Uykuları kaçıyor

Fenerbahçe’nin hocası, tribüne göndermek zorunda olduğu yabancıyı belirlerken büyük bir sıkıntı yaşıyor.

Giriş Tarihi 30 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 30 Eylül 2010, 16:55
Uykuları kaçıyor

İÇİNDEKİLER

Futbol Federasyonu'nun bu sezon uygulamaya koyduğu 6+2+2 kuralına göre 9 yabancısından 2'sini yedek soyundurup, 1'ini de tribüne göndermek zorunda olan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, her maç öncesi kriz yaşıyor.

Kimseyi küstürmemek için çabalayan, ancak zorunluluktan bir lejyoneri tribüne gönderen Kocaman'ın bu konuda yerli oyunculara dert yandığı ifade edildi. Bilica'nın ardından Kasımpaşa maçında tribüne yolladığı Cristian'dan da tepki alan sarı-lacivertli teknik adamın, maçlardan bir gün önce 18 kişilik kadroyu hazırlarken uykularının kaçtığı bildirildi. Yaşadığı sıkıntıyı yerli oyuncularla paylaşan Kocaman'ın, tribüne gönderdiği oyuncu için üzüntü duyduğunu söylediği de vurgulandı.
Kayseri deplasmanında Bilica'yı kadrodan çıkarıp, Yobo'yu 11'e koyunca, Brezilyalı futbolcunun, "Son dakikada yerime oyuncu alınıyor" tepkisiyle karşılaşan Aykut Kocaman, Kasımpaşa maçından önce de tribüne gönderilen Cristian'ın tepkisini almıştı.

Bu arada Beşiktaş derbisinin ardından Kasımpaşa maçında da yedek soyunan Miroslav Stoch'un da, vücut diliyle küskünlüğünü göstermesi Kocaman'ı düşündürüyor. Genç teknik adamın, yabancı yıldızlara, ekip halinde Fenerbahçe'nin başarısı için çaba harcadıklarını söyleyerek, fedakârlık istediği ifade edildi.

Alex tarihin eşiğinde
Fenerbahçe Kaptanı Alex 100'ler Kulübü'ne girmek için gün sayıyor. Süper Lig'de 98 golü bulunan Brezilyalı yıldız, rakip fileleri 2 kez daha havalandırırsa, Türkiye'de 100 gole ulaşan 31. futbolcu olacak. Türkiye'de daha önce 2 yabancı 100'ler Kulübü'ne girmeyi başardı. Sonradan Türk vatandaşı olan Boliç 129 gole imza atarken Kona da 100 gol barajına ulaştı.

Yıldırım lider

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, voleybolda kulüpler birliğinin kurulması için kolları sıvadı. Aroma Bayanlar ve Erkekler 1. Ligleri'nde geçen sezonun şampiyonu olan sarı-lacivertlilerin Başkanı kendisinin organize ettiği ve Federasyon Başkanı Erol Ünal Karabıyık'ın davet edilmediği toplantıda kulüp yetkilileriyle görüşecek. Toplantı yarın 14.00'te Astoria Residence Otel'de yapılacak.