Süper Lig'de görünüm

Spor Toto Süper Lig'de 9. haftanın son maçında Beşiktaş, deplasmanda Kayserispor'a 1-0 yenildi

Giriş Tarihi 25 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 25 Ekim 2010, 22:55
Süper Lig’de görünüm

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de oynadığı Manisaspor ve Trabzonspor ile UEFA Avrupa Ligi'ndeki Porto karşılaşmalarından yenik ayrılan Beşiktaş, 9. haftanın son maçında Kayserispor deplasmanında da kaybetti. Puansız dönen siyah beyazlılar, 13 puanla 7. sırada kaldı.

Kaleci Rüştü'nün ve genç Onur'un ilk 11'de başladığı, Guti'nin ise 68. dakikada oyuna girdiği karşılaşmada, Fatih Tekke de ilk kez siyah beyazlı formayla mücadele etti.

Furkan'ın 90+1. dakikada attığı golle Beşiktaş'ı 1-0 yenen Kayserispor ise ligde 5. haftadaki Medical Park Antalyaspor maçından bu yana kaybetmiyor. Bu karşılaşmadan sonra evinde Trabzonspor ile 0-0 berabere kalan sarı-kırmızılılar, 7. haftada deplasmanda Manisaspor ve 8. haftada Sivasspor'u yenmeyi başardı. Kayserispor güçlü rakibi Beşiktaş karşısında aldığı bu galibiyetle puanını 20'ye çıkardı ve sıralamada üçüncülüğe yükseldi.

Haftanın en önemli maçı, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynandı. Ligde 9 maçta 5 galibiyeti bulunan Fenerbahçe, evinde ezeli rakibi Galatasaray'ı ağırladı.

Ligdeki ilk beraberliğini 5. haftada evinde 1-1'le diğer ezeli rakibi Beşiktaş karşısında alan Fenerbahçe, Galatasaray derbisinde de sahasında 2 puan kaybetti ve ligdeki 2. beraberliğini alarak, puanını 17'ye yükseltti. Beşiktaş maçındaki beraberliğin ardından Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve Konyaspor'u yenen sarı-lacivertlilerin, bu beraberlikle 3 maçlık galibiyet serisi de son buldu.

Ligin 7. haftasında Kardemir D.Ç. Karabükspor'a deplasmanda 2-1 yenilen Galatasaray, 8. haftada ise evinde Ankaragücü'ne 4-2 gibi farklı bir skorla yenildikten sonra Hollandalı teknik direktör Rijkaard ile yollarını ayırdı. Hafta içinde teknik direktörlüğe 2. kez Hagi'yi getiren sarı-kırmızılılar, yeni teknik direktörüyle ilk puanını aldı. Bu sezon ligde şu ana kadar 4 galibiyet, 4 yenilgisi bulunan Galatasaray, ilk beraberliğini alarak puanını 13'e çıkardı. Sarı kırmızılıların bu beraberlik sonrası 9'unculuk olan lig sıralamasındaki yeri değişmedi.

Lider Bursaspor, Ankaragücü'ne konuk olduğu haftanın bir diğer önemli maçını 5-1 kazandı. Bursaspor, aldığı bu galibiyetle puanı 23'e çıkardı ve liderliğini korudu. Karşılaşmada Ankaragücü 6. dakikada Sestak'ın golüyle öne geçerken, Bursaspor'un gollerini 16. dakikada İbrahim, 27. dakikada Turgay, 31. dakikada Ömer, 39. dakikada Ergic, 45+1. dakikada Sercan attı. Bütün gollerin ilk yarıda atıldığı karşılaşma sonrası Bursaspor zirvedeki yerini korurken, Ankaragücü 13 puanla 8. sırada yer aldı.

Ligde alınan sonuçlar, 10. haftanın programı ve puan durumu şöyle:

9. HAFTA SONUÇLARI
Kardemir D.Ç. Karabükspor - Eskişehirspor: 1-2
Sivasspor - Bucaspor: 1-1
Büyükşehir Bld.Spor - Gaziantepspor: 1-0
Trabzonspor - Gençlerbirliği: 3-1
Medical Park Antalyaspor - Konyaspor: 1-0
Ankaragücü - Bursaspor: 1-5
Manisaspor - Kasımpaşa: 2-1
Fenerbahçe - Galatasaray: 0-0
Kayserispor - Beşiktaş: 1-0

10. HAFTA PROGRAMI
Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Bursaspor-Fenerbahçe, Eskişehirspor-Ankaragücü, Gaziantepspor-Kardemir D.Ç. Karabükspor, Galatasaray-Medical Park Antalyaspor, Gençlerbirliği-Manisaspor, Kasımpaşa-Kayserispor, Bucaspor-Büyükşehir Bld.Spor, Beşiktaş-Sivasspor, Konyaspor-Trabzonspor maçları oynanacak