Bu ayrılık çok uzun sürmeyecek

Şu ana kadar Atletico Madrid'ten bana gelen bir teklif yok. Federasyonla sorunum bulunmuyor. Türkiye'de kalabilirim... Her insan gibi benim de pişmanlıklarım var. Beklentileri büyütmek, çıtayı yükselt-mek hatalarımdan biri oldu... Ermenistan maçı oynanmadan, ben görev başındayken yerli mi olsun yabancı mi olsun tartışmalarına girilmesi uygun olmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ekim 2009 Güncelleme 20 Ekim 2009, 00:02

İÇİNDEKİLER

YOLLARIMIZ BİR GÜN KESİŞECEK
Milli Futbol Takımımız'da Ermenistan maçı sonrası istifasını vererek görevini bırakan Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türk futboluna her zaman hizmet edeceğini belirten deneyimli hoca, "Bu ayrılık fazla uzun sürmez. Yollarımız bir gün yine kesişecek" dedi.

BENİM HATAM HEP KAZANMAK OLDU
Çalışan, üreten ve Türk futbolunda devrim yapmak isteyen herkes gibi kendisinin de hataları olduğunu belirten Terim, "En büyük hatam inanmak, inandırmak, kazanmak, beklentileri büyütmek oldu" dedi. Terim, "Ermenistan maçı bitmeden ben görevdeyken yerli mi yabancı mı tartışmalarına girilmesi uygun olmadı" diye konuştu.

FUTBOLUMUZUN DEĞERİ YÜKSELDİ

Görevde bulunduğu 2005-09 arasında milli takımın aldığı sonuçların ortada olduğunu belirten deneyimli çalıştırıcı, "Bu 4 yılda attığımız gollerin yediğimizden, galibiyetlerin yenilgilerden fazla olduğunu göreceksiniz. Sponsor gelirlerinin bir kaç kart arttığını görüyoruz. Futbolumuzun marka değerini yükselttik" ifadelerini kullandı.

TÜRK FUTBOLCUSU İYİ EĞİTİMLİ DEĞİL
Altyapı organizasyonlarına yeterli bütçenin ayrılmadığını belirten Terim, "Kulüplerimiz yetiştiricilik özelliğini kaybetti. Yabancı transferine kriterler getirmezsek sorun daha da büyüyecek. Türk futbolcusu iyi eğitimli değil. Avrupalı meslektaşlarının gerisinde. Yurt dışına gitme konusunda daha kararlı ve daha cesur davranmalılar" dedi.

TÜRKİYE'DE DE KALMAM OLASI
Adının Atletico Madrid'le anılması ile ilgili olaraksa, "Atletico Madrid'ten bana teklif olduğunu bir tek ben bilmiyorum" dedi. Federasyonla sorunu olmadığını belirten deneyimli hoca, "İlla ki yurtdışına çıkmam gerekmiyor. Türkiye'de kalabilirim" diye konuştu. Terim, derbiyi soran gazetecilere "Derbiyi Rıdvan Dilmen'e sorun" dedi.