Liderlik 'Fırtına'sı

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasının kapanış maçında Trabzonspor, deplasmanda Manisaspor'u 2-1 mağlup etti...

Giriş Tarihi 21 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 21 Şubat 2011, 21:57
Liderlik ’Fırtına’sı

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz hafta aldığı Sivasspor galibiyetiyle nefes alan Bordo Mavililer, zorlu Manisa deplasmanından da 3 puanla ayrıldı ve liderliği bir gün aradan sonra Fenerbahçe'den devraldı.

İlk yarıyı Dixon'ın golüyle 1-0 geride kapatan Bordo Mavililer, önce Umut'un golüyle skora denge getirdi. Maçtaki son sözü ise oyuna sonradan giren Alanzinho söyledi. Brezilyalı oyuncu maçın 86. dakikasında attığı müthiş golle takımına altın değerinde bir üç puan getirmiş oldu.

CEYHUN VE CALE ŞANS BULDU
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Manisaspor karşısında, geçen haftaki Sivasspor maçının ilk
11'inde yer alan Piotr Brozek ve Engin Baytar'ın yerine Ceyhun Gülselam ile Hrvoje Cale'ye şans verdi.

TRİBÜNLERDE BOŞLUKLAR

Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaki maça Trabzonspor seyircisi büyük ilgi gösterdi. Bordo-mavili takımın taraftarları, kendilerine ayrılan bölümü doldurdu. Ev sahibi Manisaspor'un taraftarlarının bulunduğu kısımda ise boşluklar olduğu gözlendi.

KARAMAN'DAN ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, geçen hafta deplasmanda 4-1 kazandıkları Medical Park Antalyaspor maçının kadrosunda sadece zorunlu değişikliğe gitti. Karaman, kart cezalısı Mehmet Güven'in yerine ilk 11'de Iwanski'ye forma şansı verdi.

İLK TEHLİKE KONUK EKİPTEN
Trabzonspor, maçtaki ilk tehlikeyi yaratan taraf oldu... 6. dakikada Ceza alanı çizgisinin üstündeki Burak'ın'ın ara pasında topla buluşan Serkan Balcı kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu auta gönderdi.

GOLÜ BULAN EV SAHİBİ
Manisaspor 13. dakikada 1-0 öne geçti. Sağ kanattan Ömer'in kullandığı kornerde arka direkte iyi yükselen Jimmy Dixon kafayı vurdu, top kaleci Onur'un bakışları arasında filelerle buluştu.

FARK 2'YE ÇIKABİLİRDİ
Ev sahibi ekip, 33. dakikada farkı 2'ye çıkarma şansını kullanamadı. Murat Erdoğan'ın pasında topla buluşan Kahe bekletmeden pasını Yiğit'e aktardı ama Trabzonspor defansının uyuduğu bir anda topa vuran Yiğit'in şutu çok etkisizdi.

Kalan sürede Trabzonspor rakip kalede baskısını artırsada aradığı golü bulamadı. Manisaspor'un da kontratakları sonuçsuz kalınca ilk yarı skoru 1-0 oldu.

TRABZONSPOR 'UMUT'LANDI
Trabzonspor, 53. dakikada skora dengeyi getiren golü buldu. Jaja'nın ara pasında topla buluşan Umut Bulut şık bir plaseyle topu kaleci İlker'in yanından filelerle buluşturdu: 1-1

TOPA DOKUNABİLSELER
Trabzonspor 65. dakikada 2. gole çok yaklaştı. Serkan arka direkteki Jaja'ya ortaladı, Jaja da bekletmeden pasını verdi ama kale çizgisinin hemen dışında bekleyen Burak ve Ceyhun topu boş kaleye yuvarlayamadı.

MANİSA DA KAÇIRDI
Trabzonspor'un Burak ve Cale'yle yararlanamadığı pozisyondan yanlızca 2 dakika sonra Manisaspor da gole yaklaştı. Yiğit'in pasında topla buluşup sağ çaprazdan ceza sahasına giren İsaac'in sert şutunda kaleci Onur topu zorlukla kornere çeldi.

İLKER GEÇİT VERMEDİ
Trabzonspor 74. dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan kornerde kafayı Umut vurdu ama kaleci İlker mükemmel bir refleksle topu kornere çelmeyi başardı.

ALANZİNHO'DAN MÜTHİŞ GOL
Trabzonspor, aradığı gole 86. dakikada ulaştı. Oyuna sonradan giren Alanzinho orta alandan taşıdığı topla ceza sahasına yaklaştı ve müthiş bir şut çekti. Top da kaleci İlker'in çabasına rağmen filelere gitti ve Trabzonspor 2-1 öne geçti.

Kalan sürede başka gol olmadı ve Trabzonspor sahadan 2-1 galip ayrıldı.