Kadıköy'de hüsran

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turu rövanş maçında Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Young Boys'a 1-0 mağlup olarak elendi. Bu sonucun ardından sarı lacivertlilerin Şampiyonlar Ligi macerası da başlamadan bitmiş oldu. Temsilcimiz, Avrupa Kupaları'na UEFA Avrupa Ligi Play-Off turundan devam edecek.

Giriş Tarihi 04 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 04 Ağustos 2010, 23:43
Kadıköy’de hüsran

İÇİNDEKİLER

Maç boyunca etkisiz bir görüntü ortaya koyan Fenerbahçe karşısında İsviçre ekibi Ypung Boys'a galibiyeti getiren gol 40. dakikada Bienvenu'den gelirken, sarı lacivertlilerin yeni transferi Miroslav Stoch 53. dakikada önce ikinci sarı kartını, sonra da kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

SEYİRCİNİN İLGİSİ YOĞUNDU
Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu büyük bir 'trajedi'yle kapatıp, şampiyonluğu son maçta Bursaspor'a kaptıran Fenerbahçe'de taraftarlar, Young Boys maçında tribünleri doldurarak yaşadıkları şoku atlatmış göründü.

HIDDINK TRİBÜNDE
(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink de karşılaşmayı izledi.
Bugün İstanbul'a gelen Hollandalı teknik adam ve yardımcısı Oğuz Çetin de karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

DİA İLK KEZ SAHADA
Fenerbahçe'nin yeni sezon için yaptığı transferlerde son olarak kadrosuna kattığı Issiar Dia, sarı-lacivertli formayla ilk resmi maçına çıktı. Young Boys karşısında Bern'deki ilk maçta yedek kalan Dia, kırmızı kart cezası nedeniyle bu akşam forma giyemeyen Kazım'ın yerine orta alanın sağında görev aldı. Dia'nın yanı sıra yeni sezon için kadroya dahil olan İlhan ve Stoch, rövanş mücadelesinde yedekler arasında bulunan Caner, Kadıköy'de ilk kez taraftarın karşısına çıktılar.

İKİ TAKIM DA TUTUK BAŞLADI
Maça her iki takım da istediği gibi başlayamadı ve ilk 25 dakikada bolca top kaybı yaşandı. Fenerbahçe'den Bekir 18. dakikada maçtaki ilk sarı kartı görürken 23. dakikada Costanzo'nun şutu Fenerbahçe kalesinde büyük bir tehike yarattı ama kaleci Volkan güzel bir refleksle topu kontrolümne almayı başardı. 24. dakikada ise Dia'yı formasında çekip faulle durduran Jemal sarı kart gördü.

İLK TEHLİKE DEGEN'DEN
İsviçre'de oynanan maçta Fenerbahçe'yi bir hayli zor durumlara sokan Young Boys'un sağ kanat oyuncusu Degen, maçtaki ilk ciddi gol pozisyonunu yakaladı ama ceza sahasının içine girip sağ çaprazdan çektiği şutta top Volkan'dan döndü ve Fenerbahçeli taraftarlar derin bir nefes aldı. Fenerbahçe, etkisiz futbolunu sürdürürken Young Boys 29. dakikada bir tehlike daha yarattı ama Doubai'nin sert şutunda yine Volkan sahneye çıktı ve topu son anda kornere çeldi.

İLK YARININ SONUNDA BÜYÜK ŞOK
Sahada bir türlü istediği oyunu sergileyemen Fenerbahçe, ilk yarının bitimine 5 dakika kala Bienvenu'nün attığı golle adeta şok oldu. Ani gelişen Young Boys atağında defansın arkasına sarkan siyahi oyuncu, kaleci Volkan'la karşı karşıya kaldı ve dar açıdan çektiği şutta topu filelerle buluşturdu. İlk yarının uzatma dakikasında Fenerbahçe, yeni transfer Dia'yla gollüik bir pozisyon yakaladı ama Senegalli oyuncu kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topa çok kötü vurdu ve top da auta gitti. İlk yarı da Young Boys'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI İÇİN İKİ DEĞİŞİKLİK
İlk yarıyı 1-0 geride kapatan Fenerbahçe, ikinci yarı başlamadan önce iki oyuncu değişikliği birden gerçekleştirdi. Teknik direktör Aykut Kocaman, Bekir ve Alex'in yerine Gökhan Gönül ve Selçuk'u sahaya sürdü.

STOCH KIRMIZI KART GÖRDÜ
Maçın ilk yarısında rakibine faul yapıp sarı kart gören Miroslav Stoch, 53. dakikada da ceza sahası içinde kendisini yere atınca Rus hakem Nikolaev tarafından yine sarı kartla cezalandırıldı ve Slovak futbolcu kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

SAHADAKİ FUTBOL DEĞİŞMEDİ
Maçın ikinci yarısına iki oyuncu değişikiğiyle başlayan Fenerbahçe'de bu hamleler de takıma bir hareketlilik kazandırmadı. Özellikle Stoch'un da kırmızı kart görmesinin ardından konuk Young Boys çok sayıda kontratak pozisyonu yakaladı