İşte Fenerbahçe'de asıl sorun

Takım kazanırken ört-bas edilen sorunlar, 2-3 hafta peşpeşe alınan kötü sonuçlardan sonra gün yüzüne çıkıyor.

Giriş Tarihi 23 Şubat 2010, 00:00 Güncelleme 23 Şubat 2010, 16:42
İşte Fenerbahçe’de asıl sorun

İÇİNDEKİLER

Sarı-Lacivertli camiada ise bu illete uzun yıllardır çözüm bulunamıyor. Büyük camianın sorunları da her zaman büyük oluyor.

Fenerbahçe'nin iyi oynadığı, çok pozisyona girdiği son 4 maçta kaçan goller ve bunun üzerine savunmada yapılan hatalar, takım savunmasındaki zaaflar yenilgileri engelleyemedi ve beraberlikleri de zor kurtadı. Sadece son dönemdeki Diyarbakırspor, Manisaspor, Lille ve Bursaspor maçlarına bakmak bile yeterli. Takım ruhu sahaya yansımasına rağmen, kaçan goller ve beraberindeki savunma hataları kötü sonuçları getirdi. Taraftarlar istekli ve savaşcı oyunu puan kayıplarına rağmen tolere etti. Ta ki Bursa yenilgisine kadar. Öfkelerini şiddete dönüştüren Sarı-Lacivertliler önce Guiza ardından da Daum ile polemik yaşayıp Saraçoğlu'nda gergin bir atmosfer yarattılar...Alman hocanın tribünler ile tartışması kendisine küfür edildiği için yaşanırken, bunun güzelim asistleri gol yapamayan Guiza'ya protesto edilip, yerine Semih'in girmesi istenmesinden kaynaklandığı sanıldı. Ama bu görüntü bile Daum'un ne kadar agresif ve gergin olduğunun göstergesi. Bugüne kadar bir çok maçta ve çok yakından küfürler işitmiş olan Alman hoca, bunların hiçbirine reaksiyon göstermemiş ve olmamış gibi davranmıştı.

Samandra'da Aykut Kocaman ile Daum'un arasında karakedi dolaşıyor. Futbol felsefesi birbirine hiç uymayan ama yaptıkları iş gereği birbirine saygı duyan Aykut Kocaman ve Daum'un Samandıra'da birbirine samimi davranmadıkları konuşuluyor. Maçlarda soyunma odasında bir araya gelmedikleri, kazanılan veya kaybedilen maçlarda durum değerlendirmesi yapmadıkları, koridorlarda göz ve fiili temasta bulunmadıkları ve birbirine "yokmuş" gibi davrandıkları gözlerden kaçmıyor.

BU ÜNLÜLER FENERBAHÇE'Yİ TUTUYOR?


KADIKÖY'ÜN BECKHAM'I: TÜMER METİN-TIKLA


BAŞKAN RAPOR İSTEDİ

Zaman zaman da Başkan Aziz Yıldırım'ın Kocaman aracılığı ile Daum'dan geniş kapsamlı raporlar istemesi ise gerginliği iyice tırmandırıyor. Futbol felsefeleri ve disiplin anlayışları hiç uymadığı için daha önce iki kez istifasını hazırladığı konuşulan Aykut Kocaman, görev tanımı netleşip sorumlulukları artınca görevine devam etmişti. Ancak bu kez de Daum rahatsızlık duymaya başladı. İiikilinin sahaya sürülen 11'ler konusunda bile görüş ayrılığı dilden dile dolaşırken, Kocaman'ın hiç bir zaman Daum'un teknik işlerine karışmaması ise büyük bir saygınlık olarak karşılandı ve sistemin bugüne kadar sürmesini sağladı. En başta da yönetimin takımın üzerinden elini-kolunu çekmesi ve tüm sorumluluğu Kocaman'a devretmesi ve Başkan Aziz Yıldırım'ın sportif direktör anlayışını Fenerbahçe'ye nakletmeye çalışması da bu sevimsiz ortama rağmen devam eden bir anlayış.

FENERBAHÇELİLER'İN GÖNLÜNDE TAHT KURAN 10 İSİM KİM?

AVRUPA'YI SALLAYAN MÜSLÜMAN FUTBOLCULAR İÇİN TIKLAYINIZ

Ancak; bir gerçek var ki, kupada,ligde ve Avrupa liginde hedeflerin devam etmesi şimdilik yönetimin radikal tedbirlere başvurmasını engelliyor. Ancak Başkan Aziz Yıldırım ve ekibinin bu sezona kadar olan yönetim anlayışı, takımın üzerinde demokrasinin kılıcı gibi duruyor.

GALATASARAY'IN KAPISINDAN DÖNEN İKİ FENERBAHÇELİ KİM?


SORUN GÜİZA'YA NASIL ÇARE BULUNACAK

Samandıra'daki çalışma odalarında durum değerlendirmesi yapacak olan Kocaman ve Daum'un Güzia sorununa nasıl bir çare bulacakları merak konusu. Savunmanın son 1 ayda 13 gol yiyerek hayal kırıklığı yaratması ve öne geçtiği maçlarda bile galibiyeti koruyamaması da masaya yatırılacak.

DANİEL GÜİZA'NIN HAYAT HİKAYESİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bütün bunların yını sıra bir de şöyle bir iddia ortaya atıldı. Daum'un istediği sportif direktör şeklini şu sözlerle anlatması dikkat çekti:

'Alman Milli Takımı'nın başında Oliver Bierhoff gibi süper bir menacer var. Bierhoff teknik direktörüne çok yardımcı oluyor. Benim de böyle bir menacere ihtiyacım var'

Bu sözler Rıdvan Dilmen tarafından dile getirilirken, Alman hocanın, bu açıklamalarıyla Fenerbahçe Yönetimi'ne mesaj verme amacında olduğunun altını çizen Dilmen, sezon başından bu yana sportif direktör Aykut Kocaman'ın varlığından rahatsız olduğu ileri sürülen Daum'un, iddiaları doğruladığını ima etti. (Hürriyet)