Emre Belözoğlu'na teşekkür

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi H Grubu 3. maçında Steaua Bükreş'i deplasmanda 1-0 yendi. Puanını 6'ya çıkaran Fenerbahçe, liderliğe yükseldi ve gruptan çıkma yolunda büyük bir adım attı.

Giriş Tarihi 23 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 23 Ekim 2009, 10:24

İÇİNDEKİLER

GÜRCAN BİLGİÇ: Bu mudur? Budur... (SABAH)

Bu sezonun en iyi Fenerbahçe'sini izledik Bükreş'te. Sekizlik seriler de dahil olmak üzere, kalemimizi yıpratan kelimelerimizin artık tükendiğini ve yeniden tekrarlanmamak üzere rafa kaldırıldığını umarak, bu 90 dakikanın keyfini çıkarmak gerekir.

MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Daum, Gaziantep'teki "mantık" yanlışlarından arındığını Özer Hurmacı'yı forvet arkasına, Mehmet Topuz'u da sağ kanada atarak gösterdi bizlere. Emre Belözoğlu klasik pas örgüsünde kendine "verdiği; aldığından yüksek" bir partner bulmuştu. Top Fenerbahçeli ayaklarda kendine yol ararken, Romenlere beklemekten başka bir şey kalmadı. Sahalarında kontratağa mecbur kalmışlar, Avrupa Ligi'nde daha gol görmemiş kalelerine ve kalecilerine sahip çıkmaya çalışıyorlardı.

SPOR TURU İÇİN TIKLAYINIZ...

Rakibe önde basıp, hataya zorlayıp, baskın hücumlar yaptıkları maç da yok. Sanki bir mahalle maçında, topun sahibi olan tüccar çocuğu gibi davranmasına rağmen Kazım'a da zorla gol attırdılar. Bu tempo ve verim içinde, önümüzdeki iki gün içinde Alex'in garanti oynayacağını, Güiza ve Semih'in de hızla iyileştiğini belirten haberler okuyabilirsiniz. Eğer Daum takım içinde rekabeti yaşatacaksa, bu maçın kıymetini iyi bilmeli.

ÖMER ÜRÜNDÜL: Önemli bir zafer (SABAH)

Fenerbahçe dün gece Romanya deplasmanında aldığı 3 puanla kötü başladığı grubunda ikinci tura çıkmak için büyük avantaj yakaladı. Steaua Bükreş eski gücünden çok şey kaybetmiş, Romen ekolünün alışılmış saha içi organizasyonundan eser kalmamış, sadece iyi niyetle mücadele eden bir takım kimliğine bürünmüş.

Kazım santrfor oynamasını bilmiyor, Özer iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışıyor ama doğal olarak hem maç eksikliğinden hem de arkadaşlarını yeterince tanımadığından uyum sorunu yaşıyordu.

Bu arada Gökhan Gönül ve kaleci Volkan iki çok net golü önlediler. Bunun ardından da Fenerbahçe 90 dakikanın içinde bir kere yaptığı, başlangıcında Özer'in imzası bulunan çok iyi bir organizasyonla golü buldu.

SELÇUK YULA: Tebrikler Emre (FOTOMAÇ)

Güiza sakattı, Bükreş'e gelmedi. Semih antrenmanda sakatlandı, takım sartforsuz kaldı derken Daum, Kazım'ı o mevkiye konuşlandırdı. 'Acaba nasıl olur' diye düşünürken maçın gidişatında Kazım'ın o bölgede çok iyi işler yaptığına şahit olduk. Ve de attığı golle takımının Bükreş'ten galip gelmesini sağlayan adam oldu.

Özer forvet arkasında ilk 11'de yer buldu. Zaman zaman güzel işler yaptı zaman zaman tökezledi ama bu takım için gerekli bir adam olduğunu da gösterdi. Atılan golde ortayı yapan Carlos'a verdiği pası 'benim' diyen futbolcu veremez. Zaten F.Bahçe'nin attığı gol ders kitaplarına geçecek nitelikteydi.

Bu maç için riske atılmayan Alex gibi önemli futbolcuların eksikliği hissedilmezken dün mükemmel oynayan Emre'ye de alkışlarımızı göndermeden yazımıza son noktayı koymayalım. Tebrikler Emre.

DR. GÜRKAN KUBİLAY: 15 puan yaparlar (FOTOMAÇ)

En sonunda söyleyeceğimi başta söyleyeyim: 'Fenerbahçe bu grup için fazla bir takım.' Twente maçından sonra yenilgiye rağmen "Fener bu gruptan lider çıkar" diye yazmıştım. Bugün bundan sonraki üç maçını da kazanarak lider çıkacağını düşünüyorum.

Takımın bir bütün olarak iyi oynaması Santos ve Topuz'un tam ayak uyduramamasına rağmen Bükreş'e iki gömlek fazla gelmesine neden oluyordu. Galatasaray maçı öncesi, ligin rakip alanda baskı yaptığında en çok top kazanan takımı olan Fener'in bu performansı bu grupta ona 15 puan yaptırır. Alex oynar ise bol gollü geçeceğini düşündüğüm Galatasaray derbisinde de üç puana yakın taraf haline getirir. Sonuç: Eksiklere rağmen Bükreş'teki Fener'i izlemek zevk verdi.

NECATİ BİLGİÇ: Kazım'ı kazandık (FOTOMAÇ)

Güiza'dan daha iyi bir şekilde arkadaşlarına pozisyonlar da hazırlayan Kazım'ın tek kusuru ofsaytlara dikkat etmemesiydi.

Fenerbahçe önemli eksiklerine rağmen çok iyi pas yaparak etkili bir futbol sergiledi ve hem ligde hem Avrupa kupası maçlarında kalesinde gol görmeyen rakibine deplasmanda diz çöktürdü. Eğer Santos, Kazım'ın kaleciden dönen toplarını boş kaleye gönderebilse farklı bir skor da meydana gelebilirdi. Sahanın en iyileri başta Emre olmak üzere, Gökhan, Kazım ve Lugano'ydu. Özellikle Gökhan, rakibin iki önemli kontratağını ceza sahası içinde çelerek kalesini golden korudu.

Mehmet Topuz, çok sayıda şut attı ancak bir topu kaleyi buldu, onu da kaleci kornere çeldi. Özer Hurmacı, tam hazır değil ama yine de çok gayret etti ve klasını gösteren bazı hareketler sergiledi. Ancak hâlâ çabukluğuna kavuşamamış. Bu galibiyetle liderliğe yükselen Fenerbahçe, deplasmanda iki maçını da kazanarak iddiasını ortaya koydu.