Derbide gözler onun üzerinde

İlk derbide Carlos’a yumruk atıp kızaran Fildişili yıldızı özel terapiye alan Rijkaard, “Herkes senin üzerine oynayacak. Tahriklere kapılma. Sadece işine bak” uyarısı yaptı!

Giriş Tarihi 25 Mart 2010, 00:00 Güncelleme 25 Mart 2010, 11:30
Derbide gözler onun üzerinde

İÇİNDEKİLER

Sarı-Kırmızılı takımda Fenerbahçe derbisi öncesinde Keita özel terapiye alındı. Fildişi Sahilli yıldız futbolcunun sezonun ilk yarısında oynananmaçta kırmızı kartla oyun dışı kalması ve forma giydiğimaçlarda çabuk sinirlenmesi nedeniyle tedirgin olan teknik direktör Frank Rijkaard'ın, Keita ile dün Florya'daki odasında yaklaşık 1 saatlik özel bir görüşme yaptığı öğrenildi. Keita'danmaç içindesoğukkanlılığını korumasını isteyen Hollandalı hocanın, özellikle rakip oyuncuların tahrikleri karşısında dikkatli olmasını uyarısını yaptı. İlk maçta Roberto Carlos'un faulü sonrası sinirlerine hakimolamayıp rakibine yumruk atan Keita, kırmızı kartla oyun dışı kalmış, bu nedenle G.Saraymaçı 10 kişi tamamlamak zorunda kalmıştı.

KADER GARANTİ VERDİ
Abdul Kader Keita'ya bu olayı hatırlatan Rijkaard'ın, "Bu maçta da herkes senin üzerine oynayacak. Sert müdahelelere ve tahriklere kapılmadan sadece oyununu oyna. Hakemle sakın diyaloğa girme ve işine bak" diye sıkı sıkı tembihlediği ifade edildi. Keita'nın bu konuda hocasına söz verdiği ve "Merak etmeyin. Aynı hataya bir kez daha düşmem" diyerek Rijkaard'ı rahatlattı. Fildişi Sahilli yıldız, kendisini çok iyi hissettiğini ve maça tam kapasiteyle konsantre olduğunu da ekledi. (haberturk)


TÜRKİYE'YE GELMESİ HAYAL FUTBOLCULAR

FENERBAHÇE - MANİSASPOR MAÇINDAN KARELER

ALEX VE DEİVİD MAÇA ÇIKMADAN ÖNCE BUNU YAPIYOR

FENERBAHÇE'DEN YÜZYILIN HAREKATI