Ekim ayı kabus gibi

Siyah-Beyazlı takım ligde arka arkaya kaybettiği Trabzon ve Manisaspor maçlarının ardından Avrupa'da da Porto'ya yenilerek resmi maçlarda art arda 3'üncü kez mağlup oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2010 Güncelleme 22 Ekim 2010, 02:34
Ekim ayı kabus gibi

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş için Ekim ayı tam anlamıyla bir düşüş ayı oldu. Siyah-Beyazlı takım Süper Lig'de önce deplasmanında Trabzonspor'a 1-0, ardından kendi evinde Manisa'ya 3-2 mağlup olarak 2 karşılaşmada 6 puan kaybetti. Kartal şampiyonluk yarışında aldığı bu darbe dışında dün de Avrupa Ligi'nde Porto'ya yenilerek resmi maçlarda arka arkaya 3. kez mağlup oldu.

AVANTAJINI YİTİRDİ
UEFA Avrupa Ligi'ne çok iyi bir başlangıç yapan önce CSKA Sofya'yı İstanbul'da 1-0 yenen ardından Rapid Wien'i Avusturya'da 2-1 yenmeyi başaran Siyah- Beyazlı takım kendisi için son derece önem taşıyan karşılaşmada Portekiz temsilcisi Porto'ya mağlup olarak gruptaki büyük avantajını tehlikeye atmış oldu.

RAPİD WIEN TEHDİDİ
Beşiktaşlı futbolcular Porto uzun süre 10 kişi oynamasına rağmen bu avantajı değerlendiremeyerek hem taraftarını üzdü, hem de liderlik avantajını yitirdi. Rapid'in CSKA Sofya'yı deplasmanda yenmesi de Siyah-Beyazlılar için önemli bir dezavantaj oluşturdu. Avusturya temsilcisi aldığı 3 puanla bir anda ikincilik yolunda Beşiktaş'ı ciddi biçimde rahatsız etmeye başladı.

9.MAÇINDA YENİLGİYLE TANIŞTI
Grupta kalan 3 karşılaşma Beşiktaş'ın kaderini belli edecek. Siyah-Beyazlı takım 4 Kasım'da Porto ile Portekiz'de karşı karşıya gelecek. Ardından 2 Aralık'ta CSKA Sofya ile Bulgaristan'da oynayacak olan Kartal 15 Aralık'ta Rapid Wien ile İnönü Stadı'nda karşılaşacak. Kartal için bu karşılaşma belki de gruptan çıkma yolunda çok önemli bir final maçı olacak. Bu sezon Avrupa Ligi'nde oynadığı 8 ön eleme ve grup maçında mağlubiyet yüzü görmeyen Beşiktaş 9. maçında yenilgiyle tanışmış oldu. Ayrıca Siyah- Beyazlı takım bu sezon Avrupa'da ilk kez bir maçta 3 gol yedi.