Elvan 5 bin metrede 3'üncü oldu

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Elvan 5 bin metrede 3'üncü oldu
Atletizm dünyasının önemli organizasyonları arasında yer alan Elmas Lig'de (Diamond League), Türk atlet Elvan Abeylegesse bayanlar 5 bin metrede üçüncü oldu.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen ligin 9'uncu ayağında Abeylegesse, koşuyu 14:31.52 ile tamamlamayı başardı. Türk atlet bu derecesiyle koşuyu 3'üncü sırada bitiren isim oldu.

Bayanlar 5 bin metrede Kenyalı atlet Vivian Cheruiyot 14:27.41'lik derecesiyle birinciliği elde ederken Etiyopyalı atlet Sentayehu Ejigu da 14.28.39 ile ikinci sırada yer aldı.

Öte yandan Elvan'ın daha önce ayakkabısını vererek yarışmasına neden olduğu Etiyopyalı atlet Meselech Melkamu, mücadeleyi Türk atletin ardından 14.32.73'lük derecesiyle dördüncü sırada tamamladı.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.