11 yıl sonra gelen puan

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe'yle Galatasaray, Şükrü Saracoğlu Stadı'na karşılaştı.

Giriş Tarihi 24 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 25 Ekim 2010, 12:56
11 yıl sonra gelen puan

İÇİNDEKİLER

Maçtan önce herkes Fenerbahçe'yi favori gösteriyordu. Nasıl göstermesinler ki? Son 10 yılda Kadıköy'de oynanan maçların istatistiği bile sarı lacivertlileri bir adım öne çıkarmaya yeterdi. Bir de Galatasaray'ın Baros, Kewell ve Arda gibi eksikleri olunca herkes Sarı Kanaryalar'dan farklı bir galibiyet beklemeye başlamıştı.

Ancak beklenen olmadı. Sahaya forvetsiz çıkan Galatasaray, maç boyunca sahaya çok iyi yayıldı ve ilk yarıda Fenerbahçe'ye oranla daha çok gol pozisyonu bulan taraf oldu. İkinci yarıda ise Fenerbahçe sahanın tek hakimiydi.

Ancak, her iki takım da 90 dakika boyunca gol bulamadı ve başladığı gibi 0-0 sona erdi. Galatasaray bu sonuçla, 11 yıl sonra Kadıköy'den puanla dönerken Fenerbahçe ise mutlak 3 puan beklerken 1 puan almakla yetindi.



TRİBÜNLERDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER
Fenerbahçeli taraftarların tribünlerde açtıkları pankartlar renkli görüntüler oluşturdu.

Sarı-lacivertliler, büyük boyuttaki pankartlardaki karikatürlerle ezeli rakiplerinin taraftarını kızdırmaya çalıştı.

Bu karikatürlerden birinde bir kayık üzerinde bulunan Fenerbahçeli bir taraftar, kayık içindeki 3 aslanı kırbaçlarken, aslanların formaları sarı- kırmızılı ekibin kullandığı forma renklerinden oluştu.

Diğer karikatürde ise ''Pembe gönlüm sende'' yazısı yer alırken, çizgi film kahramanı ''Pembe Panter'' ve Fenerbahçeli kanarya resmedildi.

Maraton üst tribünde, '' Sen War' san biz de War'ız'' pankartı asılırken, Türkçe anlamı '' Savaş'' olan İngilizce ''War'' kelimesi büyük harflerle vurgulandı.

HERKES MAÇTAYDI
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink ve Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş de karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Fenerbahçeli ve Galatasaraylı bazı eski yabancı futbolcular da maçı izledi. Fenerbahçeli Högh, Schumacher ile Galatasaraylı Capone'nin karşılaşmayı izleyenler arasında bulunduğu öğrenilirken, yayıncı kuruluşa yorum yapmak için maça gelen Fenerbahçeli Pierre Van Hooijdonk'a taraftarlar sevgi gösterilerinde bulundu.

SARACOĞLU FULL ÇEKTİ

Fenerbahçe'yle Galatasaray'ın karşı karşıya geldiği Şükrü Saracoğlu Stadı, tabir-i caizse full çekti. Fenerbahçeli ve Galatasaraylı taraftarlar kendilerine ayrılan tüm yerleri doldururken, Fenerbahçe maça taraftarlarının yoğun desteğiyle başladı.

İLK TEHLİKE GALATASARAY'DAN
Maçtaki ilk tehlikeli atak Galatasaray'dan geldi... Elano'nun pasında topla buluşan ve Fenerbahçe defansının arkasına sarkan Pino, kaleci Volkan'ı da geçip şutunu çekti ama Gökhan Gönül topu çizgiden çıkardı.

FENERBAHÇE TUTUK, GALATASARAY ATAK BAŞLADI
Maçtan önce neredeyse herkesin favorisi konumunda olan Fenerbahçe, kritik derbiye deyim yerindeyse biraz tutuk başladı. Galatasaray ise beklenenin aksine rakibine oranla daha iyi oynayan taraftı ilk 10 dakikalık bölümde.

PİNO YİNE GOLÜ KOVALADI
Galatasaray, 12. dakikada Pino'yla bir kez daha gole yaklaştı. Misimovic'in pasında topla bululan Kolombiyalı oyuncu sol ayağıyla bir şut çıkardı ama Volkan Demirel topu parmaklarının ucuyla kornere çelmeyi başardı.

NEILL VURDU, VOLKAN ÇIKARDI
Maçın ilk 25 dakikası, kısmen de olsa Galatasaray'ın üstünlüğüyle geçti. 24. dakikada Misimovic sol kanattan ortasını yaptı, Fenerbahçe defansından dönen topta Neill gelişine çok sert vurdu ama köşeye giden topu Volkan güzel bir kurtarışla kornere çeldi.

Maçın ilk yarısı, 0-0'lık eşitlikle sona erdi... İlk 45 dakika boyunca Galatasaray, özellikle Pino'nun şutlarıyla rakip kalede etkili olmaya çalışırken Fenerbahçe ise yanlızca duran toplarda rakip kalede etkili olabildi.

FENERBAHÇE GOLE YAKLAŞTI
İkinci yarıya hılzı başlayan taraf ise ev sahibi Fenerbahçe oldu. 47. dakikada sol kanattan gelişen atakta Caner ortasını yaptı, arkadan gelen Alex Servet'ten önce kafayı vurdu ama top az farkla auta gitti.

NIANG POZİSYONU YARATTI
Maçın 52. dakikasında Fenerbahçe gole bir kez daha yaklaştı... Bu kez golü arayan isim Mamadou Niang oldu. Galatasaray ceza sahasına seken topu Niang, Servet'ten hızlı davranarak aldı ve altı pastan bekletmeden şutunu çıkardı ama top Aykut'tan döndü. Ortada kalan topu ise Galatasaray defansı kornere gönderdi.

FENERBAHÇE BASKIYI KURDU

İlk yarıda istediği oyunu sahaya yansıtamayan Fenerbahçe, ikinci yarıda ise adeta kimlik değiştirdi. Sarı Lacivertliler özellikle Alex ve Stoch'la etkili olurken Galatasaraylı futbolcular ise çok top kaybı yapmaya başladılar ikinci yarının ilk bölümlerinde.

HAGİ'DEN İKİ DEĞİŞİKLİK
Galatasaray teknik direktörü Hagi, ikinci yarıda iki değişiklik yaptı. Önce Misimovic'i oyundan alan Romen teknik adam Barış'ı sahaya sürdü. İkinci değişiklikte ise saha kenarına gelen isim Cana oldu. Cana'nın yerine ise oyuna Serkan Kurtuluş girdi.

ALEX- SEMİH DEĞİŞİKLİĞİ
Aradığı golü bir türlü bulamayan Sarı Lacivertliler'de de ilk oyuncu değişikliği 71. dakikada yapıldı. Kaptan Alex saha kenarına gelirken yerine giren isim Semih Şentürk oldu.

DİA SAKATLANDI
Galatasaray derbisinde beklenen performansı sergileyemeyen Issiar Dia, oyunun son bölümlerinde kasığından bir sakatlık yaşadı. Bir süre sakat sakat mücadele eden siyahi oyuncu, 74. dakikada ise yerini Kazım'a bıraktı.

HAGİ'NİN SON HAMLESİ EMRE ÇOLAK
Galatasaray'ın çiçeği burnunda teknik direktörü Hagi, derbideki son oyuncu değişikliğini, Elano'yu kenara çekip Emre Çolak'ı sahaya sürerek yaptı.

FENER YÜKLENDİ POZİSYONU CİM BOM BULDU
Ev sahibi Fenerbahçe, maçın son dakikalarında rakip kalede gol ararken defansta da önemli açıklar verdi. Sarı Kırmızılılar önce Emre Çolak'la, uzatma anlarında ise Pino'yla bulduğu pozisyonlarla gole yaklaştı ancak bu pozisyonlar da sonuçsuz kaldı.

Herkesin haftalardır konuştuğu bu derbi mücadelesi de 0-0 sona erdi...