Yok böyle güvenlik

Konuk Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın da maça gelecek olması nedeniyle 2500 polis görevlendirilirken stat eğitilmiş köpekler ve dedektörlerle aranacak. Sarkisyan'ın oturacağı tribünde ise çok özel tedbirler alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2009 Güncelleme 13 Ekim 2009, 00:16

İÇİNDEKİLER

Ermenistan milli maçı nedeniyle güvenlik tedbirleri had safhaya ulaştı. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde yarın karşılaşacağımız Ermenistan dün Bursa'ya gelirken kuş uçurtulmadı. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın da maça gelecek olması nedeniyle olağanüstü hal ilan edilirken 2500 polis görevlendirildi. Maçın oynanacağı Atatürk Stadı'nda çalışmalar bugün tamamlanırken güvenlik görevlileri çok özel önlemler aldı.

PANKARTLAR ALINMAYACAK

Bugün önce çalışanlar dışarı çıkartılıp stat boşaltılacak. Ardından güvenlik görevlileri stadı her konuda eğitilmiş köpek ve dedektörlerle didik didik arayacak. Sarkisyan'ın oturacağı tribünde sabaha kadar güvenlik görevlileri nöbet tutacak. Maç günü stada giriş için 2 güvenlik çemberi oluşturulacak. Provokatörlere göz açtırmamak için maça gelenler sadece Türk ve Ermeni bayraklarıyla girecek. Hiçbir pankart içeri alınmayacak.

SERCAN YILDIRIM MAÇA HAZIR
Belçika maçında sakatlığı nedeniyle oynayamayan Sercan Yıldırım'ın Ermenistan karşısında ilk 11'de oynaması bekleniyor. Sercan, "Maçın Bursa'da oynanması heyecanımı artırdı" dedi.

MİLLİLER RAHAT
2010 şansı biten Milli Takım'da bozulan moraller yerine geldi. Yarın Ermenistan'la formalite maçına çıkacak olan Ay-Yıldızlılar, dünkü idmanı oldukça neşeli bir havada yaptı. Ay-Yıldızlılar daha sonra da Mudanya'ya giderek ızgarada lüfer yedi. Bu arada Terim "Yeni hoca" muhabbetlerine "En son ben konuşacağım" diyerek gönderme yaptı.

ÇİÇEKLİ KARŞILAMA
Ermenistan Milli Takımı dün Bursa'ya geldi. Yenişehir Havaalanı'na inen Ermenistan kafilesi Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ve Yenişehir Belediyesporlu futbolcular tarafından çiçeklerle karşılandı. Kafile pasaport işlemlerinin ardından Holiday Inn Otel'de kampa girmek üzere havaalanından ayrıldı. Ermenistan kafilesini rekor sayıda güvenlik görevlisi korudu. Yolda da 3 polis otobüsü eşlik etti.

ÜMİTLER SAHNE ALIYOR
Ümit Milli Futbol Takımı 2011 Avrupa Şampiyonası elemeleri 2. Grup'taki 4. maçında bugün Eskişehir'de Ermenistan'la karşı karşıya geliyor. Atatürk Stadı'ndaki maç saat 19.00'da başlıyor. Türkiye grubunda oynadığı 3 maçta 6 puanla 3. sırada bulunuyor.

SEMİH KAMPTAN AYRILDI

A Milli Futbol Takımı'nın Belçika ile cumartesi günü oynadığı 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Semih Şentürk sabah kahvaltıdan sonra kamptan ayrıldı. Milli futbolcu Bursa'dan İstanbul'a geri döndü.

300 GAZETECİ İZLEYECEK

Ermenistan'la yarın oynayacağımız karşılaşmayı 92'si yabancı 300 gazeteci takip edecek. Başta Ermenistan olmak üzere Almanya, Fransa, Danimarka, ABD, Azerbaycan ve İtalya'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteciye akreditasyon yapıldı.