig, Spor Toto 2. ve 3. Lig ile taban birliklerinin olur verdiği Erzik'in bugün olumsuz cevap vermesi futbol ailesinde şok etkisine yol açtı.

Bugün Ankara'da Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, 18 kulübün ortak kararı olarak Erzik'i destekleyeceklerini açıklamıştı.

Ancak Erzik cephesinden gelen son haber olumsuz oldu. UEFA Asbaşkanı Erzik, tüm kulüplerin desteğini almasına rağmen Futbol Federasyonu Başkanlığı'na adaylığını koymayacağını açıkladı.

Konuyla ilgili FIFA ve UEFA yetkilileriyle bir görüşme yapan Erzik, bu görüşmelerin ardından başkan adaylığı düşüncesinden vazgeçti.

Türkiye Futbol Federasyonu Onursal Başkanı Şenes Erzik, kamuoyunda yer alan TFF Başkan adaylığı konusunda açıklama yaptı.

Şenes Erzik'in açıklaması şöyle:

"27 Şubat'ta yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlık seçimi için adaylığımı koymamı talep eden ve bu konuda şahsımı destekleyen Kulüpler Birliği Vakfı'na, Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na, çeşitli kulüplere ve yöneticilerine, medyaya şükranlarımı sunuyorum.

Bu dönem içerisinde Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Kılıç'ın uzlaştırıcı ve birleştirici çabalarına, Türk futboluna 40 yılı aşkın bir süredir hizmet veren futbol yöneticisi olarak teşekkür ediyorum.

Bildiğiniz gibi özellikle son bir haftada gündemde yer alan adaylık konusunda yaptığım görüşmelerde gördüğüm ilgi ve destekten dolayı çok mutlu oldum. Dün yaptığım kısa açıklamada "Futbolumuzun geçtiği bu çok zor dönemde, üzerime düşen bir görev olursa her zaman olduğu gibi yapmaya hazır olduğumu" belirtmiştim. Aynı açıklamada, TFF Başkan adaylığı konusundaki nihai kararımı da 1-2 gün içerisinde vereceğimi söylemiştim. Ayrıca "Kararı vermeden önce, uzun yıllardır önemli görevlerde bulunduğum ve bulunmaya devam ettiğim FIFA ve UEFA ile de gerekli temasları yapıp, süreci bilahare değerlendireceğim" ifadelerini kullanmıştım.

Yaptığım temaslar sonucunda, her zaman belirttiğim gibi Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'nın tam zamanlı mesai gerektiren bir iş olduğunu, dolayısıyla olası bir TFF Başkanlığı'nın FIFA ve UEFA'da yürüttüğüm uluslararası üst düzey görevler ile birlikte yürümesinin mümkün olmadığı ortaya çıkmıştır.

Buna paralel olarak gerek FIFA gerekse 2015 yılına kadar 1. Asbaşkanlığını yapacağım UEFA, önemli sorumluluklarımdan dolayı şahsımın TFF Başkanlığı'nın ancak ve ancak kısa süreli olması gerektiğinin altını çizmiştir.

Bu durumda, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na aday olamayacağımı üzülerek kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.

Bu süreçte, şahsıma destek veren futbol ailesinin tüm üyelerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da, Türk futbolunun uluslararası alanda çağı yakalaması için her türlü gayreti göstermeye devam edeceğimi önemle belirtmek isterim."