Türkiye Kupası yolcusu kalmasın!

Bu sezon ATV ve A Haber farkı ile yayınlanacak Türkiye Kupası'nda bugün 3. tur kura heyecanı yaşandı. 32 takım, ismini son 16'ya yazdırmak için kıyasıya bir mücadele verecek

Giriş Tarihi 28 Aralık 2011, 00:00 Güncelleme 28 Aralık 2011, 20:17
Türkiye Kupası yolcusu kalmasın!

İÇİNDEKİLER

Ziraat Türkiye Kupası'nın yeni statüsüyle ilgili kısa bir bilgi verildi.Kura çekiminde takımların sıralarının belirlenmesi için kulüp temsilcileri kura çekti. Karşılaşmalar, tek maçlı eleme usulüne göre ve küçük numarayı çeken takımın sahasında oynanacak. Kulüplerin sıraları belli olduktan sonra eşleşmelere geçildi.

İşte Ziraat Türkiye Kupası eşleşmeleri:

SAMSUNSPOR-ORDUSPOR

BOLUSPOR-GENÇLERBİRLİĞİ

MERSİN iDMANYURDU-SİVASSPOR

ADANASPOR- İSTANBUL BÜYÜKŞEHİRBELEDİYESPOR

ÇAYKUR RİZESPOR-GAZİANTEPSPOR

AKHİSAR BELEDİYESPOR-KAYSERİSPOR

KARDEMİR KARABÜKSPOR-ÜNYESPOR

TRABZONSPOR AŞ-İSTANBUL GÜNGÖRENSPOR

ANKARAGÜCÜ- KASIMPAŞASPOR

FENERBAHÇE-KONYA TORKUSPOR

GALATASARAY-ADANA DEMİRSPOR

GAZİOSMANPAŞASPOR-ANTALYASPOR

EYÜPSPOR-ESKİŞEHİRSPOR

BUGSAŞSPOR-MANİSASPOR

BURSASPOR-ŞANLIURFASPOR

BEŞİKTAŞ- GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR

****

YAYIN HAKKI ATV VE A HABER'DE...

Bu sezon 50'ncisi yapılan Türkiye Kupası'nın isim sponsorluğu ve yayıncı kuruluşu için bugün imza töreni düzenlendi. ATV ve A Haber farkıyla futbolseverlerin izleyeceği kupa için Ataköy Olimpiyatevi'nde düzenlenen imza törenine; Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkanvekili Serhat Albayrak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın katıldı.

16 TAKIM BİR ÜST TURA...
32 takımın iştirak edeceği bu turda; 2.eleme turundan gelen 14 takım, Süper Lig'de ilk 14 sırayı alan takımlar ile eşleşecek. Sivasspor, Mersin İdman Yurdu, Samsunspor ve Orduspor dörtlüsü ise birbiriyle eşleşecek. Maçlar, kurada küçük numarayı çeken takımın sahasında oynanacak. Turu geçen 16 takım üst kademeye yükselecek. Kupayı geçen sezon Beşiktaş kazanmıştı.