Galatasaray'a Alex kıyağı

Felipe Melo'nun Juve'den Galatasaray'a gelişinde Fenerbahçe'nin kaptanı etkili olmuş.

Giriş Tarihi 28 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 28 Eylül 2011, 11:09
Galatasaray’a Alex kıyağı

İÇİNDEKİLER

Alex, Galatasaray'ın teklifinin ardından kendisini arayan Cruzeiro'dan takım arkadaşını böyle etkilemiş: G.Saray çok büyük bir kulüp ve camia. Türkiye Ligi de çok kaliteli. Teklifi kabul et.

Buraya geldiğine hiç pişman olmazsın


Akşam'ın haberine göre, Galatasaray camisa ve özellikle taraftarlar, yıllardır bekledikleri 'Kahraman' futbolcuyu sonunda buldu. Alt yapıdan çıkıp kaptanlığa kadar yükselen hatta, 'Küçük Metin Oktay' lakabını alan Arda Turan'ın Atletico Madrid'e gidişinin ardından 10 numaralı formayı sırtına geçiren Felipe Melo, Arda'yı hem saha içinde hem de saha dışında unutturdu.

Taraftarın sevgilisi

Sezon başında İtalya'nın Juventus ekibinden kiralık olarak kadroya katılan Brezilyalı Melo, defansif orta saha oyuncusu olmasının yanı sıra, Galatasaray taraftarlarının yıllardır aradığı 'ateşli ve hırslı oyuncu' profiline tam oturan 28 yaşındaki yıldız, şimdiden Sarı-Kırmızılı tribünlerin sevgliisi haline geldi.

Önce Tafffarel'i aradı

Galatasaray taraftarlarının, Felipe Melo ile tanışmasına vesile olanlardan biri ise Fenerbahçeli! Evet, yanlış değil.. Felipe Melo, G.Saray'ın kendisine yaptığı teklifin ardından kaleci antrenörü Claudio Taffarel ile konuştuktan sonra, Fenerbahçe'nin Brezilyalı kaptanı Alex De Souza'yı aradı.

Çok büyük bir kulüp

2003 yılında Brezilya'da şampiyonluk yaşayan Cruzeiro'da Felipe Melo'nun kaptanlığını yapan Alex, "Galatasaray çok önemli bir kulüp ve camia. Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biri. Türkiye Ligi de çok kaliteli. Hiç düşünmene gerek yok. Galatasaray'ın teklifini hemen kabul et. İnan bana geldiğine pişman olmazsın" diyerek vatandaşını etkilediği ortaya çıktı. Bu konuşmanın ardından da Felipe Melo, Galatasaray'ın teklifini kabul etti.