Fenerbahçe'yi övdü ancak...

Galatasaray eski başkanı Mehmet Cansun, sarı-kırmızılı camiada yapılacak olan seçimler öncesi çok önemli açıklamalar yaptı

Giriş Tarihi 19 Mart 2010, 00:00 Güncelleme 19 Mart 2010, 17:26
Fenerbahçe’yi övdü ancak...

İÇİNDEKİLER

Mehmet Cansun, G.Saray'daki olan seçimler öncesi D Spor'a çarpıcı açıklamalar yaptı. Dün gece D Spor'da Aydın Cingöz'ün hazırlayıp sunduğu Açık Açık programına katılan Cansun'un açıklamaları tartışma yaratacak.

ŞAMPİYONLUK YAKIN

Galatasaray'ın şampiyonluk şansı çok kuvvetli. Bunun için futbolcuların çok iyi motive olması ve geriye kalan maçları final havasında geçecek düşüncesinde olmalılar. Futbolcular eğer doğru yaşarsa şampiyon olur. Bu kadro bireysel anlamda en iyi kadroya sahip. Kewel, Keita, Arda, Elano, Baros hepsi marka.

FENERBAHÇE GALATASARAY'A GÖRE DAHA BAŞARILI

Normal şartlarda Galatasaray'ın Ali Sami Yen'de Fenerbahçeyi yenmesi gerekiyor. Galatasaray deplasamanda kazanamıyor. Fenerbahçe Ali Sami Yen'de Galatasaray'a karşı üstünlük kuruyor ama Galatasaray kuramıyor. Galatasaray'ın deplasmanda Fenerbahçe'yi yenememesinin bir kaç nedeni var. Futbol şansı, baskı ve medyanın bu iş üzerinde çok durması.

2002'DEN BERİ SPORTİF BAŞARI YOK

Galatasaray futbol takımı 2002 yılından beri sportif anlamda başarısız. Sadece Adnan Polat döneminde başarısız demek doğru değil. Evet son sekiz yılda bir kaç şampiyonluğumuz oldu ancak Galatasaray Avrupa'da yok. Türkiye'nin Avrupa'da tek markası. 2002 yılından bu yana Galatasaray Avrupa'da yok. Dolayısıyla Özhan Canaydın ve Adnan Polat döneminde futbolda Galatasaray'ın başarılı olduğunu söylemek mümkün değil.

TRANSFERLER BÜYÜK AMA....

Başta Rijkaard olmak üzere transferler süper. Galatasaray Dünya ve Avrupa'da kendini bir kez daha adını duyurdu. Marka olmak için Rijkaart'ı alacaksınız. Ancak bu transferlerin arkasından başarı gelmeli. Yoksa aldığınız yıldızların bir önemi kalmıyor. Galatasaray'ın Avrupa'da başarılı olma mecburiyeti var. Marka olmak için, büyük gelirler sağlamak ve büyük takım olmak için. Galatasaray'ın geçmişinde hep Avrupa'da başarı vardır. Galatasaray her sene Şampiyonlar Ligi'nde vardı. Galatasaray daha ön elemede Şampiyonlar Ligi'ne veda ediyorsa burda ciddi bir sorun var. Galatasaray'da idareyi kim alırsa alsın bu takımı Avrupa'da bu denli başarısız kılmaya kimsenin hakkı yok. Benim için en büyük eksi bu.

ARDA'NIN GİTMESİ İÇİN AVRUPA'DA BAŞARI ŞART

Avrupa'da başarılı olduğumuz dönemlerde Galatasaray alt yapısından çok futbolcumuz vardı. Türkiye'de Galatasaray'ın alt yapısı kadar başarılı bir takım yok. Çok önemli değerler çıkarıyoruz. Arda'da Galatasaray'ın en önemli ürünlerinden biri. Arda'nın sezon sonunda gideceğini düşünmüyorum. Arda, Galatasaray'dan Avrupa'da büyük başarı gelirse gider. Emre, Hakan, Okan böyle gittiler. Gitmeniz için Avrupa'nın sizi izlemesi gerekiyor.

EMRE 1.5 MİLYON DOLAR İSTEDİ VERMEDİK GİTTİ

Hayatım boyunca Emre'ye hiç kızmadım. Ali Sami Yen'de Galatasaray'a tabiki gol atmak için çıkacak. Emre'ye Galatasaray'dan giderken de kızmadım. Emre o dönem düzgün bir şekilde bize geldi dedi ki "İtalyanlar, babama şu kadar para veriyorlar. Ya bu parayı babama siz verin ya da ben sezon sonunda gitmek zorunda kalacağım" dedi. Biz de istediği parayı veremeyeceğimiz söyledik ve Emre'de sezon sonunda gitti. Açık açık söylüyorum Emre'nin gidişi bizim için sürpriz olmadı. Eğer Emre'ye o gün 1.5 milyon dolar verseydik takımın tamamını kaybedecektik.

SEÇİMLERİN SONUCUNU KESTİRMEK ÇOK ZOR

Galatasaray'da yeniden görev almayı düşünmedim çünkü gençlerin önünü açmak gerekiyor. Galatasaray'da uzun yıllar görev aldık. Saygı gördük, onurlandık, gururlandık.

Seçimlerin sonucu hakkında görüş bildirmek çok zor. Bu seçimde tarihi bir katılım olacak. Her iki isminde şansı yüksek.

OYUM ADNAN POLAT'A

Benim oyum Adnan Polat'a. Çünkü bu dönemde Galatasaray'da önemli projeler başladı ve devam ediyor. Riva, Stadyum ve Sportif A.Ş.'nin birleşmesi. Bu projelerin bitmesi için Polat ve ekibi yeniden görev almalı. Bu projeler Galatasaray'a 400-500 milyon dolar kazandıracak.

Riva, Galatasaray'a nasıl faydalı olacaksa o şekilde değerlendirmeli. Örneğin 3. Köprü Riva'dan geçerse Galatasaray çok daha ciddi paralar kazanabilir.

ÜSTÜNEL'İ BAŞARILI BULUYORUM

Haldun Üstünel'i dışarıdan bakınca başarılı buluyorum. Kendisine verilen görevleri çok başarılı bir şekilde yerine getirdi. Rijkaart, Elano, Keita, Jo, Baroş, Kewel transferleri çok başarılı. Eskiden emekli yıldızlar gelirdi şimdi genç ve milli takımlarında oynayan futbolcular geliyor. Burada bir yöneticilik başarısı olduğu kesin. "Adnan Polat yönetimine iyi adamlar almalı" söylemini doğru bulmuyorum. Ben öneride bulunamam. Galatasaray başkanına hürmet etmek ve tercihlerine saygı duymak gerekiyor. Sadece profesyonel yöneticiler transfer edilmeli, büyüyen futbolda bu bir şart oldu.

ADNAN ÖZTÜRK BAŞARILI ÇALIŞIYOR

Adnan Öztürk'ü tanımıyorum. Hiç tanışmadık. Çok zeki ve çalışkan olduğu her halinden belli. Dünya'nın önde gelen bir firmasında CEO olarak görev yapıyor. Kendisini tanımadığım için iyi ya da kötü diyebilme şansım yok.

LİSELİ-LİSESİZ TARTIŞMASI YERSİZ

Ben de liseliyim ama bu tartışma boşa bir tartışma. Galatasaray'da böyle bir ayrım yok. Ve liselilerin çoğu Adnan Polat'a oy verecek diye düşünüyorum. Liseliler arasında sıkı bir dostluk var ancak seçimlerde bir ayrışma söz konusu olmaz.

Galatasaray'ın borcundan hiç korkmadım. En kötü dönemde bile Galatasaray hep yukarı çıktı. Galatasaray'da işler iyi gidince borç deniliyor. Galatasaray batacak olsa 5 banka bir araya gelip kefilsiz 70 milyon dolar verir mi? Galatasaray tarihinde ilk kez 70 milyon dolar kredi alınırken kefil istenmedi. Bu çok önemli bir olay ve ilk defa oldu. Demek ki Galatasaray'ın varlığı ve değerleri bu borçları ortadan kaldıracak güçte.

CEMAL NALGA OLAYINDA ORGANİZE İŞLER VAR

Cemal Nalga olayının hiç bir mantığı ve amacı yok. Bu olayın yaşanmış olmasına inanmak bil güç. Bir insan neden eğlencesine yapılan bir maçta böyle bir olaya imza atar? Burada sorun şu. Bu olay yaşanıyor iki ay sonra Fenerbahçe'yi yeniyorsunuz. Bir anda fotoğraflar ortaya çıkıyor. Bunu biri bana izah etsin. Bu olayın yaşandıktan iki ay sonra ortaya çıkması bir organizasyonun ürünü. Ben asla Fenerbahçe'yi suçlamadım. Bu olayın başı, ortası, sonu bir birini tutmuyor. Bu skandalın seçimleri etkileyeceği düşüncesinde değilim.

AZİZ YILDRIM SPORTİF AÇIDAN SON DERECE BAŞARISIZ

Aziz Yıldırım, kendi uzmanlık alanında çok başarılı. Stadyum, tesisler konusunda Fenerbahçe'ye çok değerler kazandırdı ancak sportif açıdan son derece başarısız.

TÜRK FUTBOLUNUN REKOR TRANSFERLERİ

TÜRK FUTBOLUNUN EN İYİ KADROSU

EN PAHALI BONSERVİS BEDELLERİ

FUTBOLCULAR NERELERE YATIRIM YAPIYOR?